asvdronten > Nieuws > Nieuws

Bekerwinst voor MO19-1

2018-06-05 20:23

Afgelopen zaterdag speelde de MO19-1 de bekerfinale op sportpark De Horsterhoek, thuisbasis van SV Schalkhaar waar we op neutraal terrein de finale gaan spelen tegen Gendringen MO19-1. 

Er gingen 14 spelers en trainers toch een beetje gespannen de bus is. Gelukkig werden we gesteund door een grote schare van trouwe supporters. 

 

De teambespreking was vrij kort. Hoog opspelen, vroeg druk zetten en door middel van korte combinaties kansen creëren en afmaken. Iedereen weet hoe we willen voetballen, dat hebben ze al vaak laten zien. Onze ‘scout’ had weer een mooi rapport opgesteld van onze tegenstander en ondanks dat we de tegenstander nooit hadden zien voetballen hadden we toch een goed beeld van de spelers, de tactiek en hoe we hen het beste konden bestrijden. Freerk, nog bedankt!

 

Deze bespreking lag de nadruk meer op het mentale vlak. Spanning is normaal, zeker als het om een finale gaat, maar probeer het om te zetten in positieve energie. Door ook te genieten van het moment, dat we toch maar mooi hier zijn. Door niet de wedstrijd in te gaan met het idee ‘als we ‘m maar niet verliezen’ maar juist door te zeggen; ‘we gaan ‘m winnen!’.

 

Winst is mogelijk maar wat hebben we er echt voor over… Dat was vanaf het eerste fluitsignaal direct duidelijk. De meiden knalden er meteen op en gaven de tegenstanders weinig tot geen ruimte om hun spelletje te spelen. Het scoutingsrapport betaalde zich goed terug want de gevaarlijkste spelers aan de kant van Gendringen kwamen eigenlijk niet in het spel voor.

Onze voorhoede (Sjadirah, Alicia, Lieke) zette vroeg druk en daardoor hadden de middenvelders (Maud, Susan, Kelsey) goed de controle over het spel. Hierdoor kon de verdediging (Ime, Demi, Maaike, Emma) inschuiven en hadden we vaak een ‘mannetje’ meer op het middenveld.

De eerste helft verliep dan ook eigenlijk volgens wens. De verdediging stond als een huis, gaf niets weg en via een wonderschoon afstandsschot van Sjadirah kwamen we op voorsprong; 1-0!  

Even een tegenslag toen bijna gelijk Emma gewisseld moest worden, omdat de tegenstander op haar voet was gaan staan en Susan een ijsbeentje kreeg en niet verder kon. Met het inbrengen van Talitha en Mirthe die de posities probleemlos overnamen en Maud die de centraal op het middenveld kwam te spelen, gingen we met een goed gevoel en een 1-0 voorsprong de rust in.

 

In de kleedkamer bleek maar weer eens dat de meiden de juiste mentaliteit hebben. In plaats van zichzelf al rijk te rekenen spraken ze met elkaar af dat ze met eenzelfde instelling weer het veld in te gaan alsof het nog 0-0 is. De buit is nog niet binnen we moeten er nog voor knokken. Fijn als je dat als trainers niet hoeft uit te leggen. Met nog een waarschuwing dat we vooral de mid-mid van Gendringen niet aan de bal moesten laten komen gingen we weer het veld op. 

 

Het was echter Gendringen die met een verrassing de 2ehelft begon. In plaats van 4-3-3 gingen ze nu 4-4-2 spelen. Hierdoor waren we zeker op het middenveld even zoekende en kreeg juist de mid-mid vaker dan ons lief was de bal. De druk werd groter en kleine kansjes ontstonden voor Gendringen. Net zoals in de eerste helft hield de verdediging goed stand. Gelukkig hadden de meiden de veranderende tactiek van de tegenstander zelf snel door en na het inbrengen van de inmiddels weer opgelapte Susan kregen we na zo’n 15 minuten weer greep op de wedstrijd. Nu we weer de controle hadden en met inmiddels Willemijn in de ploeg gingen we op jacht naar het o zo belangrijke 2edoelpunt. Ondanks dat we de wedstrijd redelijk onder controle hadden waren er niet de uitgespeelde kansen die we zo gewend zijn van het team maar gelukkig kwam dan toch dat ene moment.

Een strakke pass vanaf zijkant middenveld werd opgepikt door Sjadirah die er als een haas vandoor ging, haar tegenstander achterlatend. De keepster kon niets anders doen dan uitkomen maar Sjadirah bleef ijzig kalm, tenminste zo leek het, want ze prikte de bal rustig langs de keeper in de goal. Netjes over de grond, zoals wij trainers het graag zien. Even een beetje verwarring want de grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidrechter was resoluut, GOAL; 2-0 !

In de minuten er na kregen we kort op elkaar nog een drietal hele goede kansen op meer maar de keepster van Gendringen liet zien dat ze daar niet voor niets stond. Dat we op moesten blijven letten bleek wel een minuut of 10 voor het einde. Plotsklap was de concentratie even weg en stond de rechtsbuiten vrij voor de goal. Een 100% kans die door sommige al werd geteld. Door een werkelijk prachtige redding van Chloe, die zich voor de bal gooide en klemvast had bleef die tegengoal ons gelukkig bespaard. Dan hadden het namelijk nog even 10 hele spannende minuutjes geweest. Maar met het missen van de kans was ook het geloof op een goede afloop bij Gendringen wel voorbij. We speelde de wedstrijd rustig uit en toen de scheids na wat extra tijd affloot was daar dan ook de ontlading. Spelers en trainers vlogen elkaar in de armen en kregen van alle meegereisde supporters een staande ovatie. 

DIE BEKER IS VAN ONS!! Na de feestelijke prijsuitreiking en een patatje gingen we in opperbeste stemming weer op weg naar huis.

 

Dat was dan het einde van een heel succesvol voetbaljaar. Kampioen in de najaarscompetitie, 2egeworden in de voorjaarscompetitie en natuurlijk het beste MO19 team in de KNVB beker competitie regio Oost 2017/18.

 

Groeten,

Chris, Jeanette, Anton & Erwin

Ga terug

Share |