asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 speelt goede wedstrijd tegen de gasten uit Elburg.

2019-02-18 11:28

Ook tweede wedstrijd in winst omgezet

De ziekenboeg was aardig gevuld deze week met op dinsdag 4 zieken en donderdag alleen Tijn die last heeft van zijn spieren in zijn bovenbeen. Donderdag goed bezig geweest met opbouwen van achteruit waarbij vanuit de keeper gezocht werd naar de vrije man. Dat werd goed opgepakt. De uitvoering in de wedstrijd ging bij vlagen goed.

De JO11-1 deed een beroep op Derrik waarop wij weer een beroep moesten doen op de JO11-3 zodat bij ons Benjamin aansloot. Finn had nog wat last van zijn lies maar kon toch aansluiten. Dat leidde tot de volgende opstelling;

Tijn op de goal, Finn aan de rechterkant, Thomas in de midden en Martijn aan de rechterkant. Voor Martijn mocht Anniek over de rechterkant aanvallen. Seth had weer zijn plekje als mid-mid met Jeroen op links. Guido startte weer voorin als spits na een prima wedstrijd vorige week. Benjamin startte als wissel.

De 11-2 kwam prima uit de startblokken. Er werd direct druk gezet en de mannetjes werden opgepakt. ESC was wat onder de indruk van de druk die asv DRONTEN zette en verloor snel de bal. Na wat balverlies over en weer kwam de bal na een pass van Seth bij Guido terecht. Hij kon de bal met de punt van zijn voet langs de keeper tikken in een uiterste poging, 1-0.

Na een aanval van ESC kwam de bal in de handen van Tijn, hij legde de bal neer op de grond om een doeltrap te nemen terwijl de bal niet uit was geweest. Een speler van ESC stond er bij en wilde de bal weg tikken in het doel. Thomas zei dat hij een doeltrap wilde nemen en begreep niet dat het spel gewoon door ging. Uiteindelijk werd de doeltrap genomen door Tijn, hij schoot de bal pardoes in de voeten van de tegenstander en de 1-1 werd dankbaar gemaakt.

Gelukkig beschikt de JO11-2 over veerkracht. De 2-1 werd snel gemaakt door Jeroen die na het missen van twee levensgrote kansen bij de derde poging toch raak schoot en weer de verdiende voorsprong pakte. Na een mooie passeerbeweging en naar binnen snijden vanaf de linker kant kon Jeroen nu toch op de goal schieten.

 Niet veel later was de verdediging een aanvaller kwijt en de 2-2 kwam op het scorebord te staan. Thomas speelde een sterke wedstrijd en kwam goed in de bal bij het opbouwen van achteruit. Finn speelde ondanks zijn lichte blessure toch een sterke wedstrijd. Met Anniek voor zich een goede tandem. Guido werd door Seth goed gevonden. De wisselwerking tussen de jongens was geweldig. Seth komt in de bal, kan opendraaien en een pass geven op Guido die vaak goed in de bal kwam en als een echte nummer 10 speelde. Als diepe spits maakt hij goed gebruik van de ruimte op het middenveld door zich af en toe te laten terug zakken. Zo kon Seth de diepte in ging en de bal terugkrijgen van Guido of Jeroen kon ingespeeld worden aan de linkerkant. Seth zag Jeroen weer een keer diep gaan en speelde de bal met veel gevoel door het midden achter de directe tegenstander van Jeroen langs. Jeroen zag de bal komen en sneed naar het midden. Hij nam de bal goed mee en ging nog een tegenstander voorbij waarna hij de 3-2 binnen schoot. Vanaf dat moment was de JO11-2 even los. Guido had veel succes met zijn positie spel en was zeer gevaarlijk aan de bal. Zijn schot op doel werd door de ietwat kleine keeper de lucht in geduwd waarna Jeroen de bal verder de goal in werkte, 4-2. De 5-2 was weer voor Guido zelf die na een flitsende combinatie met Seth zijn tweede van de dag aantekende. De aanval begon bij Thomas, hij speelde Martijn in na goed opendraaien. Martijn speelde de bal op Seth, hij stuurde de bal diep op Guido die weer een mooie goal maakte en zelfs wat overmoedig begon te worden. Een mooie pass van Thomas naar Guido zorgde er voor dat Guido de bal diep kon spelen op de vertrekkende Seth. De bal schoot door en werd uitstekend ingeschat door de sprintende Martijn die met de punt van zijn maat 48 de bal netjes en beheerst langs de keeper kon tikken, 6-2. ESC deed wel wat terug en maakte de mooiste goal van de wedstrijd na een solo over de linkerkant. De bal werd uit een moeilijke hoek diagonaal ingeschoten rechts in de bovenhoek, 3-6. De 7-3 werd weer gemaakt door Guido die nu probeerde van alle plekken op het veld te schieten. Met een enorme drive bleef het team scherp. Benjamin stoomde een paar keer op over de linkerkant en probeerde Jeroen te bereiken. Guido kegelde de laatste man van ESC een paar keer omver door te proberen het duel te winnen. De spelers van ESC stonden wel even te kijken van de linkerverdediger van asv DRONTEN. Benjamin rende af en toe dwars door de tegenstander heen en boezemde ontzag in. Op doorzettingsvermogen liep hij veel tegenstanders er af, een trotse opa aan de zijlijn achterlatend.

Een dekkingsfout aan onze kant zorgde uiteindelijk toch nog voor de 4-7 waarna de energie weg was bij ESC. Ze drongen af en toe aan maar Tijn stond scherp te keepen en kon ondanks zijn blessure toch een grote rol spelen in deze wedstrijd. Guido schiet nog een keer van afstand op de lat en Anniek gaat de komende wedstrijden haar goede spel verzilveren door de ballen er in te knallen en sneller te combineren. Of zou ze het fijn vinden om 4 tegenstanders in haar nek te krijgen en die uit te spelen. Jeroen had vandaag zijn reputatie als dodelijke aanvaller een mega boost kunnen geven door meer kansen te benutten. Een goaltje of 8 was dan mogelijk geweest. Finn presteerde knap als rechtsback en laat al een goede rol zien in de opbouw. De wisselwerking tussen Guido, Seth en Jeroen was een genot om te zien. Ook al valt Seth vandaag niet veel op, zijn passing was schitterend. Thomas fungeert als ouderwetse stofzuiger die veel gaten dichtloopt en werkelijk overal ertussen duikt. De gevaarlijke opbouw door het midden ging soms fout. In de opbouw mooie dingen gezien waar we verder mee kunnen de komende week. Gefeliciteerd jongens, weer een knappe teamprestatie. De komende weken staat er geen wedstrijd op het programma, de eerstvolgende is weer zaterdag 9 maart.

Ga terug

Share |