asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 verliest na sterke wedstrijd.

2019-03-10 09:36

OWIOS was de tegenstander van vandaag en er kon worden aangetreden met een fitte groep. De mentale aspecten uit de clinic van Hans Sontjens en Aart Foppen waren doordeweeks meegenomen in de trainingen. Ook hebben we wat meer aandacht besteed aan het opbouwen van achteruit. Een aantal keren kwam dat er vandaag goed uit.

De korte bespreking in de kleedkamer kon helaas niet doorgaan doordat er nog een team binnenkwam en zich moest klaarmaken. Dan maar naar het veld en daar de laatste belangrijke punten meegeven.

Startopstelling:

Derrik op de goal, Thomas centraal met Finn en Tijn aan de zijkanten, Jeroen aan de linkerkant, Seth centraal en Anniek aan de rechterkant, Guido op zijn vertrouwde plek voorin. Martijn startte als wissel. De aftrap is voor asv Dronten. De wind is hard en staat schuin over het veld. Dat maakt het spelen door de lucht wat moeilijker.

De eerste serieuze test is voor Thomas, die krijgt de bal in het midden en ziet de tegenstander niet naderen vanachter. Hij krijgt van de stevigste tegenstander een fikse schouderduw die hem pijn doet. De toon is gezet en asv Dronten is gewaarschuwd. De scheidsrechter is een jonge jongen die er nog niet zo veel zin in heeft en met de handen in zijn zak zich rond de middenlijn begeeft. Hij legt het spel even stil wanneer hij ziet dat Thomas toch wat last heeft van de schouderduw.

Er wordt door Derrik goed ingespeeld op de zijkanten. Tijn probeert open te draaien om Jeroen in te spelen. De eerste twee keer lukt dat niet, daarna krijgt hij er handigheid in. Jeroen biedt zich elke keer goed uit en zoekt veel de actie. Een slim een-tweetje met Seth zorgt dat Jeroen kan opstomen. De verdediging van OWIOS staat goed en heeft veel snelheid waardoor Jeroen niet gevaarlijker wordt dan een schot voorlangs de goal. Na een minuut of zeven wordt Seth vanuit het midden vrijgespeeld. Hij heeft zeeën van ruimte op de linkerkant en kan vrij naar voren rennen. Hij komt dicht bij de achterlijn en geeft een voorzet wanneer hij een tegenstander tegenover zich ziet. De bal komt op het hoofd van de weglopende Jeroen die goed blijft kijken naar de bal en netjes tegendraads de bal binnen kopt, 0-1. Ook de keeper staat op het verkeerde been en kan niet meer redden.

Na de aftrap blijft het spelbeeld hetzelfde. asv Dronten heeft het betere veldspel maar is regelmatig wat onnauwkeurig in de aanval. Thomas staat weer als een veldheer alle ballen weg te plukken voor de voeten van de tegenstanders en Finn heeft goed in zijn oren geknoopt dat hij geen ballen voor de goal langs speelt. Hij staat geconcentreerd te spelen en bouwt goed op. Vrijwel alle passjes die hij geeft komen goed aan en verdedigend staat hij goed. Seth maakt goede loopacties en is vaak aanspeelbaar. Martijn wordt door Derrik aan gespeeld en geeft de bal lang op Anniek. Seth krijgt veel ruimte in het midden maar Martijn ziet hem niet. Anniek kan wel gevaarlijk worden door langs de lijn op te stomen en naar binnen te snijden. Ze haalt uit en schiet op de goal maar het harde schot gaat net naast.

De scheids fluit onhoorbaar voor de time-out. Gelukkig horen de spelers het wel. Na de time out gaat het spel weer verder en krijgt OWIOS de eerste kans door een fout van onze verdediging. De bal komt voor de voeten van Anniek na een korte scrimmage. Het lukt haar niet de bal weg te roeien en daar maakt OWIOS dankbaar gebruik van. Met een droge knal schieten ze de bal laag het doel in waarbij Derrik kansloos achterblijft, 1-1. asv Dronten blijft na de tegengoal wel goed spelen en creëert nog steeds kansen. Martijn staat goed te spelen aan de rechterkant en heeft overal zijn benen tussen. Derrik moet een keer reddend optreden door ver zijn doel uit te komen en de bal voor de voeten van de tegenstander weg te knallen.  Het blijft de eerste helft bij de gelijke stand. De keeperswissel vindt plaats en Anniek neemt haar plek in tussen de twee palen. Derrik en Thomas zorgen er samen met Finn voor dat de verdediging op slot gaat. Anniek zorgt met haar geplaatste uittrappen voor gevaar door Jeroen te lanceren. Guido sluit vaak mooi aan in de tweede helft. Op aanwijzing van zijn broer Pascal zorgt hij ervoor dat hij iets dichter bij de balbezitter speelt. Hij komt ook meer in bezit van de bal maar kan nog niet gevaarlijk genoeg worden om te schieten. Tijn kan aan de rechterkant na weer een goede pass van Finn langs de lijn richting de goal rennen. Een keer speelt hij de bal te ver voor zich uit en verliest de bal, OWIOS profiteert door op de goal af te rennen en een schot te plaatsen. Niet onhoudbaar voor Anniek maar helaas gaat deze bal er wel in. Anniek was even haar oriëntatie kwijt in de goal en stond te veel aan de linkerzijde van de goal waardoor de bal zomaar in de goal verdwijnt. Dat is wel een beetje een domper. Zelf de beste kansen hebben maar toch achter komen.

Na de aftrap kunnen Jeroen en Guido wat gevaarlijker worden. Op aangeven van eerst Seth en daarna Martijn proberen ze met elkaar te combineren. De keeper van OWIOS moet een paar keer uitkomen om te voorkomen dat Jeroen de bal in de goal kan tikken. Guido is geconcentreerd in de eindpass en kan Jeroen goed vrij spelen. Niet alles lukt maar er is zeker dreiging van asv Dronten. Tijn slalomt tussen twee spelers door en puntert de bal aan de rechterzijde naast de goal. Even klaarleggen voor Seth was een betere optie. Seth probeert ook te schieten maar mist de scherpte in zijn schot. Derrik speelt sterk aan de linkerkant en wint al zijn duels, hij kan zelfs aanvallend veel brengen. Thomas brengt de meeste druk waar het gevaarlijk wordt, dat is toch wel een heel belangrijke kwaliteit.

Helaas blijft het bij de 2-1 voor OWIOS. Teleurgesteld blijft de JO11-2 achter. De spelers van OWIOS zijn dolgelukkig met de winst evenals de coaches. Twee kansen en twee goals, effectief is het zeker. De 11-2 beloont zichzelf te weinig maar laat wel progressie zien in de opbouw. De druk van de tegenstander laat zien dat we het tempo van het verwerken van de bal wat moeten opschroeven als we deze wedstrijden willen winnen.

Goed gespeeld maar te weinig gekregen, dat gaan we volgende week dan maar anders doen. Dan spelen we thuis tegen de koploper, VSCO uit Oosterwolde.

Ga terug

Share |