asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO12-1 geeft gala voorstelling.

2018-09-16 07:19

Met een wervelende voetbalshow waar alle elementen van modern voetbal in verborgen zaten walste de JO12-1 over tegenstander Zwart Wit uit Harderwijk. Het werd uiteindelijk 9-1. Zwart Wit hadden de jongens nog vers in het geheugen. In het vorige seizoen werd het team daar nog kansloos opgerold, hoe anders was het nu.

Met Casper als eerste wissel was de opstelling als volgt;

Djan in de goal, Naud, Thiemen en Ties in de verdediging. Op het middenveld Daan, Finn en Thijs. In de punt van de aanval Soufian. Vanaf moment 1 zat asv Dronten er scherp op en werden direct al de duels gewonnen. In balbezit werd er goed opgebouwd. Djan en Ties deden regelmatig een 1-2-tje richting de rechterkant en konden zo het vrije middenveld inspelen waar Finn als een spelverdeler fungeerde. Thiemen fungeerde deze wedstrijd veel als slot op de deur. Met twee snelle verdedigers aan de flanken en een grote man in het centrum staat daar een ijzersterk verdedigingstrio dat durft in te spelen op het middenveld.

De eerste goal viel vrij snel na een overgenomen aanval over rechts waarbij Daan zijn tegenstander de hielen liet zien, voorzette op Soufian waarna hij het mooi afmaakte. De pass leek wat hard maar was uit het boekje. De achterlijn halen, strak voorgeven en tegen de bal aanlopen. Dat alles uit een omschakelingsmoment. Wat een wapen zou dat blijken gedurende de wedstrijd, de snelheid van Daan. De tweede goal kwam doordat Soufian zag dat de keeper iets te ver voor het doel stond, hij aarzelde niet en schoot op goed geluk hoog over de keeper de bal in de goal. Ook de derde goal was van de voet van Soufian en zo was zijn eerste hattrick een feit. Bal meenemen naar huis!

Zwart Wit had handen en voeten nodig en kreeg geregeld een vrije trap tegen. Asv Dronten daarentegen bleef het spel dicteren en liet de bal snel rondgaan. Lang stilstaan bij fouten wil de leiding niet dus het tempo was erg hoog. Toch houden de jongens het probleemloos vol. De vierde goal was een herhaling van de eerste met het halen van de achterlijn en voorzetten. Nu was het Thijs die tegen de bal van Daan aanliep en kon scoren. Thijs speelde sterk in de combinatie en stond vaak op de goede plek. Casper was erg nuttig in het storende werk en had overal een voetje tussen. Kenmerkend voor de strijd was Ties die aan de linkerkant twee forse duels achter elkaar uit vocht met twee verschillende tegenstanders, half struikelend op de been bleef en aan de haal ging met de bal. Hij leverde de bal in waardoor het middenveld gevaarlijk kon worden. Zwart Wit werd finaal overlopen in deze fase. De mannen waren gretig en werkten hard voor elkaar. Met goede coaching naar elkaar en van het trainersduo stond de ploeg solide en gedurfd te voetballen. Haci sprong een gat in de lucht bij een van de goals, eerlijk is eerlijk, er zaten wonderschone doelpunten bij.

Tot de 4-0 kon er verslag worden uitgebracht, daarna was er werk aan de winkel voor de JO11-2. De uiteindelijke uitslag van 9-1 kan niet anders betekenen dan dat de machine van asv Dronten de tweede helft vrolijk doorging met het scherpe spel, de goede combinaties en het efficiënt afmaken van de kansen.

Jongens, bedankt. De goede lijn was al wel te zien bij VVOG en Unicum. Toch hebben jullie bij menig ouder trotse gevoelens naar boven gehaald. Het was genieten!

Ga terug

Share |