asvdronten > Nieuws > Nieuws

Code rood en code geel bij Go Ahead Kampen-asv Dronten

2018-02-11 12:54

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngNabeschouwing door Bert Trompetter

 Dronten 12 februari 2018

2-1 VERLIES IN ZEER MERKWAARDIG KAARTENFESTIVAL

Het leek wel een wedstrijd van het KNMI, zoveel rode en gele kaarten trokken deze middag over het hoofdveld bij Go Ahead Kampen. Een voorspelling met eerst de code rood en daarna de code geel, daar was niet in voorzien.

Hoe blij mag je zijn wanneer je met de hakken over de sloot wint en tijdens de wedstrijd niet beter bent dan je tegenstander en bovendien als ploeg oploopt tegen 6 x geel en 1 rode kaart? Gezien de stand na afloop op de ranglijst zal geen enkele “Go Ahead-ter” daar een punt van maken. De overwinning was voor de Kampenaren broodnodig om richting de middenmoot te schuiven en dat lukte wonderwel. Het was Dronten zelf die uiteindelijk Go Ahead in het zadel hielp. Niet alleen door het scoreverloop maar ook omdat de Drontenaren in de 20e minuut tegen een cruciale rode kaart aanliepen bij een (met medewerking van de Kamper doelman) in de 2e minuut verkregen 0-1 voorsprong.

Het effect van verdedigende ongeconcentreerdheid heeft als gevolg een “lichaamsduel” met een Kamper aanvaller. Voor de scheidsrechter een rode kaart en Dronten moet de resterende 70 minuten met een man minder de wedstrijd spelen. Een discutabele beslissing van hem. Discutabel omdat er geen sprake is van een doorgebroken speler maar kort vasthouden (met valpartij als gevolg) in een loopduel richting de bal. Met enig inlevingsvermogen was een strafschop en een gele kaart zwaar genoeg geweest.

De gegeven maar geweldig gestopte en tot corner verwerkte strafschop zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd. Het herpositioneren van de verdediging na de veldverwijzing  was nog volop in gang toen de bal uit een scrimmage alsnog in het Dronter doel belandde. Beide teams spelen hierna een onrustige wedstrijd met veel kleine en grotere overtredingen, waarbij ook Dronten naast de gememoreerde rode kaart nog tegen 2 gele kaarten aanloopt.

Het spelbeeld in de 2e helft vertoonde veel kenmerken van voor rust. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, waarbij Go Ahead een paar betere kansen krijgt. Eén daarvan levert in de 60e minuut een 2-1 voorsprong op.  Dronter mogelijkheden, zelfs diep in blessuretijd, leveren niet het min of meer verdiende gelijkspel op.

Conclusie:

In een zeer merkwaardig kaartenfestival met beslissende invloed op het wedstrijdverloop verliest asv Dronten.  Positief is de constatering dat het team ook met 10 man zich gelijkwaardig mocht noemen aan een dit keer gelukkiger Go Ahead.

Zie ook

http://www.goaheadkampen.nl/match_report2.fwx?match_nr=_5450TPREQ

http://www.goaheadkampen.nl/images/20180210_GA1/index.html

https://www.destentor.nl/amateurvoetbal/go-ahead-kampen-knokt-zich-langs-asv-dronten~af8def7e/

Ga terug

Share |