Visual
- nieuws van ...
asvdronten > Teams > Senioren > 4e elftal > - nieuws van ...

... het Vierde

(wedstrijd)verslagen, nieuws en feitjes van het Vierde


Het 4e wint ook in Oosterwolde!

Zaterdag, 28-09-2013.

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen VSCO'61 5 op het programma. Lastig, want vorig jaar kampioen in de klasse van de collega's Asv Dronten 5. Geduchte tegenstand gegarandeerd dus. Ook deze zaterdag zat de sfeer er, als vanouds, weer goed in. Iets na tweeën draaiden we het mooie sportpark in Oosterwolde op. Bij aankomst stond ons een verassing te wachten, het 1e van VSCO was afgelast wegens trieste omstandigheden. Dit betekende wel dat het 4e zich kon opmaken voor een potje ballen op veld 1! Nieuw kunstgras, strak blauwe lucht, 17 graden en als klap op de vuurpijl polste de (goede fluitende) scheidsrechter of coach Oub belang had bij het veld sproeien. Na menigmaal te hebben geschuild voor een stortvloed aan water, werd er in een ambiance afgetrapt die niet onder doet voor een duel in de tweede klasse G.

De volgende 11 werden, in het inmiddels beproefde 4-4-2, de wei ingestuurd: Björn Rudy-John-Lennart-Lucien Erik Mendel-Jethro-Roland-Robbie Rob en Ruthger Saïd, Sjoerd en Maico hielden de technische staf, Erik en Jacko, gezelschap in de enorme dugout. Dirk assisteerde de scheidsrechter op de flank.

De wedstrijd verliep perfect voor de mannen van het 4e. Duels werden gewonnen, achterin zat de deur op slot en er werd uitstekend en verzorgd gevoetbald. Keeper Blunt deed ook zijn duit in het zakje door zijn wekelijkse "ik-speel-de-spits-van-de-tegenstander uit" trucje toe te passen. Gallery Play, aanval op aanval, een doelpunt kon niet uitblijven.........althans dat zou je denken. Het vizier stond niet altijd op scherp of, in de meeste gevallen, stond de keeper van VSCO op de goede plaats. Toch gingen we met een 0-1 stand rusten door een prima steekpass van Erik Mendel, die Rob vakkundig binnenwerkte. Voorafgaand hield Rob slim even in om buitenspel op te heffen (of was het doordat coach Oub met een brul van jewelste om extra attentie vroeg?) Met een heerlijke lauwe thee, werden de puntjes op "i" gezet. Saïd kwam er nog in voor Ruthger, ook Sjoerd maakte zijn rentree na een paar weken blessureleed. VSCO zag de bui al hangen..... De tweede helft was 45 minuten eenrichtingsverkeer, alleen duurde het maar voordat de beslissing viel. Een ongeschreven wet zegt dan dat de goal aan de andere kant valt. Het leuke van ongeschreven wetten is dat ze niet bestaan. Zo ook vandaag niet. Blunt hield zijn doel schoon, met een uitstekende verdediging voor hem. Roland bepaalde 10 minuten voor tijd ,met een mooi schot, de eindstand op 0-2. Prima spel, legio kansen en een goede uitoverwinning. Tevreden gezichten alom. Door de misstap van vorige week is het 4e niet meer ongeslagen, maar mag het toch spreken van een prima start van het seizoen met 1 nederlaag en 5 overwinningen.

Op naar de volgende zaterdag!


asv Dronten 4 zet zegereeks voort!

14 september

Na 3 overwinningen in de voorbereiding op de competitie moest er vandaag aangetreden worden tegen Dos Kampen 5. Met een fitte selectie afgereisd naar Kampen begon de wedstrijd wat later dan gepland omdat Bjorn nog bij het 3e mee moest spelen.

Met het goede spel van de afgelopen weken in het achterhoofd begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Echter na 2 minuten werd dit gevoel al de kop in gedrukt. Op het middenveld werd er een duel verloren waardoor de buitenspeler van DOS richting achterlijn kon lopen en de bal in alle vrijheid voor kon geven. Tot overmaat van ramp schoof Lennart de bal achter onze eigen doelman en keken we al vroeg tegen een achterstand aan.  We bleven ons eigen spel spelen en lieten ons niet gek maken door de eigen goal wat al vroeg resulteerde in de gelijkmaker.

Op het middenveld werd Rob aangespeeld, die na het passeren van zijn tegenstander Robby alleen voor de keeper zette. Met buitenkantje links schoot hij de bal onder de keeper door en was de stand weer gelijk.

Na de gelijkmaker kregen we iets meer de overhand en voerden we de druk op de tegenstander op.  Nadat Jethro tegen de grond gewerkt werd, ging Roland achter de bal staan om de bal voor de goal te slingeren. Met een lage bal van Roland wist Robby met een geniale voetbeweging 21 man op het verkeerde been te zetten en ging de bal op miraculeuze wijze het doel in en stond het 2-1.

Na de voorsprong golfde het spel op en neer en resulteerde dit in een handvol kansen voor zowel ons als voor DOS. Maar door uitstekend verdedigend- en keeperswerk behielden we onze voorsprong en hadden we het gevoel met 2-1 te gaan rusten. Echter vlak voor rust kregen we na een goede aanval een corner. Robby ging achter de bal staan en slingerde de bal naar de 2e paal, waar Said geheel vrij kon inkoppen en we met een verdiende 3-1 voorsprong de kleedkamer opzochten.

Robby in de eerste helft licht geblesseerd geraakt en werd vervangen door Erik Mendel.  Verder geen reden om nog een wissel door te voeren dus bleef de rest staan.

DOS zette ons direct onder druk en wilde vlak na rust de aansluitingstreffer maken. Ze kwamen echter niet ver door uitstekend verdedigend werk van zowel middenveld als verdediging. Na een kwartier in de 2e helft kwamen we op de verlossende 4-1. Een corner van Stefan Zuidema werd afgeslagen en halverwege de helft opgevangen door Rob. Doordat de organisatie bij DOS volledig weg was, lag het veld open en vond Rob met een bekeken bal Jethro. Jethro had de vrije doorgang richting de achterlijn en vond de geheelvrijstaande Said bij de 2e paal en kon zijn 2e doelpunt van de middag binnentikken. De 3 punten zaten vrijwel zeker in de tas en we konden vrij gaan voetballen. Stefan van Elp mocht de laatste 20 minuten zijn rentree maken na blessureleed. Na wat kansen over en weer beslisten we de wedstrijd in de 78e minuut definitief. Een aanval over rechts via Rob kwam bij Said terecht. Said zette 2e tegenstanders in de wind en bezorgde de bal bij Roland. Roland stond geheel vrij op de rand van de 16 en schoot de bal in de verre hoek.

DOS drong nog wel aan om nog een doelpunt te maken, maar dit lukte niet meer. De eerste overwinning in de competitie is een feit en met dit goede voetbal zal het zeker niet de laatste zijn. Volgende week komt Be Quick ’28 op bezoek.

Oub.


Share |