asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2: Toont veerkracht en pakt sterke tegenstander.

2017-11-19 07:51

Een lekkere trainingsweek met veel inzet en passie achter de rug. Pascal was er dinsdag nog niet bij. Donderdag konden we al zien dat het weer goed zat met onze kleine aanjager. Dat is goed voor het team en natuurlijk voor Pascal.

Na een toeristische route door Epe waarbij Gidon gewoon niet uit zijn nieuwe auto kon stappen en een paar clubs bezocht voor hij bij Sv Epe terechtkwam, kwamen we aan bij de parkeerplaats van onze tegenstander. Johan was er nog niet en had zich vergist in het adres. Zou dat met de navigatie van Annet te maken hebben? Gelukkig kan zijn auto 200 en was ook hij met twee minuten present.

In de kleedkamer waren een paar korte instructies genoeg om de opstelling te verduidelijken. Karst en Quint Starreveld begonnen als wissel. Karst baalde ervan en zei direct in de warming up dat hij de volgende wedstrijd graag wilde beginnen. Goed zo Karst, dat is de spirit.

Thiemen mocht vandaag in het doel en ja, dat kwam natuurlijk wat ongelukkig uit, dat had het trainersduo al bedacht. Maar goed, ook zonder Thiemen in het veld kan er goed voetbal worden gespeeld. En wat voor voetbal!!!!!

Mika en Koen achterin, Pascal er kort voor, Jeroen en Dilano aan de zijkanten en Quint Dorgelo in de spits. Ja ja, dat is een lekkere opstelling. De mannen mochten aftrappen en lieten de bal goed rondgaan. Direct was er druk op het doel van Epe en met een paar schoten op doel die door de keeper gekeerd werden kwam de tegenstander goed weg. Jeroen, Dilano en Quint waren veel aan de bal en combineerden snel en vaak foutloos. Mika was scherp en zijn passes kwamen goed aan, hij had rust aan de bal. Dilano mocht op links vaak de bal aannemen en had wat ruimte om te schieten. Quint Dorgelo, die overigens de hele wedstrijd scherp was, vuurde een keertje af. Jeroen kon de rebound op doel rossen. Helaas net in het zijnet aan de rechterkant. Al deze doelpogingen leverden ontelbare corners op. Dat is de specialiteit van Dilano. Met scherpe ballen kan hij gevaar stichten waar hij wil. Quint liep een keertje mooi tegen de bal aan maar kopte hoog over na zijn sprong. Jammer, het was hem gegund.

Toch was Epe geen slechte ploeg. Misschien wel de beste tegenstander waar we tot nog toe tegen gevoetbald hebben. Balvaardige spelers die duidelijke systemen speelden. Achterlijn halen en voorgeven bijvoorbeeld. Ook genoeg kwaliteit in de individuele actie. Mika had het moeilijk maar weerde zich goed en is vooral sterk in balbezit. Koen was vandaag fenomenaal en was bijna foutloos. De enkele fout die hij maakte kon hij weer goed maken met zijn snelheid. Opvallend was zijn passing. Na elke goed onderschepping leverde Koen een goede pass op en kon dat niet dan ging de bal zonder pardon de tankgracht in. Pascal was sterk op het middenveld en veroverde veel ballen met vaak een goed vervolg. Mooi om te zien. Soms nog ietsje sneller handelen en ook Pascal wordt dan levensgevaarlijk. Hij is nu al een gevaarlijke aanjager voor de tegenstander en zet ontzettend veel druk. Ook aanvallend kwam hij er vandaag goed uit met een paar momenten waarop hij erdoor kwam en bijna kon schieten. Karst was veel in balbezit en had vandaag wat moeite met het vinden van de juiste man. Met veel spelers van de tegenstander om hem heen die ook nog eens druk zetten verloor hij een aantal keer de bal. Quint Starreveld greep een paar keer goed in maar was ook een paar keer de bal kwijt doordat hij zich omdraaide in het duel. Leerpuntje nog. Voor Annet reden genoeg om lijfstraffen uit te delen.

Waar bij ons het kansen regende kreeg Epe sporadisch een kans. En dan gelden de aloude voetbalwetten. Drie kansen en drie doelpunten. De eerste bal ging na een afstand schot net over Thiemen heen. Voor de trainers een op het oog houdbare bal. De ouders langs de kant verzekerden mij dat er wat aan de hand was met dat schot, oké dan. 1-0 voor Epe, geheel tegen de verwachtingen in. De jongens speelden prima door na de aftrap maar verloren de bal in het midden. Met een schot over de grond en het van richting veranderen was ook deze bal niet te pareren door Thiemen, 2-0. Thiemen kan een corner van de tegenstander onderscheppen en lanceert met een snelle strakke uittrap Jeroen die vrij door kan. Jeroen heeft de pech dat de tegenstanders het niet opgeven en wordt achterhaald. Knap samenspel en weer goed bedacht van Jeroen die vandaag laat zien erg veel inzicht te hebben en reuze slim voetbalt.

En weer verder. De 3-0 kwam ook wat onverwacht want van dichtbij haalde de spits van Epe uit en schoot de bal na niet goed wegwerken hoog in het dak van het doel. Daarmee was de eerste helft een feit, de scheids blies voor de rust.

Vanaf de kant toch wat onrustige gezichten. Moet Thiemen er niet in? Nou ja, begrijpelijk, maar nee. We blijven staan. De mannen doen het geweldig. Er wordt goed gecombineerd, iedereen denkt mee, we creëren enorm veel kansen maar belonen onszelf niet. Gewoon doorgaan is het advies aan de jongens. Na een paar korte woorden met dezelfde boodschap staan ze binnen twee minuten weer klaar. Het fanatisme straalt van de koppen. De aftrap is voor Epe, Pascal en Quint staan nog even wissel en het team staat weer goed. Na een minuut of vijf gebeurt een van de mooiste acties van de wedstrijd. De bal wordt op Dilano ingespeeld van achteruit, Dilano draait vliegensvlug open en bedient Jeroen die al is gestart. Jeroen kan vrij op de keeper af en scoort de 1-3. Een kleine minuut ervoor kon Jeroen ook vrij opstomen aan de linkerkant maar werd net bijgehaald en koos voor het afkappen naar binnen waardoor er geen gevaar meer van kwam. Nu anticipeert hij op het juiste moment en scoort een bevrijdende goal. De jongens ruiken bloed en zijn superblij met hun eerste goal. Quint Starreveld komt op en probeert een schot op doel, helaas wordt deze geblokt. Niet veel later komt er een hoge bal voor het doel die door Koen over de achterlijn wordt gewerkt. De mannen krijgen een corner. Ook deze wordt voortreffelijk genomen door Dilano. De bal gaat weer de lucht in en Koen kan met zijn hoofd de juiste richting geven en de bal verdwijnt in de rechterkant van het doel, 2-3. Het verzet is wat gebroken bij Epe en ze zijn de weg een beetje kwijt. Quint gooit er een fanatieke sliding uit tegen de zijlijn welke de sfeer van de wedstrijd goed weergeeft. Quint trekt en sleurt en perst er weer een paar sprints uit maar hij krijgt het niet cadeau. Gelukkig valt de 3-3 niet lang daarna. Weer is Quint betrokken en komt de assist van Jeroen die ijzersterk speelt vandaag. Quint schuift de bal langs de keeper en er barst een geweldig gejuich los. Thiemen komt naar voren rennen om het te vieren.

Epe is wat beduusd maar weet zich toch weer enigszins te herstellen. Ze krijgen weer wat meer controle. Toch valt de 3-4 voor asv Dronten. Een schot van Koen wordt geblokt en komt uit de lucht vallen voor de voeten van Quint Dorgelo. Na de stuit denkt Quint niet na en schiet de bal droog met de wreef hard achter de balende keeper. De jongens kunnen hun geluk niet op.

Nog even een hachelijk momentje in de twee meest spannende laatste minuten ooit. De bal komt voor de voeten van de linkerspits van Epe. Hij zoekt ruimte voor een schot en krijgt dat weinig. De bal komt in een scrimmage voor het doel en met gevaar voor eigen leven gooit Karst zich voor de bal en blokt zo het schot. De bal stuit op en Koen doet een poging deze weg te koppen maar wordt geraakt door een hoog been. Mika brengt uiteindelijk verlossing en geeft de bal een roei richting de zijkant. Kawa en Edo krijgen bijna een hartverzakking van de spanning. Dilano staat Thiemen goed bij door wat oorlog te maken met een tegenstander die Thiemen het zicht wil beletten. Ook nu luisteren de mannen weer goed naar de coaching.

De scheids fluit af en de winst is binnen. Na een paar lekkere penalty’s kon het feestje beginnen in de kleedkamer. De mannen mogen trots zijn op hun prestatie. Een van de betere tegenstanders in de competitie wordt op vechtlust, veerkracht en voetbalkwaliteiten opzij gezet.

Volgende week wacht het thuisduel tegen SDC Putten. Het begint saai te worden om te zeggen maar dit zal een cruciaal duel worden om de aansluiting te behouden. Plek 3 op twee punten achterstand is de inzet.

Eerst maar weer lekker trainen. Bedankt weer mannen

Ga terug

Share |