asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 tegen SC Genemuiden JO11-2

2018-04-15 08:45

Met een klinkende overwinning mocht de JO11-2 vandaag weer huiswaarts keren. Zonder de geblesseerde Mika die van de dokter rust moest houden i.v.m. verrekte enkelbanden. Drie keer door zijn enkel gaan in 1 trainingsweek is ook wel veel.

Na een pittige trainingsweek met veel lekker weer en een Johan Bierma die de afsluitende partij van donderdag mocht leiden werd er vol goede moed afgereisd naar Genemuiden. Annet, alert als altijd, had even voor het gemak de Wielerronde aangestipt zodat we daar geen last van zouden hebben. Met vier auto’s waarbij er geprobeerd werd Arjan los te rijden gingen we op weg. Dwars door het pittoreske Kampen ging de tocht, op speciaal verzoek van Johan Markhorst.

De weg naar Genemuiden slingert over de mooie Kamperdijk en eindigt bij het sportpark van SC Genemuiden. Een ware voetbal tempel in amateurland, man wat een voorzieningen, om je vingers bij af te likken. De jongens waren echter niet onder de indruk en hadden snel de spullen aangetrokken. Thiemen had het initiatief genomen vroeg in de week de rol van keeper op zich te nemen zodat dat probleem weer uit de wereld was. Zijn redenatie was ook redelijk logisch. Als ze mij dan toch moeten missen in het veld dan maar tegen een op papier zwakkere tegenstander. Het pakte goed uit maar dat was natuurlijk niet alleen te danken aan het voor denkwerk.

De opstelling:

Thiemen op de goal, Quint en Pascal achterin, Jeroen centraal op het middenveld met Dilano en Karst aan de beide zijkanten, Quint Dorgelo voorin en Koen als wissel. Een beetje mopperen van Pascal bij het inschieten op het hobbelige stukje gras achter het kunstgrasveld namen de mannen maar voor lief. Koen schoot Thiemen uitstekend in, er ging geen bal in de goal. Genemuiden mocht aftrappen en had 1 reus in het veld staan. Net zoals met veel reuzen lijkt het dreigender dan het is. Vooral Dilano is dan toch wat onder de indruk. Het ging gelijk op en de eerste kans voor Genemuiden was direct raak. Karst verloor zijn mannetje uit het oog, deze kon vrij doorlopen en de bal voor de uitkomende Thiemen de goal in tikken. Niets aan de hand, de jongens balen wel maar gaan zoals altijd gewoon verder met hun spel want ze hadden ook al wel gezien dat er vandaag wat te halen viel. Zoals wel vaker begon de aanval met een goede pass van achteruit. Koen verstuurde de bal op Quint Dorgelo die een goede controle had en Pascal zag vertrekken in het midden. Hij gaf de bal goed mee waarna Pascal vrij door kon lopen en de 1-1 kon intikken. Dat was toch wel een tikje voor Genemuiden. De jongens voerden de druk op met een Pascal die samen met Jeroen heersten op het middenveld. Door het inbrengen van Koen mocht Pascal een plekje opschuiven naar het midden en dat vindt hij super. (Hij vraagt er altijd om…..)

Dilano scoorde vrij snel de mooiste goal van de wedstrijd. Jeroen was ijzersterk in de combinatie en verdeelde het spel prachtig. Hij kwam voor het doel in balbezit en legde terug op Dilano die niet aarzelde en de bal met een mooi krul in de rechterbovenhoek van het doel schoot. Tot dan toe had Dilano weinig laten zien en was hij meer bezig met de grote tegenstanders dan met zijn eigen spel. Hij beseft zelf af en toe niet dat hij een veel grotere handelingssnelheid heeft die de grote jongens niet hebben en dat hij daardoor een groot voordeel heeft. Dan is het zaak om rustig te blijven en te combineren zonder al te veel op de tegenstander te letten. Maar goed, hij scoort wel weer….

Toen ging het hard en volgde de derde goal van de voet van Quint Dorgelo, 1-3. Pascal zag Quint vertrekken en gaf diep. De keeper pakte de eerste inzet van Quint maar kon niet voorkomen dat Quint bij de rebound netjes naar links uitweek en zo een mannetje omspeelde en de bal alsnog erin schoot. De 1-4 kwam van Dilano die na een schijn beweging en een pass van Quint Dorgelo tegen de keeper schoot. Hij zette door en maakte met een zacht schuivertje toch zijn volgende goal.

In de rust werd er even de nadruk gelegd op het goede spel, de positieve houding van de jongens en het mooie combinatie spel. Genemuiden had het al een beetje opgegeven. Karst maakte in de tweede helft zijn foutje van de eerste tegengoal meer dan goed door twee man uit te spelen en op de keeper af te stomen. Zijn doorzettingsvermogen werd meer dan beloond want met een laatste spurt was hij eerder bij de bal dan de keeper en tikte hij de bal net voor diens voeten de goal in. 1-5. Prachtige goal Karst. Hij was bij veel aanvallen betrokken en combineerde snel, stichtte veel gevaar met zijn rushes vooruit en had het mes tussen de tanden zoals zijn vader graag ziet.

De 1-6 werd weer gemaakt door Quint Dorgelo die goed doorliep op een afstand schot van Koen die eens even lekker uithaalde en een vuurpijl tevoorschijn toverde die door de keeper leek te worden gevangen. Deze liet de bal echter uit zijn handen stuiten en dan is Quint Dorgelo er als de kippen bij om te profiteren. Jeroen zag zijn enorm goede spel beloond met een fraaie voetballende goal. Hij nam de bal aan na een pass van Pascal die weer eens een bal heroverde en goed opendraaide richting Jeroen. Jeroen draaide goed weg bij de tegenstander en kon met een kort geplaatst schot de 1-7 noteren.

De laatste tegengoal was voor de statistieken en kon de euforie niet drukken. Thiemen was bij het uitkomen net iets later bij de bal en kon de goal niet meer voorkomen. Hij had veel te doen gehad deze wedstrijd en verrichtte een mooie redding door een hard schot over te tikken. Een andere redding was ook belangrijk want een doorgebroken speler schoot tegen zijn been op toen hij het doel wat kleiner maakte. De fanatieke supporters in de dug-out gaven Thiemen met de complimenten veel zelfvertrouwen.

De winst van vandaag was dan wel in drie punten uitgedrukt en in 7 goals maar er was meer wat als winst kon worden gezien. Een oppermachtig middenveld met Karst, Pascal en Jeroen die veel beweging en snel spel lieten zien. Vooral Jeroen had werkelijk overzicht in alle situaties en speelde super functioneel. Pascal was lekker aan het stofzuigen en was aanvallend belangrijk met mooi opendraaien op de goede momenten. Karst was fel en scherp. Quint Starreveld gebruikte zijn power goed en hield zich rustig, dan is hij op zijn sterkst. Veel duels winnen en een goede vervolg pass geven. Koen lette goed op de organisatie en had de mannetjes van Genemuiden altijd in de gaten. Af en toe verslikte hij zich in de bal maar met zijn snelheid maakt hij dat toch meestal wel weer goed. Dilano vond zichzelf niet lekker spelen maar mag toch trots zijn op zijn bijdrage van twee goals. Er zit nog veel meer in hem als hij zijn oog niet laat vallen op tegenstanders. Quint Dorgelo was scherp en maakte het de verdediging van Genemuiden erg moeilijk met zijn onvoorspelbare acties. Hij had vandaag erg veel oog voor zijn medespelers en dat maakt hem nog sterker. Thiemen tenslotte was als meevoetballende keeper goud waar, veel balletjes terug op hem, coachen, slimme uittrappen. Lekker als er jongens met overzicht op de goede plekken staan.

Vooraf was de mannen op het hart gedrukt om het mondje minder te roeren maar de voeten te laten spreken en dat was precies wat er vandaag gebeurde. Wederom weer een knappe prestatie voor het team dat nog steeds groeit in de competitie.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen Batavia JO11-1 met in de gelederen het type spelers dat we kennen van het team van Urk. Daar gaan we de komende week de jongens op voorbereiden in de hoop voor een stunt te zorgen.

Ga terug

Share |