asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO11-2 wint nipt van BAS JO11-1.

2018-09-16 07:22

De eerste wedstrijd van asv Dronten JO11-2 eindigde in een 5-4 overwinning. Finn was nog even een weekend weg om af te kicken van de vakantie. Het team was verder compleet.

Tijn was de gelukkige die als eerste speler het doel mocht verdedigen. Gelukkig mocht dat wel met de mooie nieuw uitziende handschoenen van Martijn i.p.v. met de aftandse handschoenen die de JO11-2 vorig seizoen heeft versleten. Tijn dus op doel. Anniek en Martijn als verdedigingsduo achterin, Derrik, Thomas en Jeroen op het middenveld. Guido en Seth mochten starten als aanvallers.

BAS mocht de aftrap nemen nadat de scheids kort een introducerend praatje hield over de nieuwe spelregels. BAS was inmiddels goed bekend met de regels aangezien het hun vierde wedstrijd was. asv Dronten had snel de overhand en probeerde te combineren. BAS zat er goed bovenop maar moest toch regelmatig het onderspit delven tegen de snelheid en de kracht van onze spelers die gemiddeld een kop groter waren dan hun tegenstanders.

De eerste goede kans die Seth kreeg was direct raak. Na een kleine solo kon hij de bal achter de keeper prikken. Ook de 2-0 en de 3-0 gingen er de eerste helft nog in. BAS deed wel wat terug en kon de 3-1 scoren door ietwat te sociaal voetballen van onze kant. Een ogenschijnlijk goed te vangen bal werd door Tijn tegengehouden waardoor de bal terug het veld in stuiterde. De aanvallers van BAS lieten deze kans niet lopen. Anniek en Martijn volgden hun mannetjes zonder ze uit het oog te verliezen. Martijn zet hoorbaar de verdediging goed neer. Er wordt overlegd wie er mee naar voren gaat van achteruit bij spelhervattingen. De JO11-2 speelt het goed want het behoudt toch elke keer weer een marge door de 4-2 te scoren nadat BAS dichtbij komt met de 3-2. In de tweede helft speelt BAS wat sterker maar de kansen zijn zeker ook voor asv Dronten. Derrik kan regelmatig over de linkerkant opstomen met zijn snelheid. Soms lukt het om de bal goed voor te geven of terug te leggen waarna de aanvallers gevaarlijk kunnen worden.

De spelers van asv Dronten blinken uit in het afschermen van de bal en benutten hun kracht goed. Helaas is dat niet genoeg om heel gevaarlijk te worden. Met iets minder pingelen en meer combinaties snijden we er dwars door heen. Dat laat de vierde goal vlak voor de time out in de tweede helft wel zien. De aanval gaat over 4 schijven waarbij Tijn de achterlijn haalt, teruglegt op Seth die de bal rustig maar goed aanneemt en met een geplaatst schot vlak langs de linkerpaal in schiet buiten het bereik van de keeper. Jeroen verricht veel werk in de tweede helft en krijgt nog een levensgrote kans op een goal. Zijn bal hangt in de lucht voor het intikken. Een moeilijke bal, dat wel. De goal was leeg en de keeper gepasseerd. Jammer genoeg lukt het tot zijn eigen frustratie niet om de bal in het doel te krijgen.

Thomas keept de tweede helft en redt een paar keer goed. Hij maakte in de eerste helft veel meters door veel met de bal te lopen. Zijn werk wordt niet beloond met veel gevaarlijke kansen. BAS lost in de tweede helft een paar afstand schoten waarvan 1 op de lat spat en het veld weer in stuit.

Guido heeft nog twee keer een goal op zijn schoenen maar is net iets te onrustig door de bal met de punt van zijn schoen te schieten, het ouderwetse puntertje ha ha ha.

Duidelijk is dat de JO11-2 genoeg techniek bevat om te kunnen combineren. Met meer tempo in het spel en iets meer gebruik maken van elkaar kunnen de spelers bijzonder gevaarlijk worden.

Al met al een leerzame wedstrijd voor de spelers en trainer. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Elburg. Dan gaan we los. Eerst maar eens een week trainen op de snelheid van spelen en het combinatie spel.

Ga terug

Share |