asvdronten > Nieuws > Nieuws

DE BAL IS ROND BIJ asv Dronten TEGEN NUNSPEET

2017-11-24 09:17

Voorbeschouwing door Bert Trompetter

Nunspeet is door de jaren heen niet alleen een tegenstander voor het 1e geweest, maar vooral ook een vereniging waar veel asv Dronten teams in goede harmonie tegen spelen. Zowel bij de jeugd als de senioren. Over het algemeen genomen had Nunspeet qua prestatie net een streepje voor op Dronten. Dat verschil is redelijk afgevlakt. Waar Nunspeet in het verleden op hoogste amateurniveau menig topamateur aan zich wist te binden is ook daar een paar jaar terug besloten meer van “eigen” spelers uit te gaan.  In de praktijk betekent dit een verdienstelijk 1e klasserschap, waarbij vroeg of laat toch weer het hoofdklasserschap in het vizier komt. Nunspeet heeft zich dit seizoen al weer keurig onder de top drie genesteld. Een stabiele serie van overwinningen en gelijke spelen, met slechts een kleine nederlaag tegen Flevo Boys werd weggezet.

Dronten wisselt tot nu toe prima wedstrijden af met wedstrijden waarbij de bedoeling goed is, maar de uitvoering op onderdelen te wensen overlaat. Wat hierbij mogelijk een rol speelt is dat er nog geen sprake is van een constante wedstrijdin- en opstelling. Ziekte, blessures en andere oorzaken spelen hierbij een rol. Wat niet weg neemt dat de selectie voldoende kwaliteit herbergt om het huidige puntenaantal tot aan de winterstop nog “lekker” op te schroeven.

Nunspeet is vanuit het verleden een voetballende ploeg met aandacht voor een verzorgde opbouw, die in de laatste linie begint. Tegen dit type tegenstander weten “onze mannen” doorgaans goed voor de dag te komen en door dat de bal rond is hoeft het geen verbazing te wekken dat de Drontenaren zaterdag voor een verrassing zorgen. De presentielijst kent 3 afwezigen. Niek Telgen en Maurizio Sleurink (enkel) hebben, helaas, last van langdurige blessures; Niek is na de winterstop pas weer in beeld. Een meniscusblessure speelt hem parten. Ingmar Koster is er niet omdat hij ook een enkelblessure heeft.

Het volledige programma voor 25 november is:

DETO-Hierden   Dronten-Nunspeet
Flevo Boys-KHC   SVZW-Go Ahead Kampen
Vroomshoopse Boys-DZC ‘68   Zutphen-DOS ‘37
WHC-Barneveld    

 

Ga terug

Share |