asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 wint enerverende wedstrijd van IJVV JO11-3.

2019-04-07 08:26

Met vooral in de eerste helft goed samenspel won de JO11-2 uiteindelijk eenvoudig van het lager geklasseerde IJVV uit IJsselmuiden. De gasten, altijd lastige tegenstanders, konden niet gevaarlijk worden op eigen kracht maar werden een beetje aan de goals geholpen door twee identieke eigen goals. Een goal was op eigen kracht na onoplettendheid.

Afgelopen week werd er vooral getraind op het positie spel en wat er verwacht wordt als je de bal niet hebt. De JO11-2 groeit en laat zien dat ze in de wedstrijden automatismen als in de bal komen en vragen om de bal steeds meer beheersen. De focus die in de training aan het begin ontbreekt was er vandaag vanaf het begin. Er werd gestart met de volgende opstelling;

In de goal Seth, Thomas en Derrik in de verdediging. Een middenveld bestaande uit Tijn, Anniek en Finn. De voorhoede bestond vandaag uit twee man en dat waren Martijn en Jeroen. Een wat ongewone opstelling en een uitprobeersel. Na overleg van de technische staf was besloten om Martijn een linie te verplaatsen. Anniek mocht op haar oude plekje starten. Guido was de eerste wissel vandaag.

Direct vanaf de aftrap liet asv Dronten zien dat er niet met ze gesold kon worden. Derrik en Thomas heersten achterin en er kwam geen speler langs. Jeroen liet van zich horen en voelen door lekker de duels op te zoeken. Hij kwam direct in de beginfase goed door op links en sleepte er een corner uit. Nu Martijn voorin stond zocht Jeroen hem direct en legde de corner op het hoofd van Martijn. De eerste doelpoging van Martijn was direct gevaarlijk en hij kopte maar net naast. De ballen bleven door de druk van de JO11-2 veel van de linkerkant komen. Vanuit de tweede of derde corner kwam de bal weer op links waarbij Tijn de bal voorgaf. Jeroen maakte een mooie kop goal waarbij Martijn in drie voorgaande pogingen net niet het geluk had. Hij kopte een keer op de lat, een keer tegen de keeper en dan de eerste net naast. Jeroen maakte dus wel de 1-0 met een zeer knappe kopbal. Hij stuurde de bal mooi richting de boven hoek waarbij de keeper het nakijken had.

Een verdiende voorsprong die echter niet lang kon worden vastgehouden. Een schot van IJVV dat ongevaarlijk leek werd door Thomas licht van richting veranderd. Hij wilde de bal wegschieten en had een beste knal in gedachten. In plaats daarvan schampte hij de bal ongelukkig en zag Seth de bal via zijn lichaam heel zachtjes in de goal verdwijnen, 1-1. Niets aan de hand eerlijk gezegd want asv Dronten was heer en meester op het veld. Elke keer dat er een aanval van IJVV in opbouw was strandde deze bij Derrik en Thomas geholpen door het actieve middenveld, Tijn en Finn stonden vaak goed en combineerden vrolijk mee. Er waren veel aanspeelpunten en deze werden ook gebruikt. Guido was inmiddels op de plek van Anniek in het midden gaan spelen en stond daar goed. Met slimme balletjes op de zijkanten en steekpassjes in de diepte kon hij mooi wegdraaien en Anniek bedienen die op rechts op stoomde en de bal voorgaf. De hoge bal op Martijn kwam goed aan en Martijn kon nu wel mooi inknikken en maakte daarmee de verdiende 2-1.

Toch kwam IJVV weer terug door een afstand schot in de goal te rammen. Guido wilde te veel op het middenveld en verloor aan twee man van IJVV de bal. De twee gingen aan de haal en konden niet door Guido achterhaald worden. Met een droog schot maakten de gasten 2-2. Nog steeds niets aan de hand. De focus was er, er werd gestreden door alle spelers en de combinaties liepen lekker. Martijn en Jeroen waren zeer actief en in balbezit continue gevaarlijk. Thomas had weer overal zijn voeten tussen en Derrik liet vaak voelen dat hij er was bij het veroveren van de bal. Finn handelde snel in balbezit waardoor de combinaties aan zijn kant goed liepen. Hij kon tweemaal een schot op doel lossen door goed mee op te lopen aan de linkerkant wanneer Guido in balbezit kwam. Guido bediende hem uitstekend en zette een groot stempel op de wedstrijd met zijn spel.

De derde goal kwam weer van de voet van Martijn. Anniek werd in haar opmars onreglementair gestuit dicht bij de goal en was erlangs. De jonge scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven tot weerzin van de leiders van IJVV. Een klein beetje te begrijpen maar een directe vrije trap zou hetzelfde resultaat hebben gehad. Er was even verwarring over wie de bal zou nemen aangezien Seth al de opdracht kreeg. Anniek herstelde wonderbaarlijk snel net als Wolverine en mocht afvuren. Ze legde aan maar schoot de bal recht op de keeper af. De keeper had de bal niet vast en liet deze te ver van zich af stuiten. Jeroen en Martijn waren er als de kippen bij en uiteindelijk wist Martijn de bal erin te tikken. Ook dit gaf weer wat protest aangezien de spelers dachten dat de bal in de handen van de keeper zat. Martijn had de situatie goed ingeschat en scoorde terecht. Weer een goal op zijn naam, 3-2.

IJVV probeerde veel uit te breken over de rechterkant maar Derrik had de bal onder controle en veroverde elke bal op de aanvallers van IJVV. Met een mooie rush dwars door de as kon hij Guido mooi aanspelen die vandaag allerlei geweldige ideeën had waarvan sommige wat opportunistisch waren. Hij gebruikte zijn fysiek goed om de bal af te schermen en open te draaien. Hij wilde graag schieten en deed dat ook niet onverdienstelijk. Met iets meer oog voor de medespelers zou hij nog gevaarlijker kunnen worden. De vierde goal kwam op naam van weer Jeroen. Hij dribbelde vanaf de linkerkant om zijn tegenstander heen en kwam mooi voor de goal uit waarbij hij met een vlammend schot de bal richting de rechterbovenhoek joeg, 4-2.

In de time-out en de rust aangestipt dat er af en toe nog wel wat mannelijker mocht worden opgetreden. De focus in balbezit was prima en er bleef veel beweging. Tijn kwam op links veel in balbezit. Hij probeerde uit te halen met zijn harde schot. Zijn schoten misten nog de juiste richting maar hij ws gebrand op het maken van een goaltje. Thomas en Derrik hadden het de eerste helft niet moeilijk en losten veel voetballend op. Ook de communicatie tussen de beide jongens was oké.

Na rust was er direct vanaf de aftrap druk van asv Dronten waardoor er vrij snel een vijfde goal kon worden gemaakt. Martijn werd vanuit de as vrijgespeeld en liep slim dwars door de verdediging van IJVV. Hij kreeg de bal mooi mee van Guido en kon alleen op de keeper af, 5-2. Het zou niet bij 1 keer blijven. Guido had al een paar pogingen gewaagd om een goaltje te scoren waaronder een omhaal en een paar ongevaarlijke afstand schoten van te ver weg. Hij kreeg wel zijn goaltje en dat was grotendeels zijn eigen verdienste. Guido draaide op de linkerkant mooi weg zoals hij dat alleen kan en kon vrij doorlopen. Zijn schot ging mooi over de keeper heen in de goal. Hij bracht daarmee de score op 6-2. IJVV had weer een gelukje nodig om de derde goal te scoren. Een afstand schot kwam weer bij Thomas terecht die de bal weer wilde weg roeien. Met, juist, alweer een schampschot verraste hij Jeroen zodanig dat de bal bij hem door de benen de goal in rolde, 6-3. Thomas weer balen. Hij had geen geluk vandaag met deze ballen maar dat deed niets af aan het ijzersterke spel van onze stofzuiger achterin. Hij was weer van grote waarde.

Ondertussen was de wedstrijd al ver over de houdbaarheidsdatum heen. De jonge scheidsrechter had denk ik 4 x 20 minuten in gedachten en liet erg lang door spelen. Martijn maakt de 7-3 door een flitsende combinatie door het midden waarbij IJVV open huis gaf. Hij kon weer alleen op de keeper af en scoorde beheerst met een schotje rechts langs de uitkomende keeper. IJVV liet het lopen en asv Dronten raakte de focus wel wat kwijt. Het leidde niet tot extreem gevaarlijke situaties en zo kon de JO11-2 weer een zege aan de kar binden. Het programma voor de komende wedstrijden bestaat uit 2 x thuis en 3 x uit. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Go Ahead op de rol. Kampen, dat is altijd goed opletten.

Komende week maar weer lekker trainen en verder bouwen aan het veldspel van de 11-2.

Ga terug

Share |