asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten - Zomeravond voetbal 7X7.

2018-07-22 08:13

Afgelopen vrijdagavond zijn de laatste wedstrijden gespeeld van het zomeravond  7x7 voetbal toernooi bij asv Dronten. Op het iniatief van Marco Efftink en Marleen van den Berg zijn we half april gestart met de voorbereidingen voor deze nieuwe activiteit. "we moeten wat meer reuring krijgen op het sportcomplex na dat de competitie is afgelopen" was de insteek van Marco. Vanuit dat luchtballonnetje werd er als snel een groepje gevormd die dit zouden trekken.

Posters gemaakt, inschrijf formulieren opgesteld en via de social media verspreid onder asv Dronten teams/leden, ASVD Zaalvoetbal etc. De inschrijvingen kwamen toen al snel binnen. De start limiet van 10 teams werd al snel gehaald en op 11 mei hadden we 17 teams interesse gevonden.

Hierna zijn de bier tanken maar weer snel opgevuld, de bitterballen besteld, de wisselbekers gepoetst en uiteindelijk ook Klaver geregeld voor de afsluitende BBQ.

Op 22 juni, 6 en 20 juli zijn er toen uiteindelijk in twee poules: prestatie en recreatie teams 3 avonden lekker gevoetbald. Was het de eerste avond nog een beetje fris om buiten te kunnen zitten na de wedstrijden, leverde de nazit wel een stampvolle kantine op. op 6 en 20 juli was het heerlijk buiten zitten weer. Alhoewel op 6 juni ook regelmatig even de kantine werd ingedoken om de wedstrijd Belgie - Brazilie te kijken.

Afgelopen vrijdag was het dan ook weer een kompleet vol plein bij de Spil. En dit is doorgegaan tot in de vroege uurtjes van zaterdag.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/7tegen7 toernooi/Plein vol.jpeg

Gezellige drukte op het pleintje voor de spil na de wedstrijden.

 

 

Uit eindelijk zijn er ook nog twee winnaars uitgekomen bij de beide poules.

Op veld 2 werd in de laatste wedstrijd de finale gespeeld die uiteindelijk in 1 - 1 eindigde. De winnaar hier was Onlinebestrating.nl (een team met spelers van het 6de, die als schrale troost op het competitie seizoen uiteindelijk toch nog als kampioen gekroond werden).

tl_files/content_resources/images/2017-2018/7tegen7 toernooi/Onlinebestrating.nl.jpeg

Onlinebestrating.nl kampioen in de recreatiepoule: Bier genoeg want de beker zelf zit ook nog vol!

In de prestatiepoule is het team van HF8 kampioen geworden.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/7tegen7 toernooi/H8F kampioenjpeg.jpeg

HF8 kampioen in de prestatie poule.

Al met al kunnen we terug kijken op een sportief en vooral gezellig evenement op deze 3 vrijdagavonden. Iets wat volgens vele deelnemers volgend jaar weer op de agenda moet komen. Mooi ook om te zien dat ook oud asv Drontense voetballers zoals Jeremy de Graaf, Wilko, Gert Jan Bazuin, Loyd Meijboom, Leon Snijders, Yordi Schols, Niek Telgen nog even kwamen voetballen bij hun oude cluppie en vrienden. Daar doe je het uiteindelijk voor. Binding houden met je club.

Namens de organisatie natuurlijk ook bedankt aan alle vrijwilligers en scheidsrechters die mee hebben geholpen om dit weer mogelijk te maken. Min puntje was wel dat de hoofd organisators hun "snor" hadden gedrukt en al op vakantie waren bij de laatste finale avond. Maar goed, we hebben het gered en dat mocht uiteindelijk de pret niet drukken.

Namens de organisatie: allen bedankt voor de zeer gezellige 3 avonden bij asv Dronten. Tot volgend jaar en nu eerst vakantie!

 

 

Ga terug

Share |