asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten 6 : Aparte weken

2018-05-14 19:40

4 weken geleden schreef ik voor het laatst een verslag over de mannen van het zesde elftal van asv Dronten. In de afgelopen weken waren er genoeg momenten waarop ik dacht, kom ik kruip weer een keer in de pen maar door omstandigheden kwam het er telkens niet van. De grootste reden was het verhaal rondom, of liever gezegd, na afloop van 1 van de wedstrijden van het zesde elftal maar daarover later meer.

Bij het laatste schrijven hadden de heren DVS Ermelo met 4-2 verslagen en stond men met een voorsprong van 4 verliespunten aan kop in de vijfde reserve klasse. In de afgelopen weken hebben de mannen 3 wedstrijden gespeeld tegen Zeewolde 6 (uit), de Veluwse Boys (uit) en directe concurrent Putten 10 (thuis.) Laten we bij het begin beginnen, Zeewolde 6.

Na de overwinning tegen DVS moest 6 op 21 april op bezoek in Zeewolde. Met 14 fitte spelers werd er op het meest afgelegen veld van het gehele complex een zeer degelijke pot op de mat gelegd. Qua spel waren de Drontenaren heer en meester maar de uitslag van 1-2 doet op papier heel anders vermoeden. In de eerste helft was het Mark “CEO” Baars, die na een prachtige voorassist van Alex de Sloper en een dito voorzet van KKB, beheerst de 0-1 binnenschoof en net na de pauze waren het de twee invallers, Nelis de Grijze en Paul, die de 0-2 verzorgde. Uit een corner van Nelis kon Paul vrij gemakkelijk inkoppen bij de tweede paal en werd de wedstrijd beslist. Dat de mannen uit Dronten de scoren hadden op moeten hogen naar 0-5, 0-6 laten we even achterwegen en het feit dat Zeewolde in de allerlaatste minuut nog de 1-2 maakte was zuur maar er werd gedaan wat gedaan moest worden, winnen. De grote man aan Dronterzijde die middag was overigens Alex ‘de Sloper’ Damman. Zijn tegenstander kwam er niet aan te pas en in de opbouw was hij zeker in de eerste helft de bepalende man. Kortom, de terechte Man of the Match.

Nog geen 4 dagen later, op 25 april, mochten de heren aantreden tegen de nummer laatst, de Veluwse Boys. Captain Bastian had, ondanks kritiek van zijn eigen teamgenoten, het verzoek van de club uit Garderen geaccepteerd om de wedstrijd te verplaatsen naar de woensdagavond. De Veluwse Boys had de zaterdag ervoor “verloren” met 9-0 uit bij Rood Wit ’58 en deed dat 1,5 week later wederom uit bij Putten 10. Inmiddels weten wij uit zeer betrouwbare bronnen dat sowieso 1 van beide wedstrijden nooit is gespeeld maar dat laten we maar voor wat het is. Die avond in Garderen had men ineens wel genoeg spelers, maar liefst 16, en had het zesde, deels, een off day. Een x aantal spelers zakte, om met de woorden van onze Captain te spreken, zwaar door de ondergrens en ondanks een benutte penalty van “CEO” Baars werd er met 3-1 verloren. Al voor de wedstrijd was er grote verbazing over het aantal spelers van Veluwse Boys en na afloop bleek dat sommige helemaal niet meer hadden mogen spelen bij het tweede elftal. Om een lang verhaal heel kort te maken, de wedstrijd wordt door de KNVB gezien als een niet gespeelde wedstrijd, de speler(s) van de Veluwse Boys hebben, mits de regels juist nageleefd zijn door de heren in Zwolle, een schorsing gekregen van 3 of 4 wedstrijden, de club heeft een financiële boete gekregen, de ploeg een punt in mindering en aanstaande dinsdag, 15 mei, wordt de wedstrijd wederom gespeeld maar als straf voor de club uit Garderen niet op hun eigen terrein maar op het Burgemeester Dekker Sportpark te Dronten.

Resultaat was dat Dronten 6 ineens een wedstrijd minder heeft gespeeld dan alle andere ploegen in de top 5 en dat men afgelopen zaterdag ontspannen de wedstrijd in kon gaan tegen directe concurrent, Putten 10.

Afgelopen zaterdag had manager Gerben de beschikking over een smalle selectie en werd Jacco Pink Shoes gevraagd of hij alsjeblieft na zijn werk alsnog kon aansluiten. Met 12 spelers werd er om 11.45 uur verzameld en werd er door de technische staf bepaald dat Sander, de ene helft van het duo Sander ‘Geen Risico’s Achterin’ Paul, als wissel zou beginnen. De startende elf bestond uit Buitenkantje Raymond op doel, Alex de Sloper en Patrick Michael op de back posities en Tinder Luke vormde het centrale duo met Paul. Het middenveld bestond uit KKB, Michael “ik heb altijd gelijk” van der Linden, Captain Bastian en Handdoekje Rienk Voorin was het weer eens de beurt aan het duo CEO Baars en Nueve Rutger.

Putten 10 kwam naar Dronten in de wetenschap dat zij moesten winnen om nog een realistische kans te maken op de titel maar gezien personele problemen trof men niet het elftal dat in Putten te sterk was gebleken voor de mannen uit Dronten. Met de wetenschap dat Putten niks mocht meenemen vanuit Dronten knalde 6 er direct bovenop. Binnen 5 minuten was het direct al raak. 1 van de middenvelders van Putten liet zich aftroeven door KKB. Diezelfde KKB wist Mark “CEO” Baars te bereiken. Captain Bastian kwam vervolgens inschuiven, ontving de bal van Mark en schoof de bal direct door naar de opkomende, en volledig vrije, Michael. Michael nam de bal met enig voortuin mee, hield de laatste verdediger van zich af en schoot de bal heel slap richting de korte hoek. De keeper van Putten ging echter gigantisch in de fout. De bal glipte door zijn handen en hij hakte vervolgens de bal in zijn eigen doel, 1-0.

Dronten bleef druk naar voren uit oefenen en kreeg meerdere corners maar de bal viel telkens net niet goed. Uit 1 van de corners kwam wel een ingooi voort in de linkerhoek van het veld in het voordeel van 6. Bastian gooide snel in, kaatste met Rienk en gaf de bal met een mooie boog voor. De mee opgekomen Paul was nog blijven hangen na de corner en kon bij de eerste paal de bal in koppen. Met een mooie reactie bracht de keeper van Putten in eerste instantie nog redding maar in de rebound kon Paul alsnog de bal tegen de touwen werken, 2-0. Na een half uur leek het beste eraf bij 6 en begon Putten wat aan te dringen maar keeper Raymond hoefde geen enkele keer handelend op te treden. Het viertal achterin, in samenwerking met verdedigende middenvelder KKB was simpelweg een onneembare vesting voor de mannen uit Putten. 2-0 was de logische ruststand en met Sander in de ploeg voor Rutger ging men na de rust op zoek naar meer goals. Na 20 minuten was het de zoveelste corner voor Dronten. Gezien het feit dat Nelis de Grijze op vakantie was en Raymond op doel stond vond Mark het tijd dat hij een keer een corner gingen nemen. Nu kan dit verhaal twee kanten op gaan, of het zag er niet uit, of het was een corner zoals alle corners genomen dienen te worden. Het laatste was het geval. Met een haarfijne corner vond Mark het hoofd van Paul en diens kopbal verdween langs de keeper en tussen de palen, 3-0. Na zijn tweede goal van de middag verliet Paul het veld voor Rutger en met de alle eerder ingevallen Jacco in de ploeg (Rienk moest licht aangeslagen het veld verlaten) leek het wachten op de 4-0.

Het blijft echter voetbal. Uit het niets scoorde Putten zowaar tegen, alhoewel Putten is niet juist geformuleerd. Aan de linkerkant van het veld kreeg Putten een vrije trap mee. De aanvoerder bracht de bal met rechts zeer fraai de zestien in en onder druk van 2 tegenstander, waarvan er 1 Captain Bastian als springbok gebruikte, kopte Tinder Luke op fenomenale wijze de bal over zijn eigen doelman heen, 3-1. Ondanks de goal ontstond er geen geloof in meer bij Putten en kabbelde de wedstrijd verder. Met nog 10 minuten te gaan moest de ingevallen Jacco alweer het strijdtoneel verlaten en mocht Paul nog even in de ploeg komen. Na een schitterend schot van Michael kreeg 6 nog een corner. Het was wederom Mark die de bal opeiste en het was wederom Paul die met zijn hoofd een doelpunt op zijn naam zette, 4-1. Vlak na de vierde goal vond de scheidsrechter het genoeg en bracht hij een zeer leuk en sportief duel tot zijn eind.

Een groot compliment voor de ploeg maar enkelen dienen toch even apart benoemt te worden. Alex en Patrick Michael deden wat ze bijna het hele seizoen al doen, goed spelen en hun directe tegenstander uitschakelen. Ondanks zijn eigen doelpunt moet ook Tinder Luke even benoemd worden. De spits had niets in te brengen, zijn coaching was meer dan nuttig en aan de bal heeft hij geen negatieve pass afgeleverd. KKB maakte vele, nuttige meters maar met drie doelpunten en verdedigend gezien de 0 houden, gaat de man of the match deze week naar Paul.

Wat nog rest voor de heren van 6 zijn drie wedstrijden. Qua stand staan ze 1 punt voor op Rood Wit ’58 maar aanstaande dinsdag, bij het schrijven van dit verslag is dat morgen, wordt de “inhaalwedstrijd” tegen de Veluwse Boys afgewerkt. Mochten de heren morgenavond winnen dan kan zaterdag de titel worden binnengehaald maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Het kan raar lopen in het voetbal en the fat lady mag pas zingen als het resultaat daadwerkelijk is veilig gesteld.

 Ik wens u allen een fijne week!

De “Nieuwe Schrijver”  

 

Ga terug

Share |