asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 pakt de overwinning met formidabele comeback.

2019-02-10 06:32

asv Dronten JO11-2G wint eerste duel in voorjaarscompetitie


Op een winderige en frisse zaterdag ochtend in februari werd er begonnen met de voorjaarscompetitie. De afgelopen week waren er nogal wat zieken. Gelukkig waren Tijn, Seth en Derrik op tijd hersteld. De training van afgelopen donderdag moest wat worden aangepast door de weersomstandigheden en de zieken.

Martijn moest met een net herstelde arm de beurt om te keepen aan Derrik laten. Thomas mocht starten in het doel. De opstelling zag er op deze ochtend als volgt uit:

Wissel: Derrik

Thomas

 

 Tijn

 Martijn

 Finn

 Anniek

 Seth

 Jeroen

 

 Guido

 

 De eerste helft mocht asv Dronten aftrappen en al snel was duidelijk dat de tegenwind een nadeel was. Tijn had op de training last van zijn bovenbeenspier en greep in de warming-up ook al even naar zijn been. Na 7 minuten spelen bleek het rennen ook niet echt goed te gaan en mocht Derrik in het veld komen. DOS Kampen werd niet gevaarlijk door het goede spel van hun kant maar door snelle counters en foutjes van onze kant. Het spel was wat rommelig en duidelijk was dat Seth moest herstellen van een week ziekte en het tempo even niet kon bijbenen. Seth is de verbindende speler en kan Guido en Jeroen goed vrijspelen, dat lukte deze eerste helft niet. DOS werd gevaarlijk door de snelle man die bij Finn stond. Hij loste een schot op doel die op Thomas af ging. Helaas dacht Martijn het schot te blokkeren zodat deze van richting veranderde en per ongeluk het doel in ging en Thomas kansloos achter liet. Overeind krabbelen en weer opnieuw beginnen dus. Dat zou deze eerste helft nog twee keer voorkomen. Bij de 2-0 van DOS schoot de verdediging de bal tegen de paal waarna de tegenstander dankbaar gebruik maakte van de bal die het veld terug in kaatste. DOS was gevaarlijk maar asv Dronten had ook zeker kansen op een goal. De ietwat warrig fluitende scheidsrechter floot zeker niet in ons voordeel. Jeroen werd neergelegd schuin links voor het doel. Een verwachtte vrije trap werd door de scheids niet gehonoreerd. Een doeltrap werd gegeven dus die kans was weg. Guido was deze eerste helft nog niet gelukkig aan de bal en kreeg niet de kans om een schot te lossen. Jeroen kon niet genoeg met de goede voorzetten van de kant van Anniek. Anniek, sterk spelend en sterk aan de bal, kon zelf een schot lossen maar deze zwaaide een paar meter naar rechtsaf. Voorafgaand aan deze actie had ze al een paar keer 2 en soms 3 tegenstanders beziggehouden aan de rechterkant waarna ze toch als winnaar op het doel af kon stomen. Derrik moest een paar keer een sprint trekken om een doorgebroken spits te achterhalen. Toch kwam de 3-0 door een schot van afstand en balverlies op het middenveld. In de time-out en de rust aangehaald dat er niet slecht gespeeld wordt. We krijgen kansen en hebben last van de tegenwind. We verliezen veel duels maar zijn zeker gevaarlijk. Met iets meer power in de duels kunnen we dat omdraaien en goals maken.  

De tweede helft is het Tijn die op de goal gaat i.p.v. Derrik. Tijn heeft te veel last van zijn bovenbeen. Derrik en Thomas mogen nu samen met Finn de verdediging op zich nemen. Het staat als een huis. Martijn verhuist naar de linkerkant van de verdediging door een blessure van Finn.  

Na het rustpraatje wordt binnen vijf minuten de 3-1 gemaakt door Jeroen. Hij krijgt bij zijn derde poging 1 op 1 op de keeper af de geest en omspeelt de keeper i.p.v. deze te passeren met een schot. De keeper had twee eerdere pogingen goed gekeerd dus Jeroen moest wat anders bedenken om de keeper te passeren. Met zijn techniek moest dat geen probleem zijn. Na goed omspelen van de keeper kan hij van de linkerkant de bal simpel langs de keeper in de goal tikken. asv Dronten heeft de wind in de rug. De verdediging heeft de zaken op orde en haalt alle gevaarlijke aanvallen uit de wedstrijd. Derrik en Thomas verdedigen subliem en geven elkaar rugdekking. Als ze er dan toch langs glippen is er Martijn die met zijn lange benen de bal weg kan tikken waardoor asv Dronten de aanval kan overnemen.  Zo gaat het enige tijd wat op en neer waarbij asv Dronten de bovenliggende partij is. In de time-out de neuzen dezelfde kant op want zodra de aansluitingsgoal wordt gemaakt wordt de tegenstander zenuwachtig en kun je erop en er over. Dit scenario voltrekt zich precies zoals voorspeld. Anniek gebruikt haar fysieke kracht super in de duels en wint veel. Ze geeft een mooie voorzet op het hoofd van Martijn die een paar meters overkapt. Thomas en Derrik schuiven veel in maar gaan op volle kracht terug als het even gevaarlijk wordt. Seth zit beter in de wedstrijd en kan door snel handelen Jeroen en Guido een paar keer gevaarlijk weg sturen. Guido maakt oorlog en komt ook steeds beter in de wedstrijd. De mooiste actie van deze wedstrijd komt van hem. Hij krijgt een goede pass van Seth, draait in 1x mooi open en schiet verwoestend via de handen van de keeper op de lat. Wat een mooie aanval!!

De 3-2 komt van de voet van Seth. Hij weet de bal tussen de benen door te schieten van de uitkomende keeper na een mooie combinatie van asv Dronten. Het team gelooft erin en zet vanaf de aftrap veel druk op de tegenstander. Deze weet het niet meer en begint de ballen zomaar weg te geven. Jeroen en Guido jagen de verdediging af, Derrik, Thomas en Martijn zitten dicht op hun tegenstander. Anniek wordt een paar keer diep gestuurd en geeft mooie voorzetten. Een van die voorzetten beland bij Martijn die niet nadenkt en de bal over de keeper heen in de goal schiet, 3-3.

Dan gaan de jongens echt los en komt er nog meer druk op de tegenstander. De 3-4 hangt in de lucht en ja hoor, goudhaantje Guido die een topwedstrijd speelde krijgt de bal na een rush van Derrik en neemt aan, haalt uit en schiet de winnende 3-4 in de goal. Derrik krijgt een high-five van de sterke Anniek en de jongens gooien de wedstrijd op slot. De speeltijd wordt nog wat verlengd maar helaas, DOS Kampen krijgt geen kans meer. Derrik moet de turbo nog een paar keer aanzetten en Tijn moet zelfs 2x een bal raken voordat er afgefloten wordt.

Voor de penalty’s is geen tijd meer en voldaan met een dikke smile op de gezichten lopen de spelers het veld af. Een overwinning op karakter volgens de oude voetbalwetten. Maak de aansluitingstreffer en loop over je tegenstander heen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ESC JO11-1 op het programma. Geen makkelijke tegenstander. We zullen sterker moeten beginnen. Komende week trainen we op het opbouwen van achteruit.

 

Ga terug

Share |