asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 start de competitie voortvarend met ruime overwinning.

2018-09-24 07:33

Op een strak belijnd veld 4, veld 3 was eerder deze week aangegeven, mocht de JO11-2 aanvangen met de competitie tegen ESC JO11-1. Het team had een lekkere trainingsweek achter de rug waarin er goed werd gewerkt en zichtbaar dingen worden geleerd.

Derrik en Martijn hadden donderdag op de training aangegeven allebei een helft te willen keepen. Met Marcel als scheidsrechter werd er iets later dan 09.45 uur afgetrapt. Opstelling;

Derrik op de goal, Martijn en Thomas in de verdediging, Finn en Tijn links en rechts half. Anniek stond vandaag centraal. Seth en Jeroen mochten vandaag in de spits starten. Guido was de eerste wissel.

Het team startte scherp met veel balbezit en Anniek die duidelijk vanuit het midden de bal opeiste en probeerde open te draaien. Martijn en Thomas hadden de opdracht om zich aan de zijkant aan te bieden zodat Anniek vrij kon komen. Kaatsen of opendraaien is dan de keuze. Anniek heeft het talent om instinctief vaak de goede kant op te draaien waardoor ze de pass diep of naar de zijkant kan geven. Met technisch vaardige jongens zoals Finn en Guido aan de zijkant en snelle spitsen creëert het team razendsnel kansen. De eerste goal lag er dan ook na een paar minuten spelen al snel in. Een aanval die bij Jeroen begint, zoals veel aanvallen vandaag, gaat via 4 schijven de goal in. Finn of Tijn is de maker van de goal. Eigenlijk staan de makers van de goals niet meer scherp op het vizier maar dat kan ook niet anders met zo veel mooie goals. Martijn, Jeroen, Guido, Seth, Finn, Tijn, veel doelpunten makers vandaag. Guido maakt de tweede goal uit een mooie hoge bal waar hij zijn hoofd tegen aan zet. Hij is net wat eerder bij de bal dan de keeper.

Als het gaat om een neusje voor de goal is Guido wel te porren. Verdedigend heeft hij er soms een broertje dood aanJ. Martijn en Anniek scoren met een fraaie afstandsgoal die regelrecht achter in de kruising van de goal gaat. Onhoudbaar voor de keeper van de tegenstander.

Het is niet zo dat ESC kansloos is. Met iets scherpere aanvallers hadden ze zo 5 goals kunnen scoren en dan wordt de wedstrijd wat anders. Waar dat aan ligt? In balbezit is het tempo van rondspelen regelmatig te laag waardoor de tegenstander terug kan keren en het duel aangaat die vaak wordt verloren door ASV Dronten. Het team houdt zich de eerste helft uitstekend aan de taken en het staat al 4-0 wanneer de scheidsrechter fluit voor de 1e time-out. Even de koppies er bij en hier en daar de nodige complimenten en aanwijzingen en er kan weer worden verder gespeeld. Derrik staat vaak dichtbij de middenlijn en luistert goed naar de coaching zoals bijna het hele team goed naar de coaching luistert. Jeroen en Seth hebben vaak het overzicht en proberen met een tweetjes langs hun tegenstander te komen. Er worden veel afstand schoten afgevuurd op de goal van ESC. Tijn staat scherp te verdedigen en Thomas heeft een geweldig inzicht als het gaat om op het juiste moment de gevaarlijke situatie onschadelijk te maken. Wat fijn dat we een speler met dat inzicht in het team hebben die ook nog eens een goede vervolg pass in petto heeft.

Guido kan bijna de tweede goal maken met zijn hoofd na een harde voorzet van Jeroen. Martijn moet nog een keer redden op een vlammend schot van ESC en stompt de bal over. Seth draait en kapt en speelt regelmatig Finn, Derrik en Thomas aan die een schot op doel wagen. ESC geeft de moed niet op en wordt in de tweede helft sterker.

asv Dronten gelooft het wel en begint steeds meer met de bal te lopen en voorin voor eigen succes te gaan. Dat resulteert in meer balverlies. Als de omschakeling dan niet voldoende is krijgt ESC de grote kansen. Zoals al gezegd voelt ASV Dronten die pijn niet. Martijn staat gewoon goed te keepen en ESC is niet gelukkig met het afronden. Wij hebben die killers wel die rustig blijven voor de goal alhoewel Thomas en Seth vandaag nog wel een goaltje meer hadden kunnen meepikken, net als Derrik trouwens. Wie weet komt dat de volgende wedstrijd wel. De einduitslag was 9-1. Een tevreden en trotse coach. De basis voor dit goede spel lag in de eerste helft.

Volgende week mag er om 09.00 uur gespeeld worden tegen DSV dat 5-2 heeft gewonnen van IJVV. Eerst maar eens verder werken aan het samenspel en het tempo van rondspelen komende week. De contouren van de meest ideale positie voor de spelers begint wat vorm te krijgen.

Ga terug

Share |