asvdronten > Nieuws > Nieuws

ASV Dronten JO11-2 zet geweldige teamprestatie neer in kraker met BAS JO11-1.

2017-10-15 06:55

In de afgelopen week werd er goed tot fantastisch getraind. De opkomst is uitmuntend en de sfeer is optimaal. Alle ingrediënten waren aanwezig voor de competitie wedstrijd tegen BAS.

In de beker werd nipt gewonnen en naar ik heb horen zeggen regende het kansen aan de zijde van BAS. asv Dronten trok toen aan het langste eind en deed dat ook vandaag weer, zij het nu met overtuigend en slim voetbal. Met een rustige warming up en wat ontspannen inschieten werd er begonnen aan de wedstrijd.

Opstelling:

Mika in de goal, ohhhh wat was hij zenuwachtig. Achterin het trio Pascal, Thiemen en Koen met Thiemen in de rol van doorschuivende speler. Op het middenveld Jeroen en Karst en voorin Quint Dorgelo. Dilano en Quint Starreveld begonnen als wissel.

Vanaf het begin zaten de mannen dicht op de bal en werd er strijd geleverd. Er werd goed meegedacht door iedereen en wat is het lekker als je een meevoetballende keeper hebt die het spel goed hervat. Veel combinaties op het middenveld. Pascal en Koen waren scherp en vooral rustig aan de bal. Er werd weinig onnodig gelopen en vooral Jeroen en Thiemen werden gezocht. BAS kwam niet in het spel voor.

Toch scoorden zij de 0-1 door een slippertje in de verdediging. De slimme spits van BAS, Jesse Lek, liep uit de rug van Koen weg en werd goed bediend met een pass. Hij kon vrij op het doel af en scoorde natuurlijk. Toch waren de mannen niet onder de indruk. Koen zou dit zeker niet nog een keer gebeuren en daar had hij gelijk in. Quint Dorgelo, scherp spelend en slim combinerend, werd weggestuurd aan de rechterkant en ja, dan is hij op zijn gevaarlijkst. Nog geen 3 minuten na de tegen goal schoot Quint de bal uit een moeilijke hoek via een been van de tegenstander over de keeper in de goal. Een fantastische goal en een opsteker voor Quint die zijn goede spel beloond zag, 1-1.

Mika had niet veel te doen en dat was te danken aan het gezamenlijk terugzakken en het de tegenstander moeilijk maken. De mannen gaan steeds beter zien waar het gevaar is. Jeroen is regelmatig fanatiek sturend te zien en regelt samen met Thiemen wie welke man pakt. Karst heeft met zijn vrijloop acties en strijdlust veel waarde voor het team. Quint Starreveld, inmiddels ook in het veld gekomen, is redelijk tot goed rustig in balbezit. Zijn drang naar voren pakte vandaag goed uit en hij knalde er een paar rushes uit richting de goal van de tegenstander.

Vanuit de corner waren de mannen aan het loeren op de slimmigheidjes zoals we in de training hadden geleerd. Af en toe eens een korte corner, dan weer een hoge voor de goal. Dilano kan dat als de beste. Thiemen werd goed in de gaten gehouden door de spits van de tegenstander. Toch kon hij twee keer de bal met zijn hoofd raken waarbij de tweede keer het meest gevaarlijk was. Jeroen had een zware ochtend maar zijn strijdlust zorgt er altijd voor dat hij zeer nuttig speelt. Met een paar slimme combinaties kan hij snel iemand bedienen en vrij zetten.

Met 1-1 stand mochten de mannen de rust in.

BAS was met een andere gedachte naar Dronten gekomen. De scheidsrechter had het door en stuurde er op aan dat de monden dicht werden gehouden tegen elkaar. De mannen pakten dat uitstekend op. Snel een motiverend woordje voor de mannen in de rust en er kon worden gestart met de zelfde opstelling als in de eerste helft. Toch een schoonheidsfoutje. Noem het onbewust bewust maar Thiemen en Quint Dorgelo werden vergeten mee te draaien in de wissel.

De aftrap was voor BAS maar al snel was de bal weer voor asv Dronten. Ze drukten nu goed door. De tweede goal kwam van de voet van Thiemen. Dilano werd weggestuurd na een goede pass van Pascal die als vanouds als een echte stofzuiger weer een bal had veroverd. Dilano deed een paar van zijn beroemde trucjes en was wat aan het dollen. Toch kon hij de bal goed in Thiemen zijn voeten schuiven. Thiemen nam aan, gaf de bal een tikje om bij de verdediger weg te komen en schoot de bal hard en dwarrelend in het doel. Niet te houden voor de keeper. 2-1.

asv Dronten bleef doordrukken. Koen, Pascal en Quint Starreveld hielden hun scherpte en maakten de weinige tegenaanvallen snel onschadelijk. Quint Dorgelo liet zich niet van de bal drukken en kaatste slim. Thiemen kon nog twee keer uithalen, jammer dat de ballen te hoog gingen. Ook Quint Starreveld haalde nog een keer flink uit. Ook die bal was te hoog. Dilano had nog een mooie kans en kon recht op de keeper af. Met iets meer lef had hij zomaar een goaltje mee kunnen pikken. De punt van de voet schampte de bal voorbij de keeper. De bal zou het doel in zijn gehobbeld als daar niet een meegelopen verdediger oplettend de bal weg haalde. Het slot akkoord was voor Karst die zijn goede wedstrijd bekroonde met een goal op doorzettingsvermogen. Karst kon vrij opkomen over links en zette iets meer kracht in zijn puntertje. De bal ging omhoog links langs de keeper in de korte hoek, 3-1.

Quint had nog een mooie rush aan de linkerkant en schoot op doel. Hij kwam met zijn enkel in aanraking met de schoen van de tegenstander. Hij moest er even af. Karst weer terug het veld in. Ook Thiemen moest er nog even af. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Eindstand 3-1.

Crisis manager Annet moest nog even aan de bak met de boze coaches van de tegenstander. Gelukkig heeft de JO11-2 een relaxte ouder groep die geen woorden vuil maakte aan het onsportieve gebeuren na de wedstrijd, bedankt daarvoor ouders.

Al met al een vette klinkende overwinning en een goede stap vooruit. De mannen vinden elkaar goed, ze willen werken, ze laten inzicht zien, zijn goed te coachen en hebben duidelijk beleving en plezier. Dat maakt het een dankbaar werk voor Kawa en mijzelf.

Ga zo door mannen!!!!

 

Ga terug

Share |