asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO19-1 - verslag van een supporter.

2018-06-17 11:26

Beste voetballiefhebber,

Vanuit mijn vakantieadres nam ik de moeite om (met hond) de beslissingswedstrijd van de jongens onder asv Dronten 19-1 te bezoeken. Er werd in Amsterdam om 12.45 afgetrapt tegen asv De Dijk JO19-1 voor een plaats in de derde divisie.

 Vanwege de privacywet is het niet meer toegestaan om de namen van de jongens te benoemen. Maar dit team is hecht en zeer talentvol, het is een geweldig collectief, gedreven door passie, goeie koppen en een onvoorstelbare wil om te winnen. Niet in paniek raken als ze op achterstand komen. Elkaar blijven coachen en het in de gaten hebben van elkaars kwaliteiten.

Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Amsterdammers in de gaten dat die boeren uit Dronten (waar ligt dat - heel aardig konden voetballen en zich niet lieten intimideren door de Amsterdamse bluf en branie. Wat mij opviel is dat vooral de jongens van ons die de afgelopen jaren met meer weerstand hebben getraind of wedstrijden hebben gespeeld tegen oudere jongens er bovenuit gingen steken. Kennelijk word je sterker en slimmer van. Bij rust was het nog 1-1 en was iedereen er nog niet zo gerust op. Maar in de tweede helft werd duidelijk dat er maar 1 ploeg hier ging winnen en dat was ons asv Dronten JO19-1. Onvoorstelbaar veel Drontenaren hadden de moeite genomen om met de bus of auto naar Amsterdam af te reizen. Het was op papier een uitwedstrijd maar in werkelijkheid was het “thuisvoordeel” behoorlijk aanwezig. Het leek op een gegeven moment op galleryplay, fantastisch om te zien hoe de mannen met veel strijd en passie naar 1-4 liepen. Dat het in de slotminuut nog 2-4 werd was niet belangrijk meer.

Wat wel belangrijk is vind ik dat we als vereniging eerst eens moeten kijken wat een onvoorstelbaar talent en nuttig voetballers we zelf hebben, voordat we spelers gaan halen van andere verenigingen. Die spelers die we minimaal een “reiskostenvergoeding” moeten betalen.  Maar zo’n speler van buitenaf blokkeert ook speelminuten voor onze eigen jongens. Deze eigen jongens worden daardoor niet sterker of beter en gaan wellicht bij andere clubs kijken….. Ook heb ik kunnen zien dat eigen jongens veel meer publiek met zich meebrengt… zou het dan toch weer gezellig worden langs de lijn??

Proficiat voor de spelers, staf en begeleiding van de onder 19 jongens, geweldig wat jullie gepresteerd hebben en het was fantastisch om dit vanaf dichtbij mee te maken. Ook is dit succes een ode aan de jeugdopleiding van asv Dronten! Goed werk jongens!!

Laten we de krachten bundelen met z’n allen, we hebben zoveel zelf in huis!!!

Met sportieve groet, 

Sjoerd Noordhof

Ga terug

Share |