asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv JO11-2 keert huiswaarts zonder de verdiende punten.

2018-10-15 12:44

Met een 4-3 nederlaag moest de JO11-2 zaterdag naar huis na een goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen HTC JO11-2.

De contouren van hoe er gevoetbald moet worden zijn steeds beter zichtbaar. Vorige week waren er veel combinaties te zien tussen vooral Jeroen en Seth. Vandaag vonden die combinaties in mindere mate op het hele veld plaats.

Opstelling: Anniek op de goal, Thomas, Martijn en Derrik achterin. Op het middenveld stonden Tijn, Jeroen en Finn. Voorin mocht Guido starten. De aftrap was voor asv Dronten dat sterk opende en de bal goed liet rondgaan. Omdat Anniek op de goal stond moest Jeroen op de mid-mid. Dat is de moeilijkste positie in het team, Jeroen had duidelijk moeite met de positie en gaf aan dat hij niet zo goed wist wat te doen. Ondanks dat kwam hij geregeld in balbezit en kon de balletje breed leggen en soms de hoek in sturen. De aanval van HTC was niet gevaarlijk in de snelheid maar de spits liep wel regelmatig gevaarlijk uit de rug weg van de verdediging. Finn speelde een sterke partij en veroverde met een paar goede acties redelijk wat ballen. Ook de passjes kwamen vandaag lekker aan. Tijn kon lekker over de linkerkant opbouwen met Seth. Anniek moest even wennen aan het opbouwen. Derrik en Thomas kropen in balbezit tegen de zijlijn aan en konden van die plek opbouwen door de bal naar Seth of Tijn te passen. Dat leverde in de eerste helft veel druk op bij de goal van HTC. Thomas was ouderwets sterk aan de bal en won veel duels. Seth kwam er aan de linkerkant niet goed door bij de met handen en voeten verdedigende spelers van HTC. Zelfs een duw in zijn gezicht terwijl hij al buiten de lijnen stond leverde geen vrije trap op. Op een paar ongevaarlijke schoten na kwam asv Dronten niet echt gevaarlijk voor de goal.

Bij balverlies werd de langzame maar slim spelende spits toch een paar keer gevaarlijk en na een poging of drie was het toch raak. De 1-0 werd ingeluid met slordig balverlies waardoor de aanval van HTC plots vrij spel had en de bal achter Anniek werkte. Het ontbrak op dat moment een beetje aan daadkracht bij asv Dronten. Halve passjes, veel verloren duels en half ingrijpen zorgen dan voor een tegengoal ook al werd er best goed gecombineerd.

De gelijkmaker kwam gelukkig niet veel later en was dik verdiend. Na een minuut of vijf van drukken voor de goal van de tegenstander was het raak. De bal kwam via een mooie combinatie van Derrik en Seth terecht bij Jeroen die de bal mooi binnen schoot, 1-1. Er werd op dat moment regelmatig mooi opgebouwd via de linkerkant. Thomas en Tijn speelden elkaar ook mooi aan via de rechterkant waardoor Tijn soms op snelheid langs de lijn naar voren kon. Ook wat hachelijke momenten ontstonden er door te weinig concentratie bij het aannemen van de bal waardoor de tegenstander de tijd kreeg om druk te zetten.

Guido probeerde een paar keer uit te halen maar zijn schoten werden geblokt of kwamen niet hard genoeg door. Seth had ook vandaag weer de pech met een tegenstander die hem regelmatig raakte. Na even een wisselbeurtje extra kon hij gewoon lekker door.

De 2-1 viel van de voet van Finn die alert was bij de rebound op een schot van Seth. Hij kon de bal die terugkwam met de binnenkant uit de lucht binnen tikken. Een mooie goal voor de goed spelende Finn.

Na de rust bleef het spel van asv Dronten niet anders. De fase voor de rust werd er gecontroleerd gespeeld met genoeg rust aan de bal. De concentratie was goed. Hoe anders was dat bij HTC. Zij brachten een voor ons onbekende speler in die al direct opviel door zijn dynamiek. Overduidelijk niet een speler van het eigen team. De impact van deze speler was groot. Met twee goals en een grote rol in het ontregelen van de verdediging van asv Dronten stal hij een aanstaande overwinning die asv Dronten eigenlijk toekwam. Begrijpelijk dat het publiek hun mening niet voor zich kon houden. Zelfs de opa’s en oma’s aan de kant van HTC waren niet te spreken over deze actie. Leider Marcel probeerde naderhand het gesprek nog aan te gaan maar dat was tegen dovemans oren gericht.

Martijn had inmiddels de plek van Anniek ingenomen waardoor Jeroen mocht verhuizen naar de rechterkant als opkomende middenvelder. Het geluk straalde er weer af en Jeroen was direct gevaarlijk.

De 3-1 kwam van dus ook van de voet van Jeroen. Hij speelde zijn verdediger uit en kwam op over rechts en ging samen met de meelopende Guido op de laatste verdediger af.  I.p.v. het verwachte afspelen ging hij ook die speler voorbij en schoot de bal netjes in het doel. Guido had de bal ook verwacht. Tijdens de time-out toch even aangehaald als voorbeeld van een uitstekend moment om de bal af te geven. Maar ja, wat kun je zeggen als de goal wel gemaakt wordt, dan heeft de aanvaller het gelijk aan zijn zijde

Derrik en Martijn moesten samen met Thomas alle zeilen bijhalen om de gevaarlijke nieuwe aanvaller van HTC af te remmen waardoor er ruimte kwam voor de andere spelers van HTC. Die maakten daar bij 1 goal goed gebruik van. Toch had asv Dronten deze wedstrijd wel naar zich toe kunnen trekken. Twee afstand schoten van Jeroen met 100% kans op scoren gingen op de lat. Een mooie uithaal van Anniek op aangeven van Guido die weer sterk speelde ging ook op de lat. Het zat in die zin niet mee. Seth kwam een paar keer op links dicht bij de goal maar kon de hoog stuitende bal niet genoeg vaart meegeven om het de keeper moeilijk te maken.

Hoe zuur was de 4-3 voor HTC een paar minuten voor het einde. Ook de jongens en Anniek waren heftig teleurgesteld. Zij zien natuurlijk direct dat de nieuwe speler niet in het team thuishoort. Wat voor een voorbeeld is dit nu voor onze spelers die zich met ziel en zaligheid inzetten om de overwinning binnen te slepen. Tijdens de penalty’s werd de sfeer wat grimmig omdat dit onterechte verlies moeilijk te verkroppen viel, begrijpelijk vonden ook de trainer en leider.

Toch vandaag weer veel positieve dingen gezien op het veld. Het combinatie spel was van een goed niveau op schoonheidsfoutjes na. Er werd hard gewerkt en veel spelers haalden hun niveau. Het is helder dat Anniek haar plek centraal op het middenveld haar goed ligt en dat Jeroen lekker van de zijkant mag aanvallen. Tijn en Finn speelden naar behoren met weinig fouten. De verdediging won veel duels en was al lekker aan het opbouwen.

De komende week gaan we lekker werken aan de 1:1 situaties en snelheid van handelen in de aanval. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, uitslapen dus zo aan het begin van de herfstvakantie. De trainingen voor de herfstvakantie gaan gewoon door.

 

Ga terug

Share |