asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten: spelvorm 6 tegen 6 --> Flyer met spelregels

2017-09-04 07:44

Afgelopen zaterdag is er gestart met de nieuwe spelvormen 6 - 6 voor de JO8 en JO9 pupillen. Voor het komende seizoen worden al deze wedstrijden gespeeld op veld 3. Hiervoor zijn al een aantal aanpassingen gedaan aan het veld en de komende weken worden de oude doeltjes verbouwd zodat deze op het midden van de velden geplaatst kunnen worden. Daarnaast hebben we goedkeuring gekregen om op veld 3 lijnen te trekken zodat we niet iedere zaterdag de lijnen hoeven uit te zetten op dit veld. Maar deze zaken moeten nog gerealiseerd worden.

Vooral de jeugdleiders/trainers en ouders van de JO9-teams moeten er dus even rekening meehouden dat dit moet worden voorbereid (doeltjes klaarzetten en de lijnen m.b.v. hoedjes).

Om veld 3 staat een hek --> Verzoek aan alle leiders/trainers er op toe te zien dat de ouders achter de hekken blijven. Alleen de trainers/leiders mogen naast het veld coachen! En natuurlijk het gaat bij een spelletje voetbal om te winnen, maar voorop staat plezier en respect voor je eigen spelers en die van de tegenstanders.

Voor deze wedstrijden gaan we ook geen jeugdscheidsrechters aanwijzen, die zijn in de nieuwe spelvormen vervangen door "spelbegeleiders". Hiervoor willen we "aspirant jeugdscheidsrechters" gaan benaderen, zodat ze kunnen kijken of ze dit leuk vinden om ook in de toekomst te gaan doen als jeugdscheidrechters bij de JO10 en JO11. De aspirant scheidsrechters gaan dan per toerbeurt deze JO8 en JO9 wedstrijden begeleiden. Zolang dit nog niet geregeld is, moeten de leiders/ouders dit even waarnemen. De taak van de spelbegeleider is om vanaf de zijlijn het spel in de gaten te houden conform de nieuwe spelreglementen --> daarbij gaat het er om dat de spelers(sters) zoveel mogelijk met de bal bezig zijn. Dus niet ingooien, maar net als bij hockey, bal op de lijn en verder voetballen (ook bij vrije trappen en corners).

Ter verduidelijking hier nog even een beknopte flyer voor deze nieuwe spelvormen: Flyer spelvorm 6 tegen 6

Ga terug

Share |