asvdronten > Nieuws > Nieuws

DE BAL IS ROND BIJ NUNSPEET-ASV DRONTEN

2018-05-10 11:17

Voorbeschouwing door Bert Trompetter

 Dronten 10 MEI 2018

Met een vrije zaterdag en geweldige zomerdagen achter de rug zou je bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald wordt. De druk is van de ketel. Het is weelde dit seizoen, geen degradatiespook op de loer maar ook geen promotiegevaar! Het is wel eens anders geweest de afgelopen jaren.

Nog drie wedstrijden te gaan en het zit er op deze competitie. Maar voor het zover is liggen er nog wel drie boeiende wedstrijden in het verschiet. Wedstrijden waar het nog wel ergens om gaat. In ieder geval bij de tegenstanders en de sportieve plicht bij onze mannen. Nunspeet (met de blik omhoog en naar beneden) is de 1e van de laatste 3 wedstrijden die volgen.

De Nunspeters kenden deze competitie een sterke start en wisten tot aan de winterstop de koplopers redelijk in het vizier te houden met zelfs een uitoverwinning bij de huidige medekoploper SVZW. Daarna werd het kwakkelen en het lek is nog steeds niet boven water, ondanks dat de laatste 2 wedstrijden gelijk werd gespeeld.

Nunspeet kent een fraai voetbalverleden. Al in 1971 speelde het vlaggenschip in de 1e klas KNVB. Van een echte dip was sprake in 1989. Er werd uitgekomen in de 3e klas. Hoe mooi ziet de Veluwe eruit wanneer je dan 10 jaar later in de hoofdklasse speelt. De club heeft door de jaren heen de ambitie uitgestraald tenminste hoofdklassewaardig te zijn; dat nu de 2e klas op de loer ligt zal pijn doen. Er is door Nunspeet al prima geanticipeerd op het nieuwe seizoen. De selectie wordt versterkt met een 4-tal spelers met hoofdklasse en 3e divisie-ervaring en 2 spelers uit eigen kweek (JO-19).

Dronten heeft de afgelopen weken (al dan niet gewenst) de mogelijkheid gehad de jeugdigen uit eigen kweek te testen op het huidige niveau. Dat biedt voldoende perspectief, maar een voorwaarde hierbij is wel dat de “oudere jeugd” een voortrekkersrol vervult. Een vaardigheid die de komende weken volop geoefend kan worden, zowel bij de blijvende als gaande speler. “

“We” staan met 3 punten voorsprong op DOS ’37 op een keurige 6e plaats, maar de bal blijft rond, ook a.s. zaterdag in Nunspeet. Thuis boekten onze mannen een verrassende en verdiende 2-1 overwinning. Het gat naar Barneveld (5e plaats) lijkt groot (7 punten), maar de druk voor Barneveld over het winnen van de 3e periodetitel kan zomaar een verrassende wending geven, waardoor het stuivertje wisselen met Barneveld weer actueel wordt.

Ga terug

Share |