asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO13-1 heeft de smaak te pakken, 2e overwinning op rij

2018-04-11 09:07

Afgelopen zaterdag moest JO13-1 al om 8.00 uur vertrekken naar Wijk bij Duurstede. Eerst moest er nog een speler van het bed worden gelicht, waarna we ruim een uur later aankwamen bij het sportpark van CDW, achter de Lekdijk.

Doordat 3 spelers geblesseerd zijn, gingen Job Robaard en Salim Akhyate mee vandaag.

Aangezien het merendeel van de huidige jongens twee jaar geleden, een jaar onder leiding van Jacko de Weerd in E1 hebben gevoetbald, werd ook onderin Gelderland één minuut stil gestaan bij het veel te vroeg overlijden van Jacko.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd/JO13-1/1 minuut voor Jacko 2.jpg
Asv Dronten begon deze wedstrijd met de aftrap. In de eerste minuten liet asv Dronten zien dat ze in ieder geval niet de mindere waren of beter gezegd ze begonnen sterker dan CDW.
Na een paar minuten volgde een pass van Maël op Sil. Hij gaat op rechts langs zijn tegenstander en schiet de bal diagonaal in de verre hoek 0-1.
Meteen daarna kwam het antwoord van CDW. Bij hun eerste mogelijkheid, door het midden van de verdediging, ging de bal laag in de hoek 1-1.
Na een overtreding op 20 meter van het doel, nam Maurice plaats achter de bal. Zijn schot hing echter hoog óver.
In deze fase was het duidelijk dat asv Dronten de betere ploeg werd. Een pass middendoor wordt door Joes goed aangenomen, hij schiet helaas naast.
Bij een hoekschop voor asv Dronten raakt de bal in een kluts van spelers de hand van een CDW-speler. De scheidsrechter ziet er een strafschop in. Floris gaat achter de bal staan en schiet deze goed in de hoek 1-2.

Nu hield asv Dronten wel de poorten gesloten en werden er geen kansen weggegeven.
Bij een volgende hoekschop komt de bal afgeslagen bal bij Luc terecht, hij schiet van afstand  naast.
De trainer van CDW wordt aangesproken door de scheidsrechter op zijn gedrag. Hij weigert  echter het veld te verlaten. Na enig geduld van de scheidsrechter besluit deze man de wedstrijd te staken

Na een afkoelingsperioden van ruim 5 minuten gaat het spel weer verder met een ingooi..
Aan het einde van de 1e helft wordt Floris neergehaald. De vrije trap van Maël komt in handen van de doelman.

2e helft.
Uiteraard wilde CDW wat rechtzetten in de tweede helft. Ze begonnen gedreven waardoor het voor ze een hoekschop opleverde. De speler van CDW besloot een indraaiende trap te geven die knap gered werd door David.
De volgende hoekschop voor asv Dronten werd gered door de doelman.
De volgende aanval was een prachtige voorzet van Sil die bij de 2e paal door Floris met een gebogen schot werd afgerond. Helaas net over het doel.
Bij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nam Maël de bal  kort, maar dit werd niet begrepen door een medespeler, kans weg.
Een volgende aanval van CDW werd afgefloten in verband met buitenspel.
De volgende vrije trap werd door Luc hoog naast geschoten.
Na weer een goede aktie van Sil op de achterlijn wordt de bal weggetikt. De daaropvolgende  hoekschop wordt door Maurice naast gekopt.
Bij een volgende aktie van Sil, hij gaat deze keer naar binnen in het strafschopgebied wordt hij onderuit gehaald. Bij de toegekende strafschop kiest Floris dit keer de andere hoek. De doelman pakt knap de bal.
Even later komt CDW weer terug in de wedstrijd. David krijgt de bal teruggespeeld en wil de bal weer naar voren schieten, De spits van CDW is snel en blokt de bal waardoor deze richting het lege doel rolt en eenvoudig de bal over de doellijn tikt 2-3.
Gelukkig worden er geen kansen meer weggegeven en zijn er nog twee kansen van asv Dronten om de score uit te breiden. Sil schiet in het zijnet.
Maurice haal nog de achterlijn, kan de bal terug leggen op Sil, die van dichtbij over het doel schiet.

 

En trotse voetbalvader.

Ga terug

Share |