asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO12-1 verlies in de beker van Unicum JO12-1

2018-09-10 08:50

Met een complete selectie en Daan die uiteindelijk toch fit genoeg was om te beginnen mochten de mannen vandaag op eigen veld aantreden tegen het sterke team van Unicum. De club uit Lelystad doet het al jaren goed met de jeugd en heeft in de huidige 12-1 7 jongens spelen die officieel nog bij de JO11 mogen spelen.

Toch moet er niet te veel naar de tegenstander worden gekeken, er zit potentie genoeg in het team van asv Dronten dat vorige week een nederlaag moest incasseren tegen VVOG JO12-1.

Thijs startte als wissel. Djan weer op de goal, Ties, Thiemen en Naud het verdedigend blok achterin. Casper, Finn en Daan vormen het middenveld. Soufian is vandaag de spits.

Al snel is duidelijk dat Unicum de beter voetballende partij is. asv Dronten zet daar strijd en scherpte tegenover. Er wordt goed meegelopen met de tegenstander en er wordt geprobeerd te combineren. Het tempo van de tegenstander is hoger en daar hebben de jongens moeite mee. Er is weinig tijd en ruimte om elkaar te vinden. De druk op asv Dronten is groot. Een paar schoten gaan in de begin fase naast en ook al komt asv Dronten niet veel aan combineren toe, echt heel gevaarlijk wordt het niet. Dat duurt tot er een schot op doel wordt afgevuurd. Djan kan de bal keren maar deze rebound terug het veld in waarna de spits van Unicum dankbaar de bal in het doel tikt. 0-1. De jongens kunnen goed mee in de strijd. Finn en Daan merken op het middenveld dat er geen tijd is om rustig te kijken. Een mannetje uitspelen gaat al helemaal niet op. Ook Soufian merkt dat er weinig ruimte is voor een actie.

Unicum speelt goed samen en laat de bal razendsnel rond gaan waardoor asv Dronten moeilijk de bal kan onderscheppen. De 0-2 valt een beetje ongelukkig. Het schot komt tegen de paal en daarna tegen de rug van Djan waardoor de bal het doel in stuitert. asv Dronten kan een beetje in het spel komen en komt wat meer op de helft van de tegenstander. Echt gevaarlijk wordt het niet. Er wordt geprobeerd op te bouwen van achteruit met de drie verdedigers. Centrale verdediger inspelen, opendraaien en het middenveld inspelen. Het lukt soms waarna een opkomende middenvelder zoals Casper en Daan bereikt kan worden. Ondertussen valt ook de 0-3 door weer een afstand schot. Een identieke goal als de eerste.

Na de rust gaat ook asv Dronten wat meer voetballen en komen ze wat meer voor de goal van Unicum. Daan en Soufian krijgen allebei een kans om een goal te scoren maar de scherpte in de afronding ontbreekt nog. Toch wordt er gescoord vanuit een lange bal die door Daan netjes met het hoofd wordt verlengd. Hij verschalkt daarmee de keeper en het staat zowaar 1-3. De jongens zijn blijven strijden maar dit geeft toch wel een positieve boost. De 2-3 volgt niet veel later als Daan een intrap van de zijkant direct in de goal schiet. Telt deze goal wel? De scheidsrechter telt het in ieder geval wel. Ook nu is er weer een positieve boost en de jongens worden steeds enthousiaster. Unicum speelt fel maar het wordt geen moment een vervelende wedstrijd. De 2-4 valt door een missertje bij het uitverdedigen. Een hoge bal kan weggewerkt worden maar wordt gemist waardoor de spits van Unicum de bal in de goal kan koppen.

Het middenveld krijgt wat grip en laat bij momenten zien dat er individuele kwaliteit is. Finn neemt de bal weer mooi aan op de borst. Hij draait zich zelf vrij en wil de pass geven. Met genoeg beweging om de bal heen zou een pass geven geen probleem zijn, nu is het af en toe zoeken naar een opening. Daan probeert met individuele acties voorbij de tegenstander te komen maar daarvoor is vandaag weinig kans  op succes. Alleen met een combinatie kun je er langs, dat pakt Unicum goed aan. Soufian kan nog een goal scoren met het hoofd, een beetje soortgelijk aan de goal die Daan met het hoofd maakte, het staat 3-5 inmiddels. Van achter uit komen er meer lange ballen en is het opbouwen niet helemaal aanwezig. Thijs kan af en toe op links opkomen. Er ontstaat zelfs een 3-1 situatie voor de aanval en de mid-mid. Helaas duurt het handelen net te lang waardoor de tegenstander razendsnel zijn posities weer kan innemen. Thijs verstuurt een mooi pass op Soufian, een paar corners volgen maar er dreigt weinig gevaar voor Unicum dat ook achterin rustig maar snel blijft combineren.  Casper zit er een paar keer goed tussen en kan de bal oppikken en richting Finn spelen. Die gooit zijn lichaam ertussen en draait zich goed vrij waarna een pass volgt op de vertrekkende Soufian. Hij kan met een verdediger in de achtervolging op het doel af. Zijn schot kan door de keeper worden gepakt. Toch zagen we hier een van de spaarzame aanvallen waar scherpte, handelingssnelheid en meedenken in zat. Een terugspeelbal van Casper op Djan kan worden opgepikt door Unicum waarna afronden een simpele klus is, 3-6. De 3-7 valt kort daarna net als de 4-7.

Kortom een wedstrijd met veel goals, veel lichtpuntjes en potentie. Duidelijk is dat de mannen meekunnen in de strijd en dat er nog winst valt te halen in het aanvalsspel. Ook vandaag een leuke wedstrijd gezien met een positief voetballend team dat het niet opgaf. Ben nu al benieuwd naar Zwart Wit volgende week. De JO12-1 mag dan weer thuis aantreden. Zwart Wit heeft nipt verloren van VVOG met 2-1 maar heeft de deur open gezet voor Unicum met 9-2 verlies.

 

Ga terug

Share |