asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 wint in de derby van BAS JO11-1.

2019-03-24 08:47

Met een 4-6 overwinning mocht asv Dronten weer naar huis terugkeren uit Biddinghuizen waar werd gespeeld op een nieuw kunstgrasveld. Biddinghuizen? Ja, u leest het goed. Ook daar is nu eindelijk kunstgras, en wat voor een veld. Er ligt een mooie, goed bespeelbare mat die volgens de spelers lekker zacht aanvoelde.

Donderdag op de training geen tijd gehad voor het vastleggen van de keepers dus dat moest vooraf aan de wedstrijd plaatsvinden. Seth, Jeroen, Guido en Finn hadden allen nog hun beurt open staan. De laatste twee pakten hun beurt vandaag en deden dat met succes. Finn voelt zich nooit zo fijn op de goal maar maakte een paar mooie reddingen die een professionele keeper niet misstaan. Guido heeft duidelijk meer talent op de goal en moest er een aantal maal reddend aan te pas komen.

Opstelling: Tijn eerste wissel. Guido op de goal, Derrik links, Thomas centraal en Martijn rechts achterin. Anniek rechts, Finn links en Seth centraal. Jeroen in de spits. De aftrap was voor de 11-2 en direct ging de bal goed rond. Vrij snel was het duidelijk dat het gevaar bij BAS vooral lag in de aanval. Met de aanvoerder, een goede bekende van asv Dronten, moest rekening worden gehouden. Seth moest aan de bak vandaag en deed dat zoals verwacht ook. Hij bracht aanvallend veel maar stond verdedigend ook zijn mannetje. BAS kwam snel op voorsprong door een schot van afstand van, inderdaad, de aanvoerder van BAS. 1-0.

asv Dronten antwoordde ook vrij vlot met een soort van halve omhaal van Jeroen uit een mooie voorzet van Anniek vanaf de rechterkant, 1-1. Thomas was scherp als altijd en Anniek had een kleiner meisje tegenover zich die knap kon voetballen. Ze had daar even wat moeite mee maar Anniek herstelde zich vrij snel in de wedstrijd en kreeg steeds beter grip op haar tegenstander. Ze was even later wat in de war met het nemen van een corner. Die werd genomen vanuit de hoek van het veld i.p.v. de 5 meter in het veld zoals bij 8:8 meestal wordt gedaan. Bij het inschieten schoot ze vandaag de ballen ook al bijna door het net dus die 5 meter extra maakte ook niet uit.

Finn kon aanvallend niet veel uitrichten maar speelde zeker niet slecht en kwam er toch een aantal keer goed door. De voorzet van de linkerkant kon echter niet gevaarlijk worden. BAS combineerde af en toe gevaarlijk dicht naar de goal van Guido en kwam weer op voorsprong door een afstand schot van de aanvoerder, 2-1.

Nu was het Finn die de gelijke stand op het score bord zette door de bal simpel in te tikken langs de overigens goede keeper van BAS, 2-2.  Niet lang na de gelijkmaker kwam asv Dronten op voorsprong na een kansen bal van met name Jeroen die door de extreem goed spelende Martijn een paar keer goed werd vrijgezet.  Jeroen schoot de bal uit de rebound van Seth hard door het midden de goal in waar hij eerder met mooie solo’s langs de linkerkant minder succesvol was. Gevaarlijk maar nog niet effectief genoeg, zo kunnen we Jeroen zijn optreden vandaag gerust noemen. Toch pakte hij nog een goaltje mee maar voor hetzelfde geld hadden het vandaag ook 8 goals voor Jeroen kunnen zijn. Hij speelt wel steeds slimmer en liep vandaag goed vrij. Vaak aanspeelbaar aan de zijlijn en mooi naar binnen komend om uit te halen. Anniek kreeg aan de andere kant ook ruimte en stond verdedigend zeker haar mannetje. BAS kon er fysiek niet zoveel tegenover zetten maar was vooral gevaarlijk in de combinatie. Tijn kwam veelvuldig in balbezit en kon een vet mooi pass zo door de as geven op Seth. Seth nam de bal aan, draaide open en kon na op dribbelen dicht bij de goal de 2-4 in schieten. Ondanks de fraaie goal van Seth was de pass van Tijn van nog mooiere schoonheid. Thomas was scherp net als Derrik en verdedigden de zone goed. Ze lieten zich niet beetnemen door te happen op de speler met de bal en konden zo veel aanvallen onschadelijk maken. Derrik kon zelfs aanvallend door de as opstomen en leverde de bal af bij Finn. Finn had iets te veel tijd nodig om tot een schot te komen.

tl_files/content_resources/images/2018-2019/Nieuws/time out moment BAS.jpg

In de tweede helft nam Finn plaats in de goal waar hij het even spannend maakte door een ogenschijnlijke makkelijke bal uit zijn handen te laten glippen waardoor het toch even gevaarlijk werd voor de goal. BAS deed wel wat terug en kwam weer tot scoren door de aanvoerder die zijn derde goal maakte met zijn bekende wapen, 3-4. De snelle vleugelspeler van BAS schoot in een duel aan de zijlijn met Anniek tegen haar voet aan. Het viel niet direct op maar de scheids zag het goed en legde het spel even stil. De speler moest er af en vanaf dat moment speelde BAS met een speler minder. Dat was goed te merken want de balans was helemaal weg en er kwam een spervuur van schoten op het doel van BAS. Het leek soms meer op inschieten omdat bijna alle ballen regelrecht in de handen van de keeper werden geschoten. Jeroen werd door Martijn, die bijna alle duels won, vaak goed vrijgespeeld. Zou het aan Martijn zijn opa en oma liggen dat Martijn vandaag de sterren van de hemel speelde?

Tijn liet niet alleen vandaag zien over een goede pass te beschikken maar kon ook lekker op doel knallen. Zijn passes hadden vandaag alleen meer succes. De ruimte werd goed benut door asv Dronten. Guido zocht goed de vrije ruimte en had voldoende oog voor zijn medespelers. Af en toe kon hij een schot op de goal lossen en zelfs Thomas kwam in scoringspositie. Hij schoot de bal via de keeper en de binnenkant van de paal in de goal, 3-5.  Derrik moest af en toe de turbo aanzetten om balverlies te herstellen. BAS deed ook nu weer wat terug want vanuit het niets schoot de aanvoerder de bal hard achter Finn, 4-5. ASV Dronten had wel de controle maar maakte de kansen niet af. Jeroen bracht de marge gelukkig weer terug naar 2 door de 4-6 te scoren. Anniek had zwaar de balen want ze was vandaag toch meermalen in kansrijke positie gekomen om een schot te lossen. Het lukte elke keer maar net niet, geen zorgen Anniek, blijf zo spelen en die goals komen dan zeker.

Na lang doorspelen floot de scheidsrechter toch voor het einde van de wedstrijd. Meer goals bleven BAS bespaard en asv Dronten had weer 3 punten binnen. Na de wat bloedeloze penalty’s mochten de spelers van het fijne kunstgras af en lekker onder de douche de overwinning vieren.

Volgende week zijn we vrij, trainen gaat natuurlijk door. Zaterdag 6 april is het de beurt aan IJVV om op bezoek te komen. De keepersbeurten zijn dan voor Jeroen en Seth.

Ga terug

Share |