asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten 1: Historische overwinning van onze jongens op Enter Vooruit 1

2018-10-21 08:22

asv Dronten heeft zaterdag een historische overwinning geboekt op Enter Vooruit 1. Met een einduitslag van 0-7 voor onze jongens. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg die met 3 kansen op voorsprong hadden komen. Maar in de 10de minuut kwamen we op 0 - 1, door een knullig misverstand tussen een verdediger en de keeper. Nog in de eerste helft kregen we een penalty mee en moest Enter Vooruit 1 met 10 man verder. Deze werd keurig benut door Jodi de Boer.

De thee in de rust hebben de jongens goed gedaan, want op een gegeven moment was de score lijst niet meer bij de houden en liepen we via doelpunten van Willem Jelle, Jodi (2x met een tweede penalty), Martijn Timmer (2x) en Ricardo Ntalu uit naar 0-7. Voor Enter Vooruit 1 liep de schade nog verder uit, want na 2 keer geel van de aanvoerder moesten ze de wedstrijd met 9 man uitspelen. Dit tegen een bevlogen asv Dronten 1 die niet van ophouden wist en tot het einde keurig positie spel bleef spelen. Enter Vooruit kon hier niet meer dan fysiek spel tegen overzetten. Dit leverder aan het einde nog een onnodige en fikse blessure op voor Willem Jelle. Hopelijk valt die schade mee en is hij komende zaterdag weer inzetbaar thuis tegen Go Ahead Kampen 1 (om 17:00 uur).

Al met al een mooie uitslag en fikse opsteker na de moeizame eerste 3 wedstrijden.

Even met onze archivaris van asv Dronten de geschiedenis in gedoken en blijkt dat we terug moeten naar 27 april 1963 toen ook bij Bant 1 uit met 7-0 werd gewonnen. Daar was toen, je zou het niet zeggen als je hem nu tegen komt op het sportpark, Gerrit Vogel de grote man met 4 treffers.

Voor een foto verslag en wedstrijd verslag in het Enters Nieuws --> zie:
https://www.entersnieuws.nl/zevenklapper-bij-enter-vooruit/
http://www.henkpluimers.nl/foto/ev18dron19-foto/
https://dedrontenaar.nl/sport/zevenklapper-voor-asv-dronten-een-fantastische-uitslag

Ga terug

Share |