asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 verlies 1ste competitie wedstrijd van Berkum

2018-02-20 06:28

Berkum JO11-2 verslaat asv Dronten JO11-2 op hard glibberveld in Zwolle.

Mooi weer was het zeker, het was natuurlijk weer ruiten krabben voordat er afgereisd kon worden naar Zwolle voor de eerste competitie wedstrijd tegen Berkum JO11-2. De oefen periode was er een die veel duidelijkheid verschafte over de leerpunten van het team. Met een verliespartij in het achterhoofd tegen ’t Harde reisden de mannen gemotiveerd af naar Zwolle.

In Zwolle aangekomen was het even zoeken naar veld 6. De kleedkamer was overigens snel gevonden. Bij veld 6 aangekomen bleek het nog bezet te zijn. Veel verbaasde gezichten bij het zien van dit kleine veld dat eigenlijk bestemd is voor de nog wat jongere spelers. De JO11-2 heeft mannen in het team die met een flinke uittrap zo het andere doel kunnen bereiken. Dit was niet het punt waar de jongens over vielen. Dat was voornamelijk de hardheid van het veld. Het was gewoon nog bevroren, daar waren de mannen niet over te spreken. (ook wel wat begrijpelijk)

Toch probeerden de mannen zo goed en kwaad als het kon te starten met een serieuze warming up onder aanvoering van nieuwbakken aanvoerder Karst. Na even wat rond getikt te hebben bleek al snel dat de aanvallende partij in het voordeel was. Reageren op een bal die net een meter naast je werd gepasst was niet echt mogelijk. Er was geen ontkomen aan, de wedstrijd zou doorgaan dus de ploeg die hier het beste mee kon omgaan zou de wedstrijd winnen.

Opstelling:

Quint Starreveld in de goal (mooi ingewerkt door Thiemen en Mika die als wissel begonnen). Pascal en Koen als vaste waarde achterin. Jeroen centraal op het middenveld met Karst en Dilano aan de zijkanten. Quint Dorgelo mocht met de verjaardag van zijn moeder in aantocht weer zijn opwachting maken in de spits.

Het betere spel was al snel voor Berkum dat met zuivere passjes elkaar beter wist te vinden en snel gevaarlijk werd. De eerste kans kon Quint nog tegenhouden. Bij de tweede was het al raak. De jongens hadden echt wat moeite om zich aan het veld aan te passen. Toch was de technische staf tevreden over de veldbezetting. Er werd goed op de eigen mannetjes gelet en eigenlijk niemand liep zonder een mannetje rond. De duels werden wel wat meer verloren en elke kluts was bijna voor Berkum. De JO11-2 werd deze eerste helft vier maal geklopt op voetbal slimheid. Vooral de rustige passjes en het hogere handelingstempo van de tegenstander brak de jongens op. Een voorzet die ingekopt werd, een vrije trap die zomaar ingeschoten mocht worden, Berkum kreeg alle gelegenheid. Zo stond het dus ook al snel 4-0. De mannen hadden wel geleerd van vorige week en speelden gedisciplineerd, ook naar de scheidsrechter toe. Jeroen kreeg af en toe een tikje van de felle tegenstanders. Hij hield zich goed in maar was niet goed zichtbaar de eerste helft. Koen viel wel enorm op. Hij was sterk aan de bal, leverde regelmatig goede passes af en liet zich niet passeren. Thiemen had duidelijk moeite met het draaien en keren op de gladde ondergrond. Dilano kon redelijk uit de voeten en haalde het maximale er uit door de bal goed bij zich te houden en op de juiste momenten te passen. Karst moest zijn draai nog wat vinden en Quint was actief in de spits maar kwam er achter dat zomaar een verdediger er uit rennen niet meer zo makkelijk gaat. Hij zal iets meer moeten combineren om zelf ook weer gevaarlijk te worden. Mika stond goed op te letten en maakte weinig fouten. Hij zat dicht op zijn mannetje en kon met de coaching vanaf de zijlijn goed alert blijven.

Na een korte oppeppende speech in de rust mocht Berkum aftrappen. Quint was wederom actief en zag goed dat de tegenstander wilde opbouwen en wat twijfelde. De keeper rolde de bal uit en Quint zat er tussen. Hij prikte de bal op zijn Duits achter de twijfelende keeper, 4-1. De jongens kwamen wat beter in het spel, begonnen de duels te winnen en beter te combineren. Iedereen dacht mee en onze stofzuiger Pascal kon lekker ouderwets doen waar hij sterk in was. Jeroen kon vanuit de combinatie een schot op doel lossen en raakte de paal. Pascal mocht van een afstand uit halen en zag de keeper door de lucht vliegen om zijn bal uit de kruising te halen. Dat zou een goal zijn geweest, dat moesten we nog jaren horen. Het was tenslotte Mika die de volgende goal maakte door alert door te lopen op de keeper die een afstand schot van Thiemen nog net kon keren. De bal stuitte voor de voeten van Mika die dankbaar er gebruik van maakte en de 4-2 noteerde.

Quint stoorde actief en de tegenstander werd niet meer gevaarlijk. Koen kon naast zijn verdedigende werk ook aanvallend veel brengen en ging een keer op snelheid over de rechterkant langs zijn tegenstander alsof er niemand stond. Zijn voorzet leverde echter niets op. Veel combinaties en snel spel. Vooral Karst en Jeroen konden aan de linkerkant veel gevaar stichten. Karst won een duel op het middenveld en kon dwars door het midden opstomen. Hij zag niet dat Jeroen op links ook meeliep en liep zich zelf vast in de verdediging van Berkum. Met een slim passje tussendoor zou Jeroen vrij voor de keeper hebben gestaan. Tja overzicht, dat is nog lastig af en toe.

Pascal stuurde van achteruit de mannetjes aan en coachte Mika een paar keer goed door te zeggen wie hij moest oppakken in de verdediging, dat horen we graag dat coachen onderling. Jeroen kon zijn agressie goed kwijt en liet dat zijn in de felheid in de duels die hij in de tweede helft veel won. Dilano was sterk met zijn loopacties en zijn lichtvoetigheid en snelle handelen is een handelsmerk. Slimme passjes en combinaties, daar is Dilano gevaarlijk mee. Jammer genoeg bleef het voor de jongens bij de eindstand van 4-2 en kon zo de eerste verlies partij in de eerste klasse worden opgetekend.

Geen schande want we werden zeker niet weg gespeeld en konden met wat geluk aan onze zijde gewoon een gelijkspel of een stiekeme overwinning in de wacht slepen. De conclusie van vandaag is dat we zeker in de eerste klasse thuishoren. Misschien een beetje voorbarig maar laten we optimistisch blijven. Eerst maar weer eens lekker trainen met hulp van de VTON trainers app, het goede initiatief van asv Dronten om de breedtesport binnen de vereniging een boost te geven en kwaliteit van de trainingen te verhogen.

Volgende week spelen we niet, zaterdag 3 maart is het thuis tegen VIOS JO11-1.

Quint Starreveld had zich goed voorbereid op zijn keepers functie. Hij keepte overigens een puike pot en kon tevreden zijn met zijn keeperswerk.

 

Ga terug

Share |