asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 wint na spannende wedstrijd tegen OWIOS JO11-2.

2018-12-02 08:08

Met een fitte selectie werd er afgereisd naar Oldebroek. Marcel had oog voor de omgeving maar Edwin was vandaag doelgericht. Hij zal het op zijn zoon hebben overgebracht want Seth speelde vandaag een lekkere pot op de moeilijkste positie binnen het team.

Tijn en Jeroen maakten met een klassiek potje steen-papier-schaar uit wie er de eerste helft en wie er de tweede helft zou gaan keepen. Het werd Tijn die mocht starten in het doel. Zacht gezegd niet zijn favoriete plek. Toch begint Tijn zonder mopperen. Dat doet trouwens niemand wanneer ze op de goal moeten.

Derrik staat als eerste wissel. De opstelling is wat gewijzigd t.o.v. de vorige keren. Achterin begint Martijn aan de rechterkant, Thomas centraal en Finn links. Op het middenveld begint Anniek rechts, Seth centraal en Jeroen aan de rechterkant. Guido start als spits. Guido, inmiddels als een ruime week voorzien van nieuwe zooltjes heeft geen last meer van zijn voeten en kan alles weer.

Asv Dronten trapt af en de bal gaat goed rond. Martijn draait open en gaat direct een 1-2 tje aan met Anniek. Het tweede 1-2 tje is net wat te kort waardoor balverlies ontstaat. Gelukkig is Thomas scherp en pakt hij de bal weer af. Tijn is wat onrustig en trapt elke bal die hij ziet hard weg naar voren. Geen bal is in zijn handen geweest vandaagJ. OWIOS heeft in het eerste kwart niet veel in te brengen maar laat wel zien dat ze twee snelle gevaarlijke aanvallers hebben die makkelijk kappen en draaien en onze verdediging het moeilijk maakt. Martijn kan na een goede kaats van Seth een schot op doel lossen maar neemt de bal eerst aan waardoor hij te dicht bij hem blijft. Hij kan niet genoeg kracht aan het schot geven en de bal is een makkelijke prooi voor de keeper.

Jeroen en Seth kunnen elkaar makkelijk vinden vandaag en zij bereiden uiteindelijk samen de eerste goal voor. Seth ontvangt de bal van Anniek en kan opendraaien op Jeroen die vanaf de linkerkant opgekomen is. Hij neemt goed aan en kapt naar binnen waarna hij knap afrondt met een geplaatst schot langs de keeper, 0-1. Lang mag de JO11-2 er niet van genieten. Half verdedigend ingrijpen leidt tot de 1-1 en vrij kort er na de 2-1. Tijn heeft geen kans op de goed ingeschoten ballen.

Het eerste kwart komt OWIOS dus goed terug maar in het tweede kwart grijpt asv Dronten weer haar kans. Vanuit een corner van de sterk spelende Anniek beland de bal rechtstreeks in het doel. Een indraaiende corner over de grond, de eerste keer van mijn leven dat ik dat zie. Mooie goal hoor, lekker hard voorgegeven, zo kan het dus ook, 2-2. In hetzelfde tweede kwart komen we ook weer 3-2 achter.

Toch staan we goed te spelen. Guido heeft veel controle over de bal en probeert combinaties aan te gaan. Met slimme passjes speelt hij regelmatig Seth vrij. Thomas verovert van achteruit ongelooflijk veel ballen en kan goed doorpassen. Derrik is in het eerste kwart in de ploeg gekomen en heeft de linkerkant ingeruild voor de rechterkant. Zo kunnen Jeroen en hij allebei naar binnen snijden en met hun goede been op doel schieten. Dat levert veel gevaar op. Twee, drie keer probeert Derrik over links op te komen en kan hij de bal voor geven. De sterke keeper van OWIOS zit er vaak knap bij. Anniek haalt een keer van dichtbij verwoestend uit maar het been van de keeper voorkomt de goal.

In de tweede helft trekt asv Dronten de wedstrijd naar zich toe. Eerst kopt Seth uit een knappe corner van Guido de 3-3 binnen. Zelfs met een blauwe plek op zijn hoofd lukt hem dat. Vervolgens komt Derrik opstomen, hij kan de bal goed aannemen en klaar leggen voor een schot. De keeper is kansloos en asv Dronten komt op een voorsprong van 3-4. Van de rechterkant af passeert Derrik 2 man en moet hij breed leggen. De voor Thomas bedoelde bal komt voor de voet van Finn rollen die weer een erg goede wedstrijd speelde. Hij neemt de bal in een keer op de slof en schiet hard over. Martijn gebruikt zijn lichaam goed en maakt het zijn tegenstanders moeilijk. Tijn volgt zijn directe tegenstander goed maar vergeet daardoor dat hij soms moet kiezen om zijn man los te laten en mee moet helpen om de man aan de bal het moeilijk te maken.

Guido kom op de linkerkant aan de bal en schermt deze goed af. Hij passt terug naar het midden en loopt zelf door. Hij krijgt de bal terug en kan uithalen. De bal gaat naast het doel. Hij zet vaak goed zijn lichaam in de strijd en is sterk aan de bal. Op een moment probeert hij zelfs te schieten vanaf de middenlijn, dat is misschien wat te enthousiast. Jeroen doet zijn verdedigende werk goed kan Seth vrijspelen. Seth, die vandaag ontzettend veel aan de bal was, is bijna bij alle aanvallen betrokken maar heeft ook de pech dat hij 4 a 5 keer de bal in kansrijke positie iets te ver bij hem vandaan laat glippen op het moment dat we in een 3:1 situatie kunnen komen. We missen die koelbloedigheid nog. Ondanks dat krijgt hij de bal mee en kan op het doel af. De keeper komt uit en twee verdedigers achtervolgen hem. Hij speelt de bal iets te ver voor zich uit maar de verdedigers botsen op elkaar en de keeper waardoor de bal via een verdediger het doel in rolt, 3-5.

Jeroen is een zekerheid op doel en heeft werkelijk elke bal. Een keer moet hij het antwoord schuldig blijven op een schot dat door Derrik wordt aangeraakt en net voor het doel langs rolt. De goed fluitende scheidsrechter maakt weinig fouten en fluit af, de winst is voor asv Dronten. Een spannende wedstrijd met veel strijd. Thomas, Anniek en Seth waren bijzonder veel aan de bal vandaag. Het combinatie spel wordt beter maar we moeten blijven werken aan het groot maken van het veld in balbezit en het aanspeelbaar zijn tijdens het groot maken.

Toch een goede wedstrijd gezien met veel strijd en inzet en bij vlagen spel wat de technische staf graag wil zien. Op naar de volgende wedstrijd tegen IJVV JO11-2, thuis om 09.45 uur.

Ga terug

Share |