asvdronten > Nieuws > Nieuws

De titel “penaltykiller” van het seizoen 2017/2018 gaat naar Jort van der Wel uit de 010-1.

2018-05-01 11:06

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd nieuws/Finalisten penalty killers_2017-2018.jpg

Afgelopen zaterdag 21 april was het dan zover, de grote penalty finale die in de rust plaats vond tijdens de thuiswedstrijd van asv Dronten 1 tegen SVZW 1. Een geweldige beleving.

Welkom allemaal, leuk dat jullie er zijn! De enthousiaste woorden van Jenny Kijk in de Vegte, coördinator van de jeugd in de leeftijdscategorie O10 en O11. De jonge spelers hadden er veel zin in en een aantal spelers hadden zelfs hun broertjes, zusjes, ouders en of teamgenoten meegenomen. Jenny benadrukte nog dat ze allemaal winnaars waren, ze stonden immers in de finale. Verdiend hadden 10 jongens, waarvan helaas 2 verhinderd, gestreden met bijna 100 andere jongens en meisjes en deze prachtige finale gehaald.

Eerst mochten zij, net als anders wanneer je team van de week bent bij asv Dronten, het “team van de week” trainingspak aan, hand in hand met de spelers het veld op en de hele wedstrijd meedoen als ballenjongen om aansluitend na de wedstrijd een lekker frietje te eten in de kantine, een zeer leuke belevenis. Toch ging het de jongens vandaag natuurlijk allemaal om het winnen van de penaltybokaal van het seizoen 2017/2018. Wie o wie wordt dit seizoen onze penaltykiller?

In de rust liepen de gespannen spelertjes samen met Jenny en de reservekeeper van het eerste naar de penaltystip. Het spel gaat beginnen. Alle finalisten mochten 3 penalty’s nemen. Na een zeer spannende reeks van 3 schoten per speler waren er 2 spelers die 3 keer hadden gescoord, Benjamin Bogunovic van de O10-3 en Jort van der Wel van de O10-1. Jenny vertelde de jongens dat er nu om en om geschoten moest worden tot er een winnaar is.

Jort als eerste, raak. Toen Benjamin, ook raak. Jort weer, ai deze is voor de keeper. Benjamin voor de overwinning, oei over. Na 5 schoten een spannende tussenstand van 4-4. Jort voor zijn vijfde, raak. Nu Benjamin weer, ook raak. De spelers ervaren steeds meer druk en kijken elkaar even heel kort aan. Jort legt aan voor zijn 6de penalty….. RAAK, hij juicht en balt zijn vuist. Nu Benjamin, ook raak, tevreden loop hij terug. De tijd dringt het eerste komt al bijna weer het veld op maar beide jongens zijn niet van plan om te verliezen. Intense blikken en gedachten binnen het 16 meter gebied, de spanning is voelbaar.
Jort legt aan voor zijn 7de, hard en geplaatst in de linkerhoek, boem. Opnieuw is het aan Benjamin, hij moet opnieuw gelijk maken …. hij neemt zijn aanloop en plaatst de bal heel strak… naast het doel.

Jort viert zijn overwinning met een Fortnite-achtig dansje en straalt van oor tot oor. Na een penalty reeks van wel 7 schoten is de winnaar van het seizoen 2017/2018 Jort van der Wel uit de O10-1.

Na afloop ontvingen alle finalisten een daverend applaus, een hele mooie beker en kreeg Jort voor zijn eerste plaats ook nog een MAC 3 Park bal met alle handtekeningen van de spelers van het eerste elftal. Jenny bedankte iedereen voor de aanwezigheid, het was een hele spannende wedstrijd.

tl_files/content_resources/images/2017-2018/Jeugd nieuws/Felicitatie Jort Penalty killer.jpg

Gefeliciteerd Jort goed gedaan! Dank aan Jenny, het eerste en MAC 3 Park. Tot de volgende keer!

Ga terug

Share |