Visual
Vrouwen / Meisjes
asvdronten > Teams > Vrouwen / Meisjes

Vrouwen / Meisjes Algemeen

Coördinator Meiden/Vrouwen
   
Daniëlla van der Hoek
06 - 5493 1949
Coordinator-vrouwen@asvdronten.nl
Coordinator-MO19@asvdronten.nl
Coordinator-MO15@asvdronten.nl
Coordinator-MO11@asvdronten.nl
Wedstrijdsecretaris Vrouwen/Meiden:
 
Gert Jan Harpe
06 - 1286 8400
wedstrijdsecretariaat@asvdronten.nl

Sinds 30 april 1974 weten de dames en meiden van de gemeente Dronten steeds vaker het voetbalveld te vinden van asv Dronten voor fantastisch voetbal en een geweldige sfeer. We hebben dit jaar het 100ste actieve vrouwelijke lid mogen verwelkomen en gaan er vanuit dat er nog vele gaan volgen.

Dit seizoen is er een nieuw meidenteam bijgekomen hierdoor spelen nu met drie meidenteams en twee dames teams.

Vrouwen 1 komen uit in de 4e klasse.

Meiden MO19-1 gaan dit seizoen uitkomen in 2e klasse oost.

Meiden MO15-1 gaan dit seizoen uitkomen in 2e klasse oost.

Meiden MO11-1 gaan dit seizoen uitkomen in 2e klasse oost.

Mocht je belangstelling hebben voor vrouwen of meidenvoetbal neem dan vrijblijvend contact op met één van de trainers of de coördinator.

______________________________________________________________________________________________________

Het meisjes en vrouwenvoetbal groeit explosief op de Nederlandse velden.

Sinds 2003/2004 is het percentage gestegen met 81%, wat een unieke groei is ten opzichte van andere sporten waarbij het percentage ligt op 17% (bron KNVB)

En dit aantal groeit ieder seizoen nog steeds!

Dat het meisjes- en vrouwenvoetbal dus een steeds prominenter onderdeel van de club gaat invullen is duidelijk.

Bij asv Dronten vinden wij het dan ook belangrijk om hier op in te spelen en zorg te dragen dat we deze opkomende groep een goed aanbod kunnen aanbieden, met als doel een veilig voetbalklimaat te creëren waarbij ieder op haar eigen ambitieniveau, talent en spelplezier kan voetballen.

Om dit te realiseren hebben we een aantal doelstellingen opgesteld:

  1. Om te kunnen groeien als meiden- en vrouwen afdeling hebben we zoveel mogelijk speelsters nodig. Een actief wervingsbeleid is hierbij dan ook noodzakelijk. Vriendinnendagen, school/kerst voetbaltoernooien, niet alleen voor leden maar ook voor vriendinnen, flyers bij scholen zijn enkele voorbeelden.
  2. Uitgangspunt is dat meisjes per definitie ingedeeld worden in meisjesteams gebaseerd op onderstaande criteria:

Voetbal vanuit recreatief / sociaal uitgangspunt

Meisjes die willen voetballen in een meisjes team waarbij plezier voorop staat.

Gezelligheid en samen spelen met vriendinnen staan voorop, dit ten opzichte van prestaties en verwachtingen.

Voetbal vanuit prestatie uitgangspunt

Meisjes en die willen voetballen in een meisjes team, gebaseerd op een selectie indeling, met de ambitie om op het hoogste niveau te spelen.

Plezier in het voetballen blijft het allerbelangrijkste, maar  het behalen van goede resultaten, uitdagingen en hogere verwachtingen vormen wezenlijke onderdelen van de uitgangspunten en in de benadering door speelsters en trainingsstaf.

Voetbal vanuit talent ontwikkeling

Alleen meisjes, die het talent en de ambitie hebben om de top te halen, en die voor een selectie jongensteam geselecteerd worden zullen hiervoor in aanmerking komen.

Zij zullen niet worden ingedeeld bij de meisjes maar zolang mogelijk bij de jongens spelen.

  1. Bij meerdere teams in de zelfde leeftijdscategorie zal een zelfde selectiebeleid worden toegepast als bij de jongens.

Doordat het streven is dat iedereen op zijn eigen niveau kan en mag voetballen is het mogelijk dat in de benadering van de verschillende teams in een zelfde leeftijdsklasse, en uitgaande van bovenstaande criteria,  er een verschil zal zijn qua benadering van de voetbalsport door speelsters en de begeleidende trainersstaf.

Team selecties worden gemaakt door de gehele meiden en eventueel vrouwen trainersstaf onder leiding van de vrouwen coördinator.

  1. Indien er tot en met de D-pupillen leeftijdscategorie niet voldoende meisjes zijn voor één team kunnen deze gemengd worden ingedeeld bij de jongens. Vanaf de C-pupillen leeftijdscategorie zullen meisjes, mits niet uitkomend voor een jongens selectieteam,  ingedeeld worden bij een meisjes team.
     
  2. De club en het bestuur ondersteund het meiden- en vrouwenvoetbal en zal het een prominente rol binnen de club geven middels dit te faciliteren door middel van goede technische begeleiding en ondersteuning,

De missie is duidelijk;

Meisjes en vrouwen voetbal verder ontwikkelen binnen de vereniging, waarbij ieder meisje de kans en mogelijkheid heeft zich te ontplooien binnen haar eigen kunnen en ambitie.

Intentie is voetballen met plezier,  op een zo hoog mogelijk niveau en het streven om op korte termijn het aantal meisjes leden verder uit te bouwen en zo op de langere termijn in iedere leeftijdscategorie (D tot en met A) minimaal één volledig meisjes team actief te hebben.

 

Zoals bewegen in het voetbal een belangrijk onderdeel is van het spel is dat ook van toepassing op deze uitgangspunten. Dit document is daarom zeker geen statisch iets en zal zeker aan veranderingen onderhevig zijn als de omstandigheden daarom vragen.

Share |