asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO12-1 wint met strijdlustig en bij vlagen goed combinatie voetbal.

2019-05-05 11:45

Veel teams hadden nog rust. De JO12-1 van asv Dronten echter niet. Er moest vandaag gespeeld worden in Ermelo tegen een DVS’33. Thuis was er van de tegenstander gewonnen met 3-2 en werd er goed gestreden door de mannen. Zou dat er vandaag weer in zitten.

Het team was compleet en kwam met de volgende opstelling op het veld; Djan op de goal, Naud, Thiemen en Ties als het verdedigende trio. Een middenveld bestaande uit Casper, Thijs en Daan. Soufian was vandaag de spits. Finn startte aan de kant, hij had redelijk wat last van zijn blauwe oog.

Haci stookte de jongens nog even flink op zodat ze er klaar voor waren. De start van de wedstrijd was goed al had DVS’33iets meer overwicht en combineerden ze wat vlotter. Daan kon al een paar keer gevaarlijk worden met zijn snelheid. Hij moest 4x incasseren voordat hij zelf wat uitdeelde. DVS’33startte vrij fysiek en speelde op en regelmatig over het randje. Daan hield zijn koppie erbij. Djan probeerde goed op te bouwen door Thiemen en Naud in te spelen. Naud blijft rustig als hij onder druk wordt gezet en weet vaak Daan te vinden die zich goed vrijloopt en met de bal op snelheid er langs gaat. Een aantal keer lukt dit en kan hij een schot op doel of een voorzet geven. Djan stompt de schoten op doel weg waar voor het publiek het erop lijkt dat de bal ook wel kan worden gevangen en geen gevaarlijke situatie oplevert.

Er is veel strijd en bij vlagen rust aan de bal waardoor de 12-1 laat zien dat ze uitstekend kunnen combineren. Er wordt veel over rechts gespeeld waardoor Thijs niet veel in het spel voor komt. asv Dronten kan kleine speldenprikjes uitvoeren maar wordt nog niet echt gevaarlijk. DVS’33komt dit eerste kwart op voorsprong door wat half ingrijpen van de 12-1. Djan kan de bal ook niet meer tegenhouden. Toch blijven de mannen strijden en loopt de score niet hoger op. Er is af en toe wat verwondering over de beslissingen van de jongen scheidsrechter. Gelukkig is de verwondering er af en toe ook bij DSV. In het tweede kwart start asv Dronten gefocust. Casper speelt een belangrijke rol vandaag op het middenveld. Hij is rustig aan de bal en zet combinaties op met Thijs en Daan en zit werkelijk overal tussen waardoor de aanval van DVS’33vaak onderbroken wordt. Soufian speelt vaak wat te ver weg waardoor een bal in de voet niet kan worden gegeven en Thiemen de lange bal hanteert. Soms is dat effectief maar het geeft een wat onrustig spel. Thijs moet hard werken maar wordt gefrustreerd doordat hij erg weinig ballen krijgt. Er is nog te weinig oog voor de goed vrijlopende Thijs. Hij kan zich er gelukkig overheen zetten en blijft hard werken.

De gelijkmaker komt vlug in het tweede kwart. Na een mooie combinatie op het middenveld tussen Casper, Soufian en Thijs kan de laatste een steekpass geven op Daan die rechts buitenom zijn verdediger glipt en naar binnen snijdt. Hij komt vrij voor de goal en krijgt de bal voor zijn linkervoet. Iedere aanvaller zou de bal met links naar binnen tikken maar Daan niet, hij besloot een hoogstandje uit te voeren en tikt de bal met een rabona binnen. Het publiek in extase en de tegenstander achterlatend met een forse domper.

Soufian laat zich ook wat meer zien en zet op juiste momenten druk op de tegenstander zodat zij de lange bal moeten hanteren. Dat is een simpele prooi voor het verdedigende trio achterin. De opbouw kan dan weer beginnen. Casper speelt slim en komt dicht onder de aanvallers wanneer zij ingespeeld worden. Met simpele 1-2 tjes weet hij een vervolg te geven aan de aanval. Finn probeert het 4 minuten maar moet onderkennen dat hij te veel last heeft van zijn hoofd. Casper geeft al enige tijd aan dat hij wil wisselen, de adem is op. Niet gek als je bekijkt hoeveel werk hij verricht.

Met een 1-1 tussenstand piepte de scheidsrechter voor de rust. Allemaal bij Haci en de koppies bij elkaar. De jongens hebben zelf een goed idee van wat er goed en minder goed gaat.

Na de rust dezelfde opstelling. Soufian laat zich wat meer zien en heeft ook oog voor Daan. Er wordt echt goed samengewerkt. Dat ontbrak nog wel eens in voorgaande wedstrijden. Casper kan Daan op rechts wegsturen nadat Thiemen dat eerder probeerde. De bal die afgeslagen wordt komt terecht bij de kleine stofzuiger die direct een gaatje ziet op Daan. Hij geeft hard voor van de rechterkant en de bal gaat richting de tweede paal, ver buiten het bereik van de keeper. Een speler van DVS’33probeert de bal voor de goal weg te werken in paniek en schiet hierbij in de eigen goal. Gelukkig waren Thijs en Soufian ook in de buurt om de goal te maken. Een zekerheidje dus, deze 1-2. Op basis van het spelbeeld een terechte stand. asv Dronten houdt niet op met aandringen en zet direct de druk er op met voorop lopend Soufian. Een forse block tackle leidt direct tot balbezit waardoor de 12-1 er gevaarlijk uitkomt. Soufian kan op de goal af maar kan het niet afmaken, hij schiet naast. Even later wordt de bal op het middenveld onderschept waarna Soufian vrij voor de keeper kan worden gezet. De bal stuit tussen de keeper en Soufian in. Soufian is op volle snelheid en komt eerder bij de bal, hij probeert de bal over de keeper heen te spelen maar geeft de bal net te weinig hoogte mee waardoor deze goede kans niet wordt benut en de keeper de bal in de handen krijgt.

Aan het eind van het derde kwart is het toch weer raak. Een afgeslagen bal van Daan komt weer voor zijn voeten terecht en hij bedenkt zich niet. Hij schiet de bal voor de goal maar deze gaat met een mooie boog over de keeper heen in de verre hoek, 1-3 voor asv Dronten. De jongens door het dolle heen. Weer een mooie goal van Daan die het vandaag op zijn heupen heeft. Een mooiere wraak kan je niet hebben voor het incasseren van de overtredingen in het eerste kwart tegen zijn persoontje.

In het vierde kwart is er een hoofdrol voor Naud en Ties, zij zitten werkelijk overal tussen en leveren ongelooflijk veel strijd. Naud weet dat te combineren met veel goede passes en Ties vreet de tegenstanders bijna op, dat kennen we van hem. DVS’33begint aan te dringen en kan 3 minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoren. Een schot dat geblokt wordt komt voor Djan terecht, hij schreeuwt goed LOS!!!!, met twee handen op de bal is de bal veilig. Bij het naar zich toe trekken laat hij per ongeluk de bal los en kan de tegenstander alert reageren en de bal simpel in tikken.

asv Dronten is niet onder de indruk en blijft goed vechten. Er worden geen gekke dingen gedaan. Daan en Soufian zoeken elkaar en kunnen elkaar lanceren. De chemie tussen de beide spitsen moest vandaag even op gang komen. Het was goed te zien dat er meer oog was voor elkaar, dat gecombineerd met een soepel draaiend middenveld maakt van dit team een gevaarlijke ploeg. Het mooiste compliment wat de ploeg krijgt is nog wel van de tegenstander. De coach snapt werkelijk niet dat de jongens zo laag staan geklasseerd, dit is de best voetballende tegenstander samen met SDV Barneveld. Nou die kun je in je zak steken. Met wat meer samenwerking in de ploeg zijn de jongens in staat tot mooi en gevaarlijk aanvallend voetbal.

Komende woensdag staat de topper tegen SDV Barneveld op het programma. De aftrap is om 19.00 uur.

Ga terug

Share |