asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten doet zich zelf te kort bij WHC

2018-02-18 19:25

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngNabeschouwing door Bert Trompetter

Dronten 18 februari 2018

6-1 NEDERLAAG NIET DE VERDIENSTE VAN WHC

Evenals vorige week tegen Go Ahead Kampen deden de Drontenaren opnieuw zichzelf te kort. Liet Dronten vorige week de wedstrijd bij een 1-0 voorsprong door een verdedigingsfout kantelen in het voordeel van de tegenpartij, afgelopen zaterdag verzuimden onze mannen tussen de 10e en 35e minuut WHC op een ruime achterstand te zetten door slechts één keer fraai te scoren uit een directe vrije trap en een viertal fraaie kansen te missen. In die periode had WHC totaal geen vat op het frisse en sportief agressieve spel van de Dronten. De openingsfase was echter voor WHC en het was dan ook geen wonder dat in die periode een 1-0 voorsprong werd genomen.

Asv Dronten zette na die achterstand alle schroom van zich af maar liet wel toe dat kort voor rust eenvoudig de kaas van het brood werd gegeten waardoor WHC onverdiend met een 3-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Asv Dronten heeft één van de meest solide verdedigingen van de 1e klasse B maar verkeerde vanaf de 35e minuut tot het einde van de wedstrijd in ongeorganiseerde staat. Daar lagen een tweetal oorzaken aan ten grondslag. Het missen van de Dronter kansen, halverwege de 1e helft, zorgde uiteindelijk voor zelfvertrouwen bij de WHC-ers en de door een schorsing noodzakelijk aangepaste asv Dronten verdediging verloor naar mate de wedstrijd vorderde bij herhaling de duels en het overzicht in de wedstrijd. Met meer dan eenvoudig gemak werd de score na rust door WHC opgevoerd naar 6-1, zonder dat onze mannen, op een enkele speldenprik na, daar ook maar iets tegenoverstelden.

Conclusie

Het kan niet anders dan dat onze mannen geleerd hebben van de twee recente nederlagen.  Het was niet de kwaliteit van de tegenstander dat er verloren werd. Bij balbezit van de tegenstander en omschakeling naar een verdedigende organisatie werden onnodige risico’s genomen. Taakgericht en geconcentreerd spelen is een randvoorwaarde om tot succes te komen, ondanks een betere fase in de wedstrijd. In deze fase van de competitie tegenstanders in het zadel helpen is nog iets te vroeg.

Overige uitslagen

DETO- Nunspeet 1-1

Barneveld-KHC 1-1

Vroomshoopse Boys-Zutphen 1-2

Go Ahead Kampen-DZC '68 1-4

Hierden-Dos '37 3-2

Zie ook:

https://www.whcwezep.nl/113/12742/uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3


Ga terug

Share |