asvdronten > Nieuws > Nieuws

DE PAASHAAS IS GUNSTIG GESTEMD VOOR ASV DRONTEN 2-0 ZEGE OP FC ZUTPHEN

2018-04-01 19:55

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngNabeschouwing door Bert Trompetter

 Dronten 1 april 2018

KNAPPE STAP OP WEG IN STABILISERINGSPROCES 1E KLASSERSCHAP

De Paashaas, slechts weinigen zagen hem, was zaterdagmiddag gunstig gezind voor allen die asv Dronten en in het bijzonder het 1e team liefhebben. Door een magere 2-0 overwinning in een van beide kanten karige wedstrijd hebben de Drontenarenren inmiddels 28 wedstrijdpunten bij elkaar gespeeld. Dit aantal zal de 30 ruim te boven te gaan met nog 7 wedstrijden te spelen, waardoor volgend seizoen opnieuw in de 1e klasse wordt uitgekomen.  

Voor rust speelde Dronten karig dominant zonder echt uit te blinken. Het werd daarbij in het zadel geholpen door een zeer snelle voorsprong en een vooral achteruit en op eigen helft spelend Zutphen dat er voor koos niet te willen aanvallen. Een tactiek die vorige week tegen DETO wonderwel wel werkte. Zelfs geen aanvallende bedoelingen bij de Zutphenaren na de 2-0 achterstand. De directe vrije trap in ons voordeel die voor deze 2-0 zorgde was van hoog gehalte en dat was dit seizoen niet voor de 1e keer!

Na rust speelde Dronten plichtmatig zijn wedstrijd uit waarbij de enkele mogelijkheden om de score uit te breiden niet werden benut. Zutphen probeerde met een aantal plaagstoten de Dronter verdediging in verlegenheid te brengen, maar daar bleef het dan ook bij.

Conclusie

  1. Na de hapering tegen Dos ’37 is door de 2-0 overwinning een knappe stap gezet om volgend jaar het proces om een stabiele 1e klasser te worden uit te breiden. Dat de huidige selectie de 5e plek in deze competitie voor het grijpen heeft had niemand vooraf verwacht, zelfs niet de Paashaas.
  2. Asv Dronten als vereniging en een deel van zijn selectiespelers zijn “hot” deze dagen op en in de sociale en regionale media. Juist deze spelers (want je wilt je toch in de kijker spelen?) zorgen er de komende weken voor dat de extra bonuspunten binnen boord worden gehaald.
  3. Bestuur, spelers, huidige en nieuwe staf doen er verder goed aan het hoofd koel en de voeten warm te houden en zich te richten op wat de vereniging wel kan bieden.
  4. Het gras en zeker in het voorjaar lijkt bij de buren altijd groener!

Zie ook:

https://dedrontenaar.nl/sport/asv-dronten-boekt-eenvoudige-2-0-overwinning-op-hekkensluiter-fc-zutphen

https://www.hollandsevelden.nl/competities/2017-2018/oost/za/1d/

https://www.fczutphen.nl/internet_tv/samenvatting-asv-dronten-fc-zutphen-2-0/

 met dank aan FC Zutphen Internet TVGa terug

Share |