asvdronten > Nieuws > Nieuws

De bal is rond bij Go Ahead Kampen-asv Dronten

2018-02-08 23:07

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngVoorbeschouwing door Bert Trompetter


Het was 11 december jl. toen na een aantal sneeuwdagen, de wedstrijd tegen Go Ahead werd afgelast. De vraag die op die bewuste zaterdag bij herhaling werd gesteld was of er wel of niet afgelast zou worden. Uiteindelijk bleek Koning Winter machtiger dan het geweld van 22 matadoren. Het hoeft niemand te verbazen wanneer Koning Winter zaterdag opnieuw roet in het eten gooit.

Onze mannen behaalden afgelopen zaterdag een keurige overwinning uit tegen Hierden, terwijl Go Ahead de stadsderby tegen KHC met een gelijkspel afsloot. Feitelijk is de situatie tussen beide teams op de ranglijst weinig veranderd sinds 11 december 2018.

De Kampenaren horen thuis in het rijtje van verenigingen waar asv Dronten in het verleden met regelmaat en met respect op bezoek ging. Als vereniging goed georganiseerd en de prestatieteams (ook van de jeugd) spelend op een hoog niveau. Maar door ontwikkeling binnen asv Dronten hoeft van respect qua prestatieniveau steeds minder sprake te zijn. De laatste jaren hebben de junioren van toen, zowel bij Go Ahead als asv Dronten zich gelijkwaardig ontwikkelt. Die ontwikkeling zal ook a.s. zaterdag medebepalend zijn voor de einduitslag omdat beide teams op dit moment bouwen op de kracht van eigen jeugd.

Een aspect wat deze wedstrijd in een bijzonder daglicht zet is het feit dat Go Ahead de afgelopen dagen sneller acteerde dan Dronten bij het vastleggen van trainer-coach Marco Roelofsen voor het volgende seizoen. Roelofsen gaf in de pers aan dat hij o.a. meer voetballend perspectief verwacht bij Go Ahead dan bij Dronten. Het is aan onze mannen om a.s. zaterdag te laten zien dat Roelofsen verkeerd heeft gekozen. Raymond Schuurman kan de wedstrijdbespreking kort houden want hij kent nl. een 6-jarig Go Ahead verleden en dat veroorzaakt positieve energie bij onze mannen. Dus nog een reden extra om te laten hoever de Dronter voetbalkwaliteit en -mentaliteit inmiddels is ontwikkeld.

De andere wedstrijden zijn:

Zutphen -KHC

Nunspeet-WHC

Barneveld-Flevo Boys

Ga terug

Share |