asvdronten > Nieuws > Nieuws

asv Dronten JO12-1 trapt het seizoen af met onverdiende verliespartij.

2018-09-03 07:36

De JO12-1 treft in de beker en in de competitie zware tegenstanders zoals VVOG en Unicum. Met een enigszins gebrekkige voorbereiding en een paar van vakantie terugkerende jongens mocht er deze zaterdag worden gespeeld in Harderwijk tegen de JO12-1 van VVOG.

Thijs had de vakantie nog wat in de benen zitten, Soufian was nog niet terug uit Marokko. Hij zal vast en zeker komende week aansluiten. Thiemen is nieuw in het team en als gastspeler mocht vandaag Jeroen uit de JO12-2 meedoen.

Remco en Haci lieten de jongens met een goede warming-up starten waarna een klein positie spel moest zorgen voor de nodige scherpte. Het afronden op doel liet wat zwabberballen zien maar was zeker geen graadmeter voor de wedstrijd.

Voor de wedstrijd riep de scheids de teams bij elkaar om de gewijzigde spelregels door te nemen.

  • Vrije trap, corner en uitballen mogen worden in gedribbeld en worden ingeschoten
  • Terugspeelbal mag niet meer door de keeper met de handen worden gepakt
  • Het veld is kleiner (5 meter gebied wordt als zijlijn aangehouden en aan de andere kant wordt er 2 meter van het veld afgesnoept) Helaas was VVOG nog niet zover om met deze veld afmetingen te spelen, gemiste kans……
  • 2 x 15 minuten spelen met een rust van 10 minuten, na 7,5 minuten spelen een kleine time out in zowel de eerste als de tweede helft

 

VVOG mocht aftrappen en direct namen de jongens hun posities in. Djan op de goal. Naud, Thiemen en Ties achterin met Thiemen centraal. Casper en Thijs aan de zijkant met Daan centraal, Finn in de spits. Jeroen als eerste wissel. De ploegen gaan de eerste 5 minuten gelijk tegen elkaar op en asv Dronten weet relatief makkelijk overeind te blijven en kan zelfs de eerste goal maken. Zoals vandaag wel vaker bleek was de scherpte in de afronding nog niet genoeg aanwezig. Deze kans wordt niet benut. Er wordt positief gecoacht van achteruit en het middenveld zoekt geregeld de combinatie met de voorhoede.

Toch is het VVOG dat na 10 minuten de eerste goal maakt. Een lange bal die recht op Naud af komt schiet onder zijn voet door waarna de spits er vandoor is. Hij speelt Djan uit die niet meer op tijd bij de bal kan komen en tikt simpel in, 1-0. Geen schande want de jongens staan goed te voetballen en combineren af en toe lekker. Er is genoeg strijd en asv Dronten is zeker niet de onderliggende partij. De spitsen van VVOG hebben aan Ties een hele moeilijke vandaag, wat kan hij zich vastbijten in een tegenstander. Met iets meer rust aan de bal is Ties een ijzersterke verdediger. Na de goal komt asv Dronten wat meer naar voren en gaat wat drukken op de goal van VVOG. Naud kopt vanuit de corner van Daan over, Thiemen mikt zijn vrije trap een metertje over het doel. Daan kan met zijn snelheid de hele defensie opentrekken en probeert dat regelmatig. Zijn schieten hebben nog niet succes ook al gaan ze allemaal wel richting het doel. Finn zoekt regelmatig de combinatie en controleert de ballen vaak goed. Een balletje in de loop niet aannemen betekent balverlies. asv Dronten houdt het lang vol voordat de 2-0 valt. Niet door het goede spel van de thuisclub maar door een dekkingsfout van asv Dronten. Ook hier wordt er goed afgerond. Dan staat na een kwartier spelen toch de 2-0 op het bord ook al doe je niet onder voor de tegenstander.

 

De tweede helft laat eenzelfde beeld zien al dringt asv Dronten iets meer aan en krijgt het ook ruimte. De 3-0 valt maar de jongens blijven wel door voetballen. Daan en Finn combineren goed en krijgen wat kansjes. Er wordt meer geschoten en de druk vooruit is prima. Thijs kan van de rechterkant een schot lossen, helaas flink over. Casper probeert het van de linkerkant, geblokt door een verdediger. De jongens weten geregeld de vrije man te vinden maar wachten nog net wat te vaak af wat de man met de bal gaat doen. Djan redt goed op een hard hoog schot en valt daarbij achterover. Thiemen kan koppend de bal voor de spits weg halen. Jeroen verricht goed werk met af en toe een nuttige sliding. Zijn balcontacten waren nog niet erg gelukkig maar ook hij leverde genoeg strijd.

Halverwege de tweede helft krijgt Finn een hoge bal die hij erg mooi met de borst controleert, hij voelt even waar de tegenstander is voordat hij opendraait en kan de bal mooi op links meegeven aan Thijs die een schot op doel lost. Het is uiteindelijk Daan die profiteert van een missstap van een verdediger die zich in de bal verslikt. Daan kan op de keeper af en is niet meer terug te halen door de verdedigers, hij schiet de bal hard over de grond diagonaal de linkerhoek in, pffffff.

Gelukkig toch nog een goal, een zeer verdiende overigens.

 

Veel goede dingen gezien vandaag en natuurlijk kan het altijd beter. De verwachting over de competitie moet misschien een beetje worden bijgesteld op basis van de wedstrijd van vandaag. De komende wedstrijden gaan dat vast uitwijzen.

 

Op naar volgende week. We spelen dan thuis tegen Unicum JO12-1.

Ga terug

Share |