asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 trekt de goede lijn door met overtuigende winst op Hattem

2017-11-06 05:29

Na weer een lekkere training week met veel beleving mochten de mannen na een goede wedstrijd vorige week proberen de goede reeks door te zetten. Met het hoger geklasseerde Hattem JO11-2G als tegenstander moesten de mannen weer aan de bak. Inside information van de tegenstander van vorige week leverde nuttig nieuws op. Let op de lange man aan de zijde van Hattem en de behendige  kleine spits. Een taak voor Thiemen en Pascal.

De opstelling: Pascal en Karst beginnen als wissel. Quint Dorgelo mocht als laatste van het team zijn plek in het doel innemen. Koen en Quint vormden de achterhoede met ondersteuning van Thiemen daar een stapje voor. Op rechts mocht Mika beginnen en op links Dilano. Jeroen was de aanvalsleider.

Quint Dorgelo had donderdag al een beetje laten zien dat hij toch ook wel keepen kon. Geen zenuwen te bespeuren bij Quint. De aftrap was voor Hattem. Het was duidelijk dat Hattem ook gewend is aan samen spelen en zij zochten in de eerste 5 minuten duidelijk elke keer de vrije man zonder gevaarlijk te worden. Toch had asv Dronten meer balbezit en kwamen de mannen gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Met een paar speldenprikjes werd de keeper van Hattem getest. Echt moeilijke ballen waren het niet. Het was goed te zien dat dit een vaste keeper was. Veel ballen klemvast en een goede uittrap. Halverwege de eerste helft schoot Koen een keertje op de paal, Thiemen mocht een keertje uithalen. Mika kon een paar keer goed opstomen en samen met Dilano een paar goede combinaties aan gaan.

Quint Dorgelo redde bij een bal ver bij zijn doel vandaan door er op te duiken. Helaas was het iets te ver weg en ging de vrije trap naar Hattem. Ook kreeg de tegenstander een paar corners waar weinig gevaar van uit ging. Pascal, Quint en Koen waren scherp en wisselden elkaar goed af in de aanval. Wanneer de een ging bleef de ander hangen. Wanneer beide verdedigers gingen bleef Thiemen hangen, mooi die positie wisselingen van de E2.

Ondanks het overwicht was het Hattem dat onverwacht op voorsprong kwam. Na een mooie aanval van ASV Dronten was het Karst die dichtbij een doelpunt was. De keeper redde en trapte de bal snel naar voren. Koen was iets te ver voor zijn tegenstander en de bal ging langs hem. Quint stond goed op te letten en kon de bal pakken. Hij verslikte zich echter in deze bal en liet de bal terug stuiten het veld in voor de voeten van de kleine spits van Hattem. Deze maakte dankbaar gebruik van een van de weinig fouten in deze wedstrijd aan de zijde van ASV Dronten, 0-1.

Na de aftrap was het direct weer asv Dronten dat het meeste balbezit had en goed druk zette. Steeds vaker zien we de mannen slim spelen en de juiste tegenstander oppakken. Pascal geeft veel druk in de duels en Quint Starreveld stapte weer op de juiste momenten in. Voor Quint en Koen kwam daar nog bij dat ze veel ballen afpakten en een goed vervolg hadden door een mooie pass af te leveren. De hoge ballen blijven nog wel wat lastig. Karst moet nog even een beurtje extra aan de kant vanwege de pijn in zijn buik, kramp blijkt al snel. Thiemen krijgt nog een kansje door een vrije trap die net een metertje over de rechterhoek van het doel vliegt.

Met een stand van 0-1 gingen we de rust in. Snel een kort woordje voor de mannen met veel complimenten over hoe er gevoetbald wordt en dat we zo door moeten gaan.

De aftrap is nu voor asv Dronten. De druk van onze kant is weer hoog en dat levert al vrij snel weer kansen op. Mika speelde een sterke wedstrijd en ziet een kans op een doelpunt eigenlijk voorbij gaan doordat hij de pass recht door het midden niet kan controleren. De keeper maakt ook aan Hattemse kant een verkeerde inschatting en laat de bal los. Mika is er als de kippen bij, tikt de bal weg voor de keeper en kan vrij op het doel af. Met een enorme ros schiet hij de bal het doel in, 1-1. Een daverend gejuich en applaus klinkt van de kant en vooral ook in het veld. Mika scheurt bijna zijn gezicht zo groot is zijn grijns.

De coach van de tegenstander probeert ook zijn team te motiveren. asv Dronten wordt wat sterker en krijgt meer balbezit, toch blijft Hattem wel wat prikken zonder echt gevaarlijk te worden. Quint staat alert te keepen en komt als een echte gekke keeper wanneer het nodig is zijn doel uit en ligt zo toch twee keer goed in de weg. Knap hoor!!!

Karst en Dilano combineren prima aan de linkerkant. Karst, zoals gewoonlijk goed voor veel strijd, gooit er tegenover de langste tegenstander even een Zidane uit en de ooh’s en de aah’s zijn duidelijk te horen. Na wat gedol aan de linkerzijde kan hij de bal terugleggen op Thiemen die de bal netjes langs de keeper schiet in de linkerhoek. Het staat gewoon 2-1. De ontlading volgt bij de mannen en er wordt echt hard gejuicht. Hier werken ze hard voor.

asv Dronten stopt echter niet met voetballen en drukt door. Het levert nog een kans op voor Jeroen die uit de draai op de paal schiet. Dilano kan nog een keer vrij op de keeper af maar zijn schot mist nog de kracht. Quint Starreveld krijgt de bal mooi voor zijn voeten gelegd van de Dilano op links maar hij raakt de bal wat verkeerd zodat zijn schot ver naast gaat. Mika is sterk aan de bal en met wat duw en trek werk weet hij bal bezit te houden waardoor er weer gecombineerd kan worden. Ook Thiemen is sterk in de duels. Er wordt goed geluisterd naar de coaching als het gaat om het beschermen van de bal, meedenken in de aanval en het staan op de juiste plek. De goed fluitende scheidsrechter fluit voor het eind en een terecht overwinning is een feit.

Weer een fantastische team prestatie die gevierd mag worden met de penalty’s. Helaas staat de strenge scheidsrechter van de volgende wedstrijd niet toe dat er nog penalty’s mogen worden genomen. Dat maakt de pret niet minder, dan maar in de kleedkamer verder vieren met Kawa als opzichter

Ga terug

Share |