asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten: indeling bij Oost voor seizoen 2017-2018 en Bekerpoule!

2017-07-05 08:04

asv Dronten speelt komend seizoen in de 1e Klasse Oost. Het is volgens de verwachting van trainer Raymond Schuurman. Hij is vooral erg blij met de derby’s en ploegen in de regio waar publiek op af komt. Speler Niek Telgen kijkt het meest uit naar de wedstrijd tegen het gedegradeerde Flevo Boys uit Emmeloord. “Dat kan een mooi pot worden. Voor de sfeer zou het mooi zijn als het weer een avondwedstrijd is. Onze ploegen hebben veel met elkaar gemeen. Al doen wij meer met (eigen) jeugd.”

Niek constateert dat er vooral tegen bekende tegenstanders wordt gespeeld. “Alleen het gepromoveerde Doetinchem is nieuw voor ons.” Schuurman vult hem aan. “Nunspeet doet nu veel met eigen jeugd. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat uitpakken.”

Trainer Schuurman vindt dat zijn team bij de eerste 5 moet willen horen. “We hebben eerder promotie behaald via de nacompetitie. Een periodetitel is dan ook een mooie doelstelling voor dit jaar.” Telgen sluit zich daar graag bij aan. “Als sporter wil je altijd kampioen worden. Maar met dit team moeten we zeker bij de eerste 4 eindigen. We willen ons vooral goed als team ontwikkelen.”

Dat is waar Schuurman het ook liever over heeft, de eigen spelers. “Ik ben vooral benieuwd naar onze eigen ploeg. We hebben het een kwaliteitsimpuls gegeven en hebben in alle linies versterking gekregen. Jeroen van der Meer hebben we gemist, die komt terug van Staphorst we zijn blij dat hij weer terug is. Er komt wat jeugd naar het eerste. Twee jongens van BAS Biddinghuizen, een aanvaller van VVOG, een zeer ervaren middenvelder en de keeper van FC Emmen. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan.”

Op zaterdag 19 augustus speelt asv Dronten de eerste oefenwedstrijd uit tegen IJVV.

asv Dronten 1 is het komende seizoen ingedeeld in de regio Oost. Onderstaande de poule indeling in de 1ste klasse D. Met een aantal oude bekende van vorig seizoen, maar ook een aantal interesante derby's natuurlijk.

Onder aan ook de indeling voor de bekerpoule!

Organisatie: KNVB district Oost 1ste Klasse D

asv Dronten (degradant hoofdklasse)

Oost

Dronten

DETO

Oost

Vriezenveen

DOS '37

Oost

Vriezenveen

DZC '68 (kampioen 2H)

Oost

Doetichem

Fc Zutphen

Oost

Zutphen

Flevo Boys (degradant hoofdklasse)

Noord

Emmeloord

Go Ahead Kampen

Oost

Kampen

Hierden ( kampioen 2G)

Oost

Hierden

KHC

Oost

Kampen

Nunspeet

Oost

Nunspeet

SDV Barneveld (degradant hoofdklasse)

Oost

Barneveld

SVZW

Oost

Wierden

Vroomshoopse Boys

Oost

Vroomshoop

WHC

Oost

Wezep

     

Indeling Bekerpoule 1 ste ronde poule 26 afdeling Oost

asv Dronten (zaterdag)

Oost

Dronten

SC Emmeloord (zondag)

Noord

Emmeloord

lelystad '67 (zaterdag)

Oost

Lelystad

West Frisia (zondag)

West 1

Enkhuizen

Ga terug

Share |