asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten nog volop in de winterslaap, 0-0 tegen Barneveld

2018-01-29 07:46

Opgewekt en blij trok een kleine schare Dronter supporters afgelopen zaterdag naar het burgemeester Dekkersportpark. Niet opgewekt en niet blij trok het ene een deel van de supporters direct huiswaarts en maakte het andere deel morrend gebruik van de 3e helft in de kantine. Want uiteindelijk kwamen zij van een koude kermis thuis. De Dronter supporters waren verwend met de goede resultaten van voor de winterstop en rekenden derhalve op 3 wedstrijdpunten. Een Spaanse trainingsstage en een vriendschappelijke knaloverwinning vorige week waren niet voldoende om een scherp Dronter team aan het werk te zien.

Bleef het voor rust nog een bij een matige vertoning voor Dronten en een aarzelend beter Barneveld, na rust was er maar 1 team die de boventoon voerde en dat was Barneveld. De Drontenaren werd een ongekende afstraffing bespaard. In de 2e helft wist Barneveld een achttal kansen niet te verzilveren, zulks tot grote afschuw van de meegereisde aanhang. Een drietal zeker lijkende doelpunten werd met behulp van paal en lat voorkomen door de Dronter doelman, terwijl een vijftal kansen onbenullig door de Barnevelders om zeep werden geholpen.

Kon Dronten hier dan niets tegenoverstellen? Jazeker, in de 1e tien minuten waren er goede mogelijkheden en in de 98e minuut had Dronten zomaar 3 punten kunnen stelen wanneer het vizier iets scherper had gestaan. Gelukkig maar voor het fris ogende en verzorgd spelende Barnevelder team. Na afloop leek het er wel op dat zij met een puntje tevreden (evenals de Drontenaren) waren.   

Het spel van de Drontenaren riep herinneringen op aan de eerste wedstrijden van het seizoen. De verdedigers die de handen meer dan vol hebben aan verdedigen en éénmaal in balbezit onvoldoende mogelijkheden krijgen en zien om via het onderbezette middenveld op te bouwen. Met als gevolg dat te vaak de lange bal wordt gezocht die daarna een makkelijke prooi wordt voor de verdedigers van de tegenpartij omdat onze middenvelders en aanvallers onvoldoende positie weten te kiezen.

Conclusie:

Eens te meer kan de conclusie worden getrokken dat een behoorlijk hogere stand op de ranglijst geen garantie geeft voor een overwinning. Daar komt meer voor kijken. Dat inzicht ontbrak. De winterslaap was bij Dronten vanmiddag nog volop aanwezig.

Zie ook:

https://dedrontenaar.nl/sport/video-matige-doorstart-voor-asv-dronten-0-0-gewoon-ronduit-slecht

http://www.sdvb.nl/posts/de-bal-wil-er-niet-in-voor-sdv-barneveld7927

Overige uitslagen:

Vroomshoopse Boys-DETO 0-2 Zutphen-Go Ahead Kampen 0-4
KHC- Nunspeet 1-1 Dos ’37-DZC 1-3 
SVZW-WHC 1-5 Flevo Boys- Hierden 2-0

 

3 februari asvDronten uit naar Hierden

Ga terug

Share |