asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten: interview met Pim Kaagman

2018-09-12 20:36

Wat maakte dat je in ging op de vacature bij asv Dronten?

“2 jaar geleden speelden we met de Zouaven in Dronten en kwam ik zodoende in contact met de mensen van asv Dronten. Wat me opviel was de sfeer en het mooie sportcomplex, maar eigenlijk gaan mijn gevoelens richting asv Dronten al verder terug. Ik speelde in mijn jongere jaren 3 jaar voor PEC Zwolle en reed toen zeer regelmatig langs het sportpark en toen al was ik onder de indruk. En ook later voor mijn werk passeerde ik regelmatig het complex en altijd ging er in mijn gedachten een stemmetje rond, dat het me mooi zou lijken hier hoofdtrainer te mogen zijn.
Nu is het zover en oprecht kan ik zeggen, dat het een eer is voor deze club te mogen werken!”

Aan het einde van het seizoen was er een hoop reuring bij asv Dronten, wat heb jij daarvan meegekregen en hoe is dat nu? Oftewel, wat is je indruk van asv Dronten tot nu toe?

“Ik heb daar niks van meegekregen en ik moet zeggen, dat ik dat ook niet ga opzoeken. Ik heb wat wedstrijden bekeken en heb met alle potentiële spelers gepraat. Hen gevraagd naar hun ideeën en mijn ideeën op tafel gelegd. Geen enkele speler moest weg, laat dat heel duidelijk zijn! Er zijn spelers, die na de gesprekken hun conclusie hebben getrokken en dat is hun goed recht. “

“Zoals al gezegd, ik ging al met een heel positief gevoel deze kant op en wat ik tot toe heb gezien en ervaren is heel positief. Ik heb het gevoel dat de club veel potentie heeft en dat er mooie dingen staan te gebeuren!”

We hebben jarenlang weinig jeugd zien instromen, in de voorbereiding op dit seizoen krijgt de jeugd nu heel duidelijk wel een kans, is dit een opdracht die je hebt meegekregen of is het iets waar je zelf veel waarde aan hecht?

“Ik heb geen opdrachten mee gekregen van het bestuur, ik hecht waarde aan jeugd, maar het is vooral de jeugd, en ook de al wat oudere spelers, die kansen krijgen en die zelf moeten pakken. En als een jeugdspeler een kans grijpt, dan is dat super!
Laat heel duidelijk zijn, dat we nog steeds kiezen voor een ‘voorlopige’ selectie. Spelers van het 2e of misschien zelfs de A1, die zich laten zien en zich aandienen, hebben altijd een kans zich in het 1e elftal te spelen, ook tijdens het seizoen, laat dat een motivatie voor een ieder zijn!”

Heb jij als trainer een specifieke doelstelling? Op welke plek wil je eindigen?

“Als we het hebben over positie op de ranglijst, dan zou het heel raar zijn als ik daar iets over ging roepen. Ik ken de competitie niet, ik kom uit een heel andere regio en dus zal ik eerst echt moeten kijken hoe de ploegen in onze competitie zich presenteren. Dus over op  welke plek we zouden moeten eindigen, geen uitspraken.”

“Wel heb ik als doelstelling om de jongens voor te houden, dat een paar dingen nooit mogen ontbreken, geen enkele wedstrijd. Je mag een keer slecht spelen, maar ik wil altijd een ploeg zien, die trots is, dat ze voor asv Dronten mogen voetballen en daarom met het hart spelen, strijd en passie moet er altijd zijn!”
“De club doet veel voor jou, op alle fronten, supporters komen voor jou naar het sportpark en dus ben je verplicht iets terug te doen en dat doe je door elke wedstrijd die trots, strijd en passie te laten zien!”

Zaterdag de Zouaven op bezoek…..

“Hoe bijzonder is dat! Asv Dronten speelt eigenlijk nooit tegen de Zouaven, op een oefenpot twee jaar geleden na en dan nu is mijn 3e bekerwedstrijd er één tegen mijn oude club. Mijn zoon  was voor kort speler van de Zouaven, maar heeft net einde vorig seizoen besloten te stoppen, anders was het nog bijzonderder geweest!”
“Uniek voor mij, maar voorop staat, dat ik nu een nieuwe weg ben ingeslagen en ik als trotse trainer van deze club er alles aan ga doen een mooie ploeg te smeden en er een mooi seizoen van te maken.”

Ga terug

Share |