asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 : sv Urk JO11-1

2018-03-11 08:15

De kou is uit de grond en er werd weer lekker getraind de afgelopen week. Mika was nog niet hersteld en Quint Dorgelo mocht uit voorzorg op de goal, dan was zijn beurt maar over. Ook Quint had wat griep de afgelopen week, te veel geskied misschien wel.

Lekker trainen is een ding, een wedstrijd winnen van sterke tegenstanders een ander. En dat was Urk JO11-1 wel, een sterke tegenstander. Direct vanaf de start werden de jongens onder druk gezet en tja dan komt snel handelen om de hoek kijken. De eerste 15 minuten van de wedstrijd kon Urk aardig worden tegen gehouden en kon de score beperkt blijven. Met 0-2 mocht er niet worden geklaagd. Aanvallend konden we niet veel brengen. Toch kwamen we er in de eerste helft 2 keer gevaarlijk uit. Jeroen kreeg een reuze kans maar had te veel tijd nodig om een schot op doel te kunnen lossen. Quint zou uithalen maar werd net op tijd dwars gezeten. Een 1-2 scoren voetbalt toch heel anders dan alleen maar goals om de oren krijgen.

De organisatie stond redelijk, de posities werden goed bezet. In de eerste helft kwam Urk uiteindelijk tot 0-4. In de kleedkamer werd er nog benadrukt dat we te maken krijgen met tegenstanders die ons onder druk zetten zoals ’t Harde ook deed. Toch lijken de mannen wat verrast over de felheid van enkele tegenstanders. En ja, met een gestrekt been een duel in gaan is ook niet fraai. Daar hebben we de goed fluitende scheidsrechter voor. Het enige wat je er dan tegenover kan zetten is vechtlust. De mouwen opstropen en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. Lichtpuntje was dat Quint ondanks de hoge uitslag toch goed aan het keepen was. Dat kunnen we de jongens wel nageven, er wordt niet op een keeper gemopperd. Dat is al winst!!

Op de momenten dat de JO11-2 de rust kon bewaren konden we met combineren van achteruit vrij dicht bij het doel van de tegenstander komen. Dat we vandaag wat slagkracht misten met Quint is duidelijk. Jeroen en Dilano moeten dan slim spelen en in de combinatie tegenstanders uitspelen. Dat lukte een keer echt mooi op de linkerkant. Alles wat we op de training oefenen kwam daar naar voren. Inspelen, kaatsen, doorlopen en terugkrijgen, breed spelen en dan diep spelen. Fantastisch om te zien, jammer dat het maar bij die spaarzame 2 keer bleef. De mannen doen zich zelf te kort door de tegenstander zoveel ruimte te geven, duels te verliezen en simpel uitgespeeld te worden. Je eigen mannetje afstoppen is de hoofdtaak. Dat wordt lastig als je team maatjes binnen 1 tel worden uitgespeeld. Dan moet je kiezen tussen je eigen tegenstander en de tegenstander aan de bal. Een slim spelende ploeg zoals Urk, en andere tegenstanders in de competitie, tikt je dan simpel weg met een 1-2tje je, niets aan te doen.

Pascal had de tip van de dag, er moet niet zo gezeurd worden wanneer het niet gaat. Quint Starreveld wil graag wat zwaarder trainen, was zijn uitleg van de nederlaag

Ga terug

Share |