asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten: JO11-2 pakt in bewogen wedstrijd drie punten.

2017-12-04 12:47

Kunnen we al vertrekken? Nee, Quint Dorgelo is er nog niet. Ja maar we moeten nu echt weg. Oke, we wagen een belletje.

Tja dat is dan een beetje de stress op zo’n vroege zaterdag ochtend. Quint Dorgelo was natuurlijk al een aantal weken eerder netjes afgemeld voor deze zaterdag en dat glipt dan langzaam uit de herinnering. Zonder Quint dus afreizen naar Nunspeet. Een tegenstander onder aan de ranglijst. Toch zegt dat niet al te veel in deze competitie gezien de soms niet logische uitslagen.

Op een koud en bevroren veld mochten de jongens aftrappen in de volgende opstelling;

Quint Starreveld op doel, (wat was hij opgelucht dat na deze ronde zijn beurt voorbij was) Mika en Koen met zijn tweeën achterin, Pascal centraal voor de twee verdedigers, Thiemen op rechts en Karst op links. Jeroen mocht voorin starten. Dilano was de wissel.

Een ietwat aangepaste opstelling dus met het ontbreken van onze spits. Na de aftrap begonnen de mannen wat onwennig. Karst had wat moeite om op gang te komen en de dynamiek in het team was er nog niet. Thiemen begon op rechts en had moeite om in balbezit te komen. Mika had wat moeite om de duels te winnen. Koen kon zoals altijd vertrouwen op zijn snelheid. Jeroen was veel in balbezit maar moest zoeken naar een afspeelmogelijkheid. Voor Pascal was het zoeken naar zijn directe tegenstander. Quint Starreveld was goed te sturen op doel.

Veelal begon het balbezit bij Mika aan de rechterkant. Dan is het zoeken naar het middenveld. Dat was vandaag niet een vanzelfsprekendheid. Gelukkig is er Jeroen die elke bal snel onder controle heeft en het spel kan verdelen. Af en toe een combinatie met Thiemen leidde toto de eerste druk op het doel van Nunspeet. Maar bij een paar halve kansen bleef het. Veel tijd om te schieten kregen de mannen niet. Nunspeet zette goed druk en was in balbezit gevaarlijk door de een-tweetjes. Koen wist af en toe niet waar hij moest kijken en het was aan de onkunde van Nunspeet te danken dat de bal er niet in ging.

Dilano kon af en toe gevaarlijk worden op de linkerkant maar kon niet echt doordrukken. Waar hij vorige week met onnavolgbare passeer acties op de proppen kwam, nu lukt het nog niet echt. Het stond niet goed was de conclusie van de coaches. Thiemen en Pascal hadden dat zelf al door en wisselden van positie.

Toen kwam de eerste goal van Nunspeet. Een op het oog niet zo gevaarlijk schot kwam tegen de knie van Pascal zo in het doel. 1-0 voor Nunspeet. De tegenstander speelde fysiek op het randje en af en toe er overheen. Vooral Jeroen had daar last van en kreeg wat tikjes. Vrij snel was daar de gelijkmaker door een intikker van Dilano op een schot van Pascal. De keeper tikte de bal met de vingertoppen aan waardoor deze ineens voor de voeten van Dilano kwam die beheerst binnentikte. Hij wordt steeds koelbloediger, onze kleine technicus. Durven schieten, durf fouten te maken is vaak wat er op de training wordt gezegd.

De 2-1 valt. Nu weer door een ongelukkig toeval. Karst wil uitverdedigen en knalt de bal hard tegen een aanvaller van Nunspeet op. Via het been gaat de bal over Quint Starreveld in het doel.

Maar ook nu toont het team veerkracht. Er is al regelmatig wat onbegrip over de beslissingen van de leidsman en de jongens vinden het moeilijk zich stil te houden. De scheidsrechter had een zware wedstrijd en was af en toe wat in debat met de mannen, ook die van Nunspeet zelf. De jongens blijven netjes spelen en winnen wat meer duels. Er is veel ruimte op de flanken en na een goede pass van Thiemen op Jeroen kan deze zijn mannetje passeren op de rechterkant en strak voorgeven. De bal schiet door en komt voor de voeten van Dilano die weer beheerst binnen tikt, 2-2.

Er ontstaat wat wrevel tussen de ouders en de scheids. De jongens gaan er gelukkig niet in mee en blijven hun eigen spelletje spelen. Dat leidt uiteindelijk tot de beslissende goal. Dilano kan op links om zijn tegenstander heen en legt de bal vanaf de achterlijn terug op Thiemen. Met een harde, gerichte schuiver maakt Thiemen de 2-3. Wat een blijdschap. Met wat minder goed voetbal toch de drie punten pakken in een wedstrijd waar wij allemaal geen goed gevoel aan over houden is knap.

Volgende week de beslissende wedstrijd tegen de koploper die WHC opzij zette met 6-1. Daarna volgt de inhaal tegen KCVO in Vaassen. Eerst maar weer eens trainen en verder werken aan ons spel.

 

Ga terug

Share |