asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 - IJsseltoernooi 2 juni 2018

2018-06-05 19:44

Net voor het einde van de competitie een ingelast toernooi, gelukkig dichtbij. Ook hier weer een oude bekende, DOS Kampen JO11-2. We kennen dit team uit de vorige competitie waarbij we de eerste wedstrijd in de beker met 1-0 verloren en de tweede met 0-6 wonnen.

Een mooie poule-indeling met alleen maar JO11-2 teams waaronder WVF, CSV, IJVV en DOS Kampen. Koen was een weekendje aan de boemel met zijn vader en Mika kon dit weekend ook niet met twee werkende ouders. Van de overige matadoren trotseerde Quint de toorn van zijn zusje want hij wilde toch liever voetballen dan mee met het kinderfeestje van zijn zusje. Zelfs toen hij hoorde dat ze naar Hans en Grietje gingen.

Geen wissels dus, geen probleem. Dat heeft als voordeel wat meer rust in het veld. Met wedstrijden die 20 minuten duren is dat goed op te vangen. Tussen de wedstrijden door elke keer 20 minuten rust, een prima wedstrijdschema.

Pascal ging de eerste wedstrijd keepen waardoor Karst samen met Quint de verdediging leidde. Op het middenveld het technische trio Dilano, Thiemen en Jeroen en voorin Quint Dorgelo.

Direct na de aftrap begon asv Dronten furieus. De jongens hadden er zin in en sneden met de eerste aanval via Quint Dorgelo en Thiemen dwars door de verdediging van IJVV. Na een paar minuten stond de 1-0 al op het bord van de voet van Quint Dorgelo. Karst was veel coachend en sturend aan het praten, lekker is dat hoor, dat overleg in het veld. Pascal kon met gerichte uittrappen goed het middenveld bedienen. Dilano en Jeroen waren sterk aan de bal en deden goed mee met het positie spel. Quint Starreveld was weer op zijn oude niveau. Dat hebben we toch wat gemist de laatste competitiewedstrijden. Hij was alert en stapte op de juiste momenten in, gaf goed rugdekking en nog belangrijker, hij kon na een onderschepping ook weer een goede vervolg pass geven. Het middenveld bood zich goed aan en vroeg veel om de bal. Ook Quint Dorgelo kwam veelvuldig naar de bal toe en legde dan terug op Thiemen die meerdere afspeelmogelijkheden had aan de zijkanten maar ook weer richting Quint.

Het ging zo gemakkelijk. Toch werd er niet meer gescoord. De score had moeten worden uitgebouwd naar 3-0 of misschien wel 4-0. Daardoor bleef DOS wat hoop houden en kwamen ze er af en toe uit. Gelukkig was Pascal alert en kon er niets gevaarlijks gebeuren. Eindstand 1-0.

De tegenstanders waren al goed geanalyseerd en CSV zou een gelijkwaardige tegenstander moeten zijn. Dat bleek ook wel met de 0-0 eindstand. WVF was daarvoor al sterker gebleken in de onderlinge confrontatie met stadsgenoot CSV. De derde wedstrijd mocht asv Dronten tegen WVF. Een goed team dat elkaar makkelijk kon vinden. De eerst 6 a 7 minuten ging het gelijk op en was asv Dronten niet de mindere. Toch sluipt het laten lopen van de mannetjes en dan een ander de schuld geven er weer in. Binnen korte tijd stond het in een keer 0-2 en dat knakte wel wat bij de jongens. De monden gingen weer open en er was veel misbaar van een met de armenzwaaiende Thiemen. De scheids moest hem even toespreken, en terecht. WVF bouwde de score uit naar 0-4 door opgeven van een aantal spelers.

Gelukkig konden de mannen zich weer herpakken tegen DOS. Twee wedstrijden ademruimte was voldoende om het verhitte gemoed af te laten koelen. De neuzen stonden weer dezelfde kant op en er werd weer fris gecombineerd. Het was uiteindelijk Pascal die met een zere enkel een mooi snelle pass diep over de grond gaf op een op tijd gestarte Thiemen. Thiemen was op snelheid en kon de bal mooi vanaf de rechterkant in de kruising van het doel jagen. Een beetje zoals Quint Dorgelo de eerste goal van het toernooi maakte voor zijn team. Een terechte voorsprong waarmee het puntentotaal op 7 kwam.

Met wat onverwachte uitslagen bleef het tot het eind spannend.

Vandaag stond er de meeste tijd weer een team dat de wil heeft om te combineren en mooie aanvallen op zet. De mondjes dicht houden blijft wel een probleem. Het was wel weer een genot om Quint Starreveld vrij te zien voetballen. Gedurende de vier wedstrijden heeft hij geen cruciale fouten gemaakt en stond hij verdedigend scherp te spelen. Een goede balcontrole en een goed vervolg in een aantal acties zorgt voor vertrouwen in het spel. Nog iets meer snelheid met combineren en elkaar zoeken en wat minder met de bal aan de voet lopen en we pakken de laatste tegenstander in de competitie WHC ook in. Daar zal de training dinsdag op gericht zijn. Snel combinatiespel in balbezit en dicht bij je mannetje staan wanneer de tegenstander in balbezit is.

We gaan het zien woensdag. Als afsluiter volgt dan natuurlijk volgende week zaterdag het AxFlow toernooi in Dronten. Ik heb er nu al zin in………

 

Ga terug

Share |