asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv DrontenJO11-2 verliest ondanks het sterkere spel van DSV’61 JO11-1

2018-10-01 07:35

Een frisse temperatuur en een lekkere herfstzon kondigden een mooie voetbal dag aan voor de JO11-2. De hele week werd er fanatiek getraind en werd er bij vlagen bijzonder goed combinatie voetbal gespeeld in de partijtjes.

Met de nodige omwegen en hindernissen onderweg zoals een vrachtwagen met brandende remmen midden op de weg en een afgesloten weg vanwege het NCK wielrennen kwamen we toch op tijd aan bij het kleine sportcomplex van de tegenstander.

Het team was blij met kunstgras en had er zin in. Met Finn als eerste keeper en Seth als keeper voor de tweede helft was de opstelling als volgt:

Martijn en Derrik in de verdediging, Thomas, Anniek en Tijn op het middenveld, Jeroen en Guido in de aanval. Seth mocht als wissel beginnen. Vanaf de aftrap was het betere spel direct voor asv Dronten. Finn moest even wennen aan het opbouwen en had wat moeite om de bal soepel bij zijn beide verdedigers te krijgen of Anniek in te spelen. Gaandeweg de eerste helft werd dat steeds beter. Finn voelt zich niet op zijn gemak als keeper maar met twee sterke verdedigers hoefde hij niet veel te vrezen.

Via de Derrik of Martijn kon de bal naar het middenveld gespeeld worden waardoor Anniek centraal veel vrijheid kreeg. Zij verplaatste het spel regelmatig en probeerde Guido en Jeroen in te spelen. Jeroen begon sterk aan de wedstrijd en was gevaarlijk met acties buitenom richting het doel. Guido was hard aan het werk en ging mooie 1-2 tjes aan met Jeroen en Tijn. Een paar schoten van afstand werden er gelost maar de grote keeper van DSV had hier totaal geen moeite mee.

Het ging mis na een minuut of 8 toen Anniek een zeldzame fout maakte door de bal bij het aannemen te ver van de voet af te laten schieten. Ze kwam goed in de bal en wilde opendraaien, dat is prima want zo willen we voetballen. De meegelopen spits pikte de bal op en schoot deze achter Finn, 1-0 voor DSV.

Het maakte geen verschil voor het spel want er werd gewoon weer vlot gecombineerd alhoewel het zo nu en dan toch wat te lang duurde voordat de bal onder controle was en er gepasst werd. DSV drukte wel maar het was niet zo dat we geen tijd hadden om iets met de bal te doen. Derrik moest een paar keer aan de bak om met een sprint een aanvaller van DSV in te halen. Jeroen had goed in zijn oren geknoopt dat hij niet alleen de diepte in hoefde te lopen maar ook in de bal kan komen. Zo werd hij een paar keer ingespeeld van achteruit en door Anniek. Een korte combinatie met Seth of Guido en er kon weer vooruit worden gespeeld. Thomas had vandaag niet echt zijn dag en was niet gelukkig in de duels, hij had veel balverlies. Seth draaide en keerde, kapte en versnelde maar hij kwam er niet echt langs bij de tegenstander. Toen viel plotseling de 2-0. Een afstand schot van de linkerkant werd door Finn gekeerd en belandde een meter van hem af voor de voeten van de spits van DSV, die liet zich dat kansje niet ontnemen. Dit was toch wel een klein tikkie. Jeroen zakte wat weg in de wedstrijd, Guido bleef hard werken en DSV werd wat fysieker. Guido wilde een bal koppen maar kuste opeens een schoen van de tegenstander. Met een van pijn vertrokken gezicht kwam hij erachter dat er een stukje van zijn tand af was. Volgens de scheidsrechter niets aan de hand, dus doorspelen. Er waren wel wat meer situaties waarbij er wat steviger gefloten kon worden maar goed, dat deed niets af aan het scoreverloop.

De tweede helft werd er dan toch wat teruggedaan. Via een goed lopende aanval over meerdere schijven die bij Anniek begon kwam de JO11-2 terug tot 2-1. DSV deed ook wat terug en maakte veel gebruik van de ruimte over de vleugels waarbij ons middenveld regelmatig niet helemaal scherp was. Veel snelheid voorin bij DSV maar gelukkig hebben wij Derrik. asv Dronten voerde de druk op het doel van DSV op waarbij Guido met drie tegenstanders voor zijn neus kapte en draaide voor een schot op doel dat een meter naast ging. Martijn kon dwars door de defensie heen lopen en op doel schieten maar kreeg de bal niet lekker onder controle waardoor ook deze kansrijke positie niet werd uitgebuit. Tijn had wat moeite met de snelheid van het spel en werd vaak onder druk gezet wat balverlies opleverde. Opvallend was dat er veel positiewisselingen waren in het veld door het team onderling, dat zorgde voor een verwarrend beeld bij leider Marcel en trainer Edo, daar moeten we het de komende week maar even over hebben

Derrik veroverde veel ballen en kon met slimme passjes direct weer Anniek of Jeroen inschakelen die goed vrij stonden, zo bleef het spel op en neer gaan en behield asv Dronten de druk op het doel. Anniek zag haar corners vandaag niet helemaal lukken en schoot 2x achter de goal langs. Ook de corners van de andere kant leverden weinig gevaar op. Seth had een paar goede uittrappen richting de zijkant waarbij Thomas er vandoor kon gaan. Helaas kon asv Dronten niet echt gevaarlijk meer worden. De 3-1 in de laatste 30 seconden was voor de statistieken.

Het eerste puntverlies. Toch wel weer goede dingen gezien ook al waren er vandaag een aantal spelers uit vorm. De aanval voorafgaand aan de goal was mooi, het in de bal komen van Jeroen stemt hoopvol en Anniek die langzaam in haar rol groeit ook al is ze nog wat onwennig. Het verdedigingsduo Martijn en Derrik die samen veel kunnen oplossen.

We gaan zeker nog mooi voetbal zien met dit team!

 

Volgende week wacht Go Ahead Kampen thuis om 09.45 uur, wat een fijne tijd…..

Ga terug

Share |