asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO8-7 tegen CSV ‘28 ‘28 JO8-8

2018-04-01 15:24

Twee afwezigen vandaag dus er werd afgereisd met 8 man naar het verre Zwolle voor de uitwedstrijd tegen CSV ‘28. Ook nu weer een team dat al ongeveer een half jaar competitie speelt.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd/JO8-7/JO8-7 2.jpg

Met een lekker weertje mocht en weinig wind mocht het team beginnen op veld 4b. Nog even gezamenlijk de doelen neerzetten en het veld afbakenen met pilonnen, goed voor de team spirit. CSV ‘28 had een wat kritische ouder die toch maar even het veld groter maakte. Die zal vast wel verstand hebben gehad van de werkelijke afmetingen.

Sven mocht als eerste op de goal, dat wil hij liever niet maar ja, iedereen komt natuurlijk aan de beurt. Na 4 ballen om de oren was hij er eigenlijk wel een beetje klaar mee. CSV ‘28 had een grote speler met snelheid en een hard schot die de eerste twee goals maakte. Na overleg met de scheids vooraf was al besloten om na 10 minuten even een time-out te hebben om weer op te laden. De eerste 10 minuten gingen snel en met 4-0 viel het nog wel mee. De jongens en meiden zaten dicht bij de bal en maakten het de tegenstander heel moeilijk om te scoren.

Tim kreeg twee kansen om met de bal richting het doel te rennen. CSV ‘28 had een sterke laatste man die net de bal voor Tim zijn voeten wegschoot toen hij wilde uithalen. Na de eerste time-out mocht Jelcher op doel staan en kon Sven lekker spelen. Het stond direct wat beter en CSV ‘28 kreeg het nog moeilijker. Er gingen nu maar twee goals in. Jelcher verrichtte nog twee keer een redding en kon een keer een mooie hoge bal over de CSV ‘28-ers heen schieten. Rick ging er als een speer achter aan maar werd ingehaald door de grote speler van CSV ‘28, weg kans.

asv Dronten mocht rusten met een achterstand van 6-0. Toch bleven ze goed hun best doen. Jelcher startte ook de tweede helft als keeper toen de Tim show begon.

Even daarvoor had Tim een harde bal tegen het hoofd gekregen en moest hij er even uit. Na de pauze was hij echter tot op het bot gemotiveerd en dat was te merken. Met zijn allen werd er druk gezet op CSV ‘28 waardoor ze niet bij hun eigen goal weg kwamen. Tim maakte daar goed gebruik van en schoot achter elkaar de 6-1, 6-2, 6-3 en de 6-4 binnen. Iedereen deed goed mee met het afpakken van de bal, verdedigen en naar voren brengen van de bal door te schieten en te dribbelen. Naomi kon een keertje met de bal op de keeper af maar ook zij werd ingehaald door de grote speler van CSV ‘28. Sven had een paar mooie afstand schoten en kon bijna vanaf eigen helft scoren. Hij ging wat meer verdedigend spelen. Rick dribbelde lekker met de bal en hield de tegenstander een paar keer voor de gek met zijn passeeracties. Giselle liep een paar keer goed in de weg net als Quinty en Naomi. Liam nam het in de tweede helft over van Jelcher en kon met een paar mooie uittrappen over de CSV ‘28 spelers heen gevaarlijk maken. Tim schoot nog een keer op de paal. Liam redde nog een keertje bij de paal en tikte de bal tot hoekschop. Ondertussen werd er door CSV ‘28 ook een paar keer gescoord waardoor de eindstand uiteindelijk terechtkwam om 12-4.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd/JO8-7/JO8-7 1.jpgEen knappe prestatie voor dit jonge team. Na de penalty’s konden de kinderen trots terug naar de kleedkamer waar de complimenten van de trainer klaar lagen.

Op naar de volgende wedstrijd.

Ga terug

Share |