asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 tegen SEH JO11-2

2018-05-27 20:52

Het beloofde een mooie voetbal ochtend te worden. Stralend weer en weer een complete selectie zonder blessures.

Mika wilde dolgraag op de goal na de pot tegen VIOS van afgelopen woensdag waarin hij best wel goed stond te keepen. Thiemen en Quint Starreveld wissel waardoor de opstelling als volgt was:

Mika op de goal, Pascal en Koen achterin, Jeroen centraal met Dilano en Karst aan de zijkanten. Voorin Quint Dorgelo. We mochten vandaag weer op veld 2b, het prettige kunstgrasveld waar de jongens inmiddels, naar mijn idee te veel, aan gewend zijn.

Johan wilde graag weer fluiten en stond op tijd klaar. De aftrap was voor VIOS. We zijn vandaag kritisch en vanaf de aftrap is te zien dat we nog veel moeten leren willen we in de eerste klasse serieus meedraaien. De tegenstander heeft de bal en in plaats van direct je directe tegenstander op te zoeken wachten we net zo lang tot de tegenstander naar ons komt en gevaarlijk wordt.

Toch speelt ASV Dronten een sterke eerste helft die eindigt in een 1-0 ruststand. SEH schiet 2 maal op de lat en komt er ook gevaarlijk uit. Mika staat zijn mannetje en keert een paar keer goed. Hij hervat het spel een paar keer slim ook al gaan daar af en toe wat verkeerde passjes tussendoor. Hoge ballen blijken te lastig om te controleren en springen bijna allemaal weg. Quint Dorgelo heeft een taaie tegenstander die het hem erg lastig maakt. Hij rent 1x door op de keeper tegen beter weten in en verspilt zijn energie. Na een opmerking van de kant speelt hij slimmer en gaat alleen diep als er ruimte ligt. Dat resulteert in een paar kansen. De duels zijn erg fysiek met veel trekken en duwen. Het spel is onrustig. Quint Starreveld is de eerste 5 minuten niet wakker en geeft zijn man te veel ruimte. Na een opmerking van de kant dat hij er dichter op moet spelen doet hij dat en komt vervolgens een aantal keer sterk voor zijn mannetje. Dat is de oude Quint die we willen zien. Met af en toe ook nog een goede vervolg pass speelt hij een sterke eerste helft. Koen heeft af en toe wat ruzie met de bal en het combineren lukt vandaag niet zo. Gelukkig maakt zijn snelheid en doorzettingsvermogen weer veel goed. Dilano heeft veel balbezit maar kan vandaag niet zo combineren als hij gewend is. Zijn corner op het hoofd van Koen is wel erg knap. Koen kopt de bal tegen de keeper aan en vergeet zichzelf te belonen. Dan gaan de oude voetbal wetten gelden. Als jij de goal niet maakt dan gaat de tegenstander dat doen. De goal komt trouwens van de voet van Quint die in de combinatie met Thiemen diep wordt gestuurd en de bal over de keeper weet te tikken. Hij blijft vandaag weer stoïcijns ook al moet hij pittige duels uitvechten. Quint krijgt nog wat meer kleinere kansen maar het blijft bij 1-0. Karst gaat weer voorop in de strijd en staat verdedigend zijn mannetje. Aanvallend krijgt hij niet veel kansen vandaag. Pascal drukt een paar keer goed door en gaat een paar keer aan de haal met de bal, gevaarlijk wordt het niet. Vooral vanuit de hoek kan het niet gevaarlijk worden door de druk van de tegenstander.

Thiemen heeft een zware dag en laat zich wat terugdringen, hij en Jeroen kunnen elkaar niet zo goed vinden vandaag. Waar we wel eens 1-2 tjes zien tussen deze middenvelders is dat vandaag niet terug te vinden.

Rust

Dankbaar wordt er gebruik gemaakt van het rustmoment om wat bij te tanken. Met een paar tips over het geven van ruimte en het combinatie spel beginnen de mannen met dezelfde opstelling als in de eerste helft.

De tweede helft verloopt echter zo anders dan de eerste helft. Er gaat veel mis en vlot krijgen we de tegengoal om de oren. De mondjes gaan zich weer roeren en dat komt het voetbal niet ten goede, het blijft een zwak punt van het team. De 1-2, 1-3 en 1-4 gaan snel achter elkaar omdat we overtroefd worden in felheid en slimheid. De rust aan de bal is weg en er is vooral aandacht voor de tegenstander. Het komt zelfs zo ver dat de technische staf het veld in moet om het op de man spelen een halt toe te roepen. Dit niet voetbal gedrag werpt toch wel een beetje een schaduw op een goede eerste helft waarin wel wat misgaat maar die niet onterecht een voorsprong opleverde.

Voor de statistieken wordt door Jeroen nog een tegengoal gescoord door goed doorzetten bij een bal die tussen de keeper en onze aanval in valt. Met een uiterste poging om bij de bal te komen tikt Jeroen de bal net voor de graaiende handen van de keeper in het lege doel. De tegenstander zet er nog een tegengoal tegenover en laat ons achter met de conclusie dat de eerste klasse nog te hoog is gegrepen.

Woensdag 6 juni wacht de laatste wedstrijd tegen WHC, een oude bekende. Om het seizoen goed af te sluiten moeten de koppies goed staan en er met elkaar worden samengewerkt. We gaan het zien

Ga terug

Share |