asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 speelt gelijk na furieuze start.

2018-10-15 12:43

Zaterdag heeft de JO11-2 na een 3-0 voorsprong uiteindelijk toch gelijk gespeeld tegen een minder sterk GoAhead Kampen JO11-1. De einduitslag werd 3-3.

Guido en Anniek werden opgeroepen om de JO11-3 te ondersteunen vanwege een tekort aan spelers. Na de wedstrijd konden zij direct aansluiten bij hun eigen team. Guido kwam frisjes aanlopen maar Anniek had al een mooie kleur op de wangen en had ogenschijnlijk al best wat meters gemaakt.

Opstelling: Guido op de goal, Derrik, Martijn en Thomas in de verdediging. Jeroen, Anniek en Finn op het middenveld en Seth in de spits. Tijn mocht als wissel beginnen. Iets later dan gepland werd er afgetrapt door Kampen.

asv Dronten begon scherp en was heel geconcentreerd in het oppakken van de mannetjes. Er werd dit keer ook niet onderling van positie gewisseld, iedereen had in de gaten wie er gedekt moest worden. Al snel bleek dat asv Dronten de bovenliggende ploeg was. Seth en Jeroen waren in bloedvorm en combineerden zoals we dat graag willen zien, niet afwachten maar direct na je actie weer aanbieden en de bal krijgen. De eerste goal kwam dan ook niet geheel onverwacht van de voet van Jeroen die op de training ook keer op keer laat zien een hele mooie techniek te hebben en veel controle heeft over de bal. Na een mooie combinatie tussen hem en Seth werd Jeroen aan de rechterkant voor de goal aangespeeld. Met een aanname in de beweging week hij een klein beetje uit naar rechts om ruimte te maken voor zijn schot. Hij raakte de bal goed en schoot hem feilloos in, 1-0. De JO11-2 werd een paar keer geholpen door knullige spelhervattingen van de keeper van Kampen en kon een aantal maal achter elkaar gevaarlijk worden. Finn had de zaak goed onder controle en was prima te coachen vanaf de zijkant. Anniek had wat moeite met de snelheid van het spel en het was duidelijk te merken dat ze al een wedstrijd in de benen had. Tijn begon ook scherp aan de wedstrijd en had een paar mooie onderscheppingen. Guido had een makkie als keeper. Hij komt uit zichzelf uit zijn goal en doorziet gevaarlijke spelmomenten waarop hij moet ingrijpen. Zijn spelhervattingen werden steeds beter en de JO11-2 begon zelfs op te bouwen van achteruit. De 2-0 viel kort na de eerste goal. Ook nu was Jeroen de afmaker zij het niet dat er nu een mooie aanval aan vooraf ging. Derrik kon Anniek inspelen die prima draaide en de bal kon doortikken op Seth, hij schoof de bal door richting Jeroen die de tweede van de dag kon aantekenen. Knap samenspel, dat willen de leider en trainer graag zien. Dat er verdedigend af en toe foutjes insluipen is alleen maar goed om van te leren. Thomas bouwde goed op van achteruit en was verantwoordelijk voor veel onderscheppingen. Nu wordt er nog veel gelopen met de bal, zo ook Thomas, maar af en toe zie je toch dat de passes goed aankomen en dat de tegenstander achter de bal moet aanlopen.

De derde goal van de dag kwam van Seth, hij kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld en schoot strak de 3-0 binnen. Het liep erg lekker zo die eerste helft.

De tweede helft kwam Jeroen op de goal en mocht Guido na als wissel te hebben gestaan op het middenveld plaatsnemen als mid-mid. Niet zijn favoriete plek maar wel een positie voor iemand die een goede controle over de bal heeft en ook nog overzicht. Anniek mocht even rusten. Achterin werd er door het verdedigende drietal goed gepraat en er was af en toe zelfs “man in je rug” te horen. Ook iets wat we graag willen zien, coaching onderling.

Toch slopen er nu wat foutjes in het spel. De eerste tegengoal viel door niet adequaat ingrijpen van de verdediging waardoor de tegenstander vrij gemakkelijk de 3-1 kon scoren tussen alleen maar asv Dronten spelers in. Geen eer te behalen voor Jeroen. Finn kon het af en toe niet belopen maar gebruikte in veel duels goed zijn lichaam en kon zo aan de bal blijven, slim hoor. Tijn zakte iets weg en had soms iets te veel tijd nodig om de bal af te spelen. Dat lag niet alleen aan Tijn, een pass over twee meter als je onder druk wordt gezet heeft niet zoveel zin als de ontvanger ook direct weer onder druk wordt gezet, ruimte zoeken is dan het advies. Seth vocht pittige duels uit en kreeg veel schopjes en tikjes maar hield moedig stand ondanks de pijn. Guido had het geluk niet aan zijn zijde en krijg weer een voet in zijn gezicht toen hij een hoog stuitende bal voor de tegenstander wilde wegkoppen. Gelukkig kon ook hij door.

De 3-2 viel door een afstand schot dat door de verdediging houdbaar was maar niet werd gekeerd. De bal stuitte tussen een oerwoud aan benen door waardoor ook Jeroen kansloos was en de bal zomaar het doel in stuiterde. Kampen begon wat gemeen te spelen en het was zelfs zover dat een speler door de goed leidende scheidsrechter voor 5 minuten aan de kant moest vanwege natrappen. De 3-3 viel ook door fouten aan eigen kant maar meer aan het einde van de wedstrijd. Thomas kon vanaf de rechterkant nog een keer doorbreken omdat hij veel ballen uit de kluts toch gelukkig mee kreeg. Zijn schot op doel had niet genoeg kracht en was vrij gemakkelijk te keren. Hij liep goed mee in de aanval maar Guido zag hem over het hoofd. Speel je de bal wel af dan wordt de kans op de goal alleen maar groter. Guido kon natuurlijk ook voor eigen succes gaan, zo was de situatie op dat moment wel.

Aan het einde van de wedstrijd moest Derrik na een doorgeschoten bal de turbo nog een keer aanzetten om een aanvaller te achterhalen. Met gevaar voor eigen leven zette hij een sliding in waarmee hij de bal net wegtikte voor de aanvaller die wilde uithalen. Een beetje pijn was wat resteerde. De kans was onschadelijk gemaakt.

Uiteindelijk een terecht uitslag gezien het verloop van de tweede helft. Vandaag weer mooie dingen gezien met een ijzersterk aanvalsduo en geconcentreerde middenvelders die moeten proberen hun handelingssnelheid omhoog te brengen.

Op naar volgende week als we op bezoek moeten bij HTC uit Zwolle, aanvangstijd 11.15 uur.

Ga terug

Share |