asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO9-6 - twee keer ongeslagen kampioen in 2016-2017

2017-06-11 08:41

Groot feest bij de jongens van asv Dronten JO9-6. Het team werd dit jaar maar liefst twee keer ongeslagen kampioen. Op 13 mei werd er feest gevierd omdat het team najaarskampioen werd in de 4e klasse 01. Het team bleef de eigen asv Dronten JO9-3 met 3 punten voor. Het zesde scoorde 82 doelpunten en kreeg er in 10 wedstrijden 8 tegen.

Trainer Johan Deurwaarder is super trots op ‘zijn jongens’. “Er wordt tijdens de trainingen altijd hard gewerkt. Het is een heerlijk team om te mogen trainen. We hebben tot nu toe geen wedstrijd verloren.”

Het team won onlangs het Axflow toernooi dat bij asv Dronten werd georganiseerd. In Poule D mochten de jongens de grootste beker mee naar huis nemen.

tl_files/content_resources/images/2016-2017/JO9/asv Dronten JO9-6.jpg

Coaches Mario van Ginkel en Joop Pol genieten iedere wedstrijd weer. “Het team is een prachtige combinatie van jongens. De jongens staan op iedere plek en daarbij proberen we rekening te houden met hun voorkeur,” zo legt Van Ginkel uit. In de 5e klasse 26 werden er in het najaar 119 doelpunten in 11 wedstrijden behaald. Met maar 3 tegendoelpunten werden de jongens ook ongeslagen kampioen. Joop is blij dat het voorjaar een klasse hoger voetballen betekende. “De jongens leren echt meer van een beetje tegenstand. Je ziet het niveau ook omhooggaan nu. We vinden het spelplezier het meest belangrijk. Die koppies dat ze uiteindelijk de bekerfinale haalden, waren onbetaalbaar,” aldus Pol.

Op zaterdag 27 mei jl. trad JO9-6 op het eigen terrein aan tegen Hulshorst JO9-2. Na een spannende en enerverende bekerfinale, was het na reguliere speeltijd 1-1. Als tijgers hebben onze jongens gevochten, de penalty’s vielen uiteindelijk positief uit voor Hulshorst. asv Dronten J09-6 kan trots zijn op deze tweede en mooie plaats in de bekerfinale.

Al met al een goed seizoen achter de rug, met dank aan alle ouders en natuurlijk de spelers welke zich elke wedstrijd voor de 100% hebben gegeven.

Ga terug

Share |