asvdronten > Nieuws > Nieuws

De (sneeuw-)bal Is rond bij Go Ahead Kampen-asv Dronten

2017-12-12 15:07

Voorbeschouwing door Bert Trompetter

Na een aantal bizarre winterse dagen, een afgelasting en bizar veel sneeuw wacht ons mogelijk een bizarre zaterdagmiddag op een zo goed als zeker waterkoud hoofdkunstgrasveld bij Go Ahead. Waar Dronten afgelopen zaterdag niet binnen de lijnen kwam, moest Go Ahead volop aan de bak in Emmeloord. Dat daar wel gevoetbald kon worden had te maken met het feit dat er nauwelijks sneeuwval was geweest in de Noordoostpolder. Go Ahead zal met weinig genoegen aan hun wedstrijd deze zaterdagmiddag terugdenken. Flevo Boys bleek met name te sterk in aanvallend opzicht.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/2017-12-09_GoAhead.JPG
foto Go Ahead Kampen

 

Go Ahead afgelopen zaterdag opnieuw in de knel, uit bij Flevo Boys 2-0 verlies.
De Kampenaren horen thuis in het rijtje van verenigingen waar asv Dronten in het verleden met regelmaat en met respect op bezoek ging. Als vereniging goed georganiseerd en de prestatieteams (ook van de jeugd) spelend op een hoog niveau. Maar door ontwikkeling binnen asv Dronten hoeft van respect qua prestatieniveau steeds minder sprake te zijn. De laatste jaren hebben de junioren van toen, zowel bij Go Ahead als asv Dronten zich gelijkwaardig ontwikkelt. Die ontwikkeling zal ook a.s. zaterdag bepalend zijn voor de einduitslag omdat beide teams op dit moment bouwen op de kracht van eigen jeugd.

De stand op de ranglijst (magere middenmoter) geeft bij Go Ahead niet de kwaliteit van het team weer, die in potentie aanwezig is. Na een matige seizoenstart werd in de maand november de onderste plaatsen van de ranglijst verlaten en 10 punten bij elkaar gesprokkeld. Een oogst die Dronten in de 4 laatste wedstrijden behaalde en daardoor nu een fraaie positie in de subtop bezet.

Wanneer overmoed geen onderdeel uitmaakt van de wedstrijdinstelling lijken alle ingrediënten voor een nieuw succes bij de Drontenaren aanwezig. Naast de bekende langdurige blessures hebben op dit moment meerdere selectiespelers last van lichte pijntjes en kleine blessures. De winterstop kan voor deze mannen niet gauw genoeg komen. Wedstrijdgericht trainen bleek deze week niet mogelijk door de gevolgen van bizarre sneeuwval. Om die reden moet dit keer rekening gehouden worden met het feit dat een goede sneeuwbal ook rond is.

De andere wedstrijden zijn:

KHC-DOS ’37                                                                                     Nunspeet-WHC

Barneveld-Flevo Boys                                                                  DZC ’68-Zutphen

Hierden-Vroomshoopse Boys                                                   DETO-SVZW

Ga terug

Share |