asvdronten > Nieuws > Nieuws

De Bal Is Rond Bij KHC-asv Dronten

2017-12-01 10:42

Voorbeschouwing door Bert Trompetter

“KAMPEN 4 mei 2014– asv Dronten heeft in blessuretijd het kampioenschap van de tweede klasse G naar zich toegetrokken door met 1-2 te winnen bij de laatst overgebleven concurrent, KHC uit Kampen. Daarmee kende de wedstrijd een sensationele ontknoping. asv Dronten speelde één van de mindere wedstrijden van het seizoen.”

5 spelers uit de huidige selectie en velen uit het supporterskamp weten nog maar al te goed deze wedstrijd en ontlading na afloop te herinneren. Een matige 1e seizoenshelft ontaarde destijds in een fraaie promotie naar de 1e klasse Noord. KHC lukt dit ook naar Oost via de achterdeur van de nacompetitie. Inmiddels 2 seizoenen later is KHC een stabiele 1e klasser gebleken en maakte ons 1e zelfs een kort uitstapje naar de hoofdklasse.

Zowel KHC als asv Dronten vertonen de eigenschap hele sterke wedstrijden af te wisselen met een minder goede wedstrijd. Die wedstrijd heeft KHC deze week al achter de rug door de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Hulzense Boys na strafschoppen te verliezen, dus wat dat betreft is Dronten gewaarschuwd.

“De selectie kent nog steeds 3 blessures. Maurizio Sleurink, Ingmar Koster evenals Niek Telgen zijn niet speelklaar” zo meldt teammanager Piet Bleeker en dus blijft het voor deze mannen “nagelbijten” aan de zijlijn.

De winnaar vooraf benoemen is koffiedik kijken. Beide teams kennen inzet als belangrijk wapen en lijken daarom aan elkaar gewaagd maar het zou zo maar kunnen dat het jaartje ervaring in de hoofdklasse van onze Drontenaren de doorslag geeft. Goed om te weten dat de bal weer rond is en daarom zal ook de vorm van de dag voor de winnaar medebepalend zijn.

De overige wedstrijden zijn:

Hierden-WHC                                                                  Nunspeet-Zutphen

Dos ’37-SVZW                                                                  DZC ’68-Flevo Boys

Go Ahead Kampen-Vroomshoopse Boys              Barneveld-DETO

Ga terug

Share |