asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 behaalt de titel in spannende en sportieve wedstrijd tegen KCVO Vaassen.

2017-12-17 07:11

 

Met de wedstrijd van afgelopen donderdag nog vers in het geheugen mocht de JO11-2 zich vandaag opmaken voor de titel wedstrijd tegen KCVO JO11-1 uit Vaassen. Deze wedstrijd zou al eerder moeten zijn gespeeld maar vanwege een plotselinge uitbarsting van de groene griep in Vaassen.

De tegenstander was zo welwillend om de wedstrijd in Dronten te spelen en zo de JO11-2 een kans te gunnen op een kampioenschap. Regeltante Annet was sinds donderdag al druk in de weer om bekers, spandoeken, de kantine, een scheidsrechter en alles er om heen te regelen. Laat haar maar schuiven, dan komt het goed. Johan en Andre hadden wel zin in een gehaktballetje en wilden wel de kantine openen.

Alles dus geregeld voor deze speciale wedstrijd, daar kon achteraf niet over gekletst worden.

Ondertussen stroomde er toch wat publiek het sportpark op, ze hadden lucht gekregen van de aanstaande kampioenen. Toch leuk, zo veel publiek aan de kant met de daarbij behorende ohhh’s en aaahhh’s.

De spanning viel op het eerste gezicht mee maar was toch wel te merken aan de mannen. Quint Dorgelo was als altijd uitermate koelbloedig. Wat wel duidelijk was te merken was dat de mannen er ontzettend veel zin in hadden. Tja en wat zeg je dan tegen een team dat lopende het seizoen zo is gegroeid en in wedstrijden hard voor elkaar vecht. Het enige wat we kunnen zeggen is dat ze niets fout kunnen doen en dat ze vooral veel plezier moeten hebben vandaag. De mannen op de juiste plek zetten en de rest gaat bijna vanzelf.

Opstelling:

Dilano op de goal, Pascal en Quint achterin, Jeroen, Thiemen en Mika op het middenveld met Quint Dorgelo weer voorin. De tegenstander had een beer van een keeper staan. Hoge ballen waren dus niet nuttig. KCVO mocht aftrappen en had regelmatig de bal. Ze konden echter niet gevaarlijk worden. asv Dronten zette goed druk. De posities waren goed ingevuld. Toch waren we wat onrustig in de eerste helft en was het vooral aftasten met veel balbezit voor asv Dronten. Quint Dorgelo was vaak aan de bal en was continue dreigend zonder echt grote kansen te krijgen. Er werd geprobeerd te combineren en dat lukte soms prima. Een paar schoten van afstand waren de wapenfeiten van de mannen. Daartegenover stond geen enkel gevaarlijk moment van KCVO. Dilano had het lekker rustig en dat was bovenal te danken aan Quint Starreveld en Koen die scherp op de mannetjes zaten. Daarbij heb je natuurlijk altijd Pascal die niet stuk de krijgen is en veel goed deed vandaag. Ballen afpakken en een goed vervolg geven. Na een paar kleine kansjes en een paar corners waar weer duidelijk te zien is dat de mannen slim zoeken naar zwakke plekken bij de tegenstander is het plotseling raak. Quint Dorgelo kan de bal links de doelman prikken. Het is geen toeval dat de bal over de grond gaat, hoge ballen hebben immers niet zo veel zin. Quint zet de goede vorm door van de afgelopen weken en staat er wanneer het belangrijk wordt, 1-0. Net als donderdag een enorme blijdschap.

KCVO is geen makkelijke tegenstander en gebruikt af en toe de handjes om vast te houden. De jongens laten zich niet gek maken en gebruiken hun fysiek maar gaan niet over de grens. De scheidsrechter voelt dat goed aan en de wedstrijd blijft netjes. Na weer een corner van de voet van Mika, Dilano is de vaste nemer van de corners maar staat natuurlijk op doel, komt de bal bij de eerste paal bij een verdediger die de bal achter zijn eigen doelman werkt en daarmee de 2-0 op het score bord zet. Het vertrouwen groeit en de jongens gaan steeds beter combineren. KCVO lijkt wel een beetje geslagen en de tegenstand wordt minder. De pauze is nabij.

Er is niet veel te zeggen behalve dan dat we moeten doorgaan op de manier waarop we nu spelen. Soms is weinig zeggen beter.

Zelfde begin opstelling met Quint Dorgelo die mag aftrappen. De derde en bevrijdende goal valt halverwege de tweede helft. Na en mooie combinatie op het middenveld met Thiemen, Quint Dorgelo en Karst, kan Jeroen doorbreken en op de keeper af. Hij blijft koel en rond deze aanval netjes af. Geen last van zenuwen op dit moment. De wedstrijd is gespeeld en dat weet KCVO. Onze jongens voelen dat ook. Karst en Quint illustreren dat door wat te overmoedig de bal bij zich te houden en balverlies te lijden. Het wordt nog even spannend. De 3-1 vliegt er op een gegeven moment in.

asv Dronten laat zich zoals altijd niet gek maken en gooit de ene na de andere gevaarlijke uitbraak er uit. Karst en Jeroen kunnen een paar keer doorbreken na mooi samenspel maar weten de kansen niet af te ronden. Of ze worden bijgehaald door een verdediger, of de keeper stuit hun opmars, of hun vizier staat niet scherp. Hoe dan ook, de zorgen over een eventuele slechte afloop zijn geheel verdwenen bij de technische leiding. Dilano laat nog even zien dat hij niet oor niets op doel staat en beroerd de bal twee maal met zijn handen bij een afstand schot van KCVO. Met zijn mooie gerichte uittrappen helpt hij zijn team de rust te bewaren. Jeroen en Quint Dorgelo waren een zeer actief duo dat elkaar vandaag goed vond. Thiemen leverde met Pascal weer een grote bijdrage als controleur op het middenveld. Quint en Koen speelden als duo een van de beste wedstrijden van het jaar, vooral Quint Starreveld was op weinig foutjes te betrappen. Mika en Karst herstelden zich prima van de zware wedstrijden van de afgelopen weken en speelden zeer efficiënt. Karst won veel duels en mag zichzelf meer belonen voor zijn goede spel, kansen genoeg. Vooral Mika speelde slim door wat ingehouden te voetballen en niet te ver voor de bal te lopen. De scheidsrechter besluit af te fluiten en daarmee eindigt de competitie. Jenny deelt de mooie bekers uit en feliciteert de mannen. Penalty’s volgen en daarna natuurlijk op de foto.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd/JO11/2/asv Dronten JO11-2 najaarskampioen 2017.jpg

We kunnen niet anders zeggen dan dat we trots zijn op de jongens en dat het kampioenschap dik en dik verdiend is. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik ook voor Kawa spreek. Het is voor trainers dankbaar werk om met een groep jongens te trainen en te spelen die voor elkaar door het vuur willen gaan en op geen moment verzaken. De mannen zijn altijd blijven geloven in hun eigen kwaliteiten en er was altijd iemand die het team op sleeptouw nam wanneer het nodig was. Op trainingen slaat de vlam wel eens in de pan maar dat kenmerkt de inzet van de jongens en hun beleving van het spel. Op deze manier is training geven en wedstrijden coachen jarenlang goed vol te houden.

Op naar de eerste klasse. Zaterdag 10 februari is de eerste testcase tegen ’t Harde JO11-1. Zij spelen eerste klasse. Eerst gaan we wat genieten van de winterstop en de feestelijkheden die er aan gaan komen. Voor nu iedereen hartelijk bedankt voor de inzet en het meeleven. Ook een dankwoord aan KCVO voor de positieve geluiden na de wedstrijd en aan OWIOS voor de getoonde sportiviteit.

Edo

Ga terug

Share |