asvdronten > Nieuws > Nieuws

De JO11-2 wint dankzij een ijzersterk 1e kwart

2018-11-05 11:40

Op een vroege en zonnige zaterdag ochtend heeft de JO11-2 gewonnen met 3-4 van Genemuiden JO11-3. Alle 4 de goals kwamen op naam van Jeroen die zijn gemiddelde aardig omhoog schroefde en aantoonde dat hij scherp was voor de goal.

Voor vertrek was het eerst even ruiten krabben en ontdooien voordat er afgereisd kon worden naar de tapijt stad. Toch wel imposant, het sportcomplex van Genemuiden. Er werd gespeeld op een mooie kunstgras mat. Eerst even overleg of we een half veld wilden of dat we volgens de KNVB regels gingen spelen. Smal veld uiteraard, dat zijn we onderhand gewend.

Opstelling: Guido in het doel, Derrik links, Martijn centraal en Finn rechts in de verdediging, Tijn links, Thomas centraal en Jeroen rechts op het middenveld. Seth mocht weer voorin starten. Anniek startte als wissel.

De JO11-2 startte scherp vanaf de aftrap en had de posities goed bezet. De tegenstander had veel snelle en wendbare spelers. Thomas zette goed druk wat resulteerde in een doeltrap, de keeper verslikte zich in deze spelhervatting en gaf een te zachte pass richting zijn linksback. Jeroen zat er direct tussen en tikte voor de uitkomende keeper de 0-1 binnen. Dat is een lekkere start. Vanaf de aftrap ging het hele team zoals afgesproken direct naar hun eigen mannetje toe en kwam Genemuiden weer onder druk te staan. Seth en Jeroen kwamen in balbezit en probeerden te combineren. De aanval werd in eerste instantie afgeslagen maar bij de tweede poging kwam de bal voor de voet van Jeroen die via de onderkant van de lat de 0-2 binnenschoot.

Kort daarop weer balbezit voor de JO11-2. Guido passt de bal richting Derrik, de bal gaat naar het midden naar Martijn die netjes Finn inspeelt. Finn weet de bal bij Anniek te krijgen en zo ging het nog even door. Er wordt druk gezet door Genemuiden maar het team speelt zich er via Anniek onder uit. Dat willen we graag zien. Middenveld inspelen en Anniek die het spel verlegt naar de andere kant richting Jeroen. Genemuiden blijft druk zetten en soms komen we even in de problemen. Tijn krijgt de bal en controleert deze goed maar wacht iets te lang met doorspelen zodat hij direct 2 tegenstanders in zijn nek krijgt. Toch valt de 0-3 op een goed moment. De bal gaat over links via Thomas naar Seth die op doel schiet. De bal wordt aangeraakt en komt bij Jeroen terecht rechts voor het doel. Jeroen neemt de bal direct uit de lucht op de schoen en haalt uit.

Genemuiden is af en toe gevaarlijk. Martijn gebruikt vandaag zijn lichaam goed en samen met Derrik weet hij veel aanvallen onschadelijk te maken. Finn wordt veel ingespeeld en probeert de pass naar voren te geven. Guido staat goed op te letten en komt lekker zijn doel uit als het moet. Zijn uittrappen zijn vaak prima gericht naar de zijkant. De 0-4 komt ook in het eerste kwart, Jeroen plaatst weer een afstand schot die mooi het doel in zeilt.

Time-out, eerste kwart afgelopen. Nog even de puntjes op de i. Geconcentreerd blijven spelen en fel in de duels blijven. Daar hebben we het eerste kwart mee gewonnen. Genemuiden probeert terug te komen en wordt in het tweede kwart wat gevaarlijker. Balverlies op het middenveld leidt direct tot een tegengoal dwars door het midden. Een simpele breedte pass schiet even een meter te ver van de voet bij het aannemen en weg is de tegenstander.

Het spel van ASV Dronten wordt wat slordiger en de combinaties lukken niet meer zo goed als in het begin. Er wordt meer balverlies geleden en Guido moet vaker optreden. Hij blijft gelukkig geconcentreerd en laat zich niet afleiden. Met een paar reddingen houdt hij zijn doel schoon. Anniek neemt een corner maar deze vliegt voor het doel langs en belandt bijna bij de andere corner vlag.

De 2-4 valt na de rust en Genemuiden krijgt weer hoop. Er wordt nog hard gewerkt door de JO11-2 maar het beste is er vanaf. Thomas loopt met een rode boei over het veld te sleuren en wint nog steeds veel duels. Hij is enorm lastig voor de tegenstander. Zijn aanvalsspel houdt niet veel over en hij kan niet echt meer gevaarlijk worden. Derrik probeert een keer op te komen over links door de bal te onderscheppen en op volle snelheid door te stomen. Helaas lukt het hem niet om dicht bij het doel te komen. Jeroen doet nog een poging om op het doel te schieten. De bal kan makkelijk door de keeper worden gepakt omdat het schot niet hard genoeg is.

Finn komt twee keer op over links en wordt goed vrij gespeeld door Anniek. Hij kan op het doel af en wacht bij zijn eerste poging net iets te lang. Met de tegenstander naast zich schiet hij de bal naast het doel.

In zijn tweede poging is er geen tegenstander in de buurt maar mist zijn schot net de kracht om het doel in te gaan, de keeper ligt goed in de weg. De 3-4 valt toch ondanks de inzet en Genemuiden hoopt op de gelijkmaker. De kansen waren er wel voor de tegenstander, met wat meer scherpte hadden ze ook de wedstrijd kunnen winnen. De scheidsrechter fluit kort na de 3-4 af en de tweede overwinning is binnen. Ook de penalty’s kunnen op naam worden geschreven van de JO11-2.

Deze wedstrijd kenmerkt zich door een ijzersterke start en een geconcentreerd team die in het eerste kwart de opdrachten uitstekend uitvoert. Er wordt geprobeerd snel te combineren en dat lukt regelmatig. Thomas speelt net als Derrik een goede wedstrijd met weinig fouten. Martijn gebruikt zijn lichaam goed en Tijn gaat de duels vol aan. Guido keept scherp en heeft veel reddingen. Anniek was niet in alle acties gelukkig maar verlegde het spel een paar keer prima. Finn had wat moeite met het bijhouden van de tegenstander maar was aanvallend gevaarlijk. Hij had zichzelf mogen belonen met een, misschien wel twee goals. Seth had een paar goede voorzetten en was vaak actief betrokken in de aanval. Jeroen had zijn kruit verschoten na het eerste kwart en kon niet meer echt gevaarlijk worden. Zijn werklust bleef aan en zorgde er voor dat andere spelers gevaarlijk konden worden.

Veel goede dingen gezien waar we ook op trainen en op kunnen voortborduren. Hopelijk is Guido weer fit volgende week. Dan mogen we tegen het altijd lastig Wilsum JO11-1G. Lekker thuis om 08.30 uur.

Ga terug

Share |