asvdronten > Nieuws > Nieuws

De wedstrijd die geen wedstrijd was DZC ’68 - asv Dronten 6-1

2018-05-27 20:49

tl_files/content_resources/images/2017-2018/asv Dronten 1/algemeen/Bert Trompetter.pngEpiloog door Bert Trompetter

 Dronten 27 mei 2018

DE WEDSTRIJD EN SEIZOEN IN VOGELVLUCHT

Het is klaar, het is over en het is uit. De competitie 2017-2018 zit er op. Voor DZC was de wedstrijd van afgelopen zaterdag een finale, voor Dronten de kans op een mooi slotakkoord. Voor DZC werd het een glansfinale. Hun hoogste competitieoverwinning werd behaald nadat Dronten nog wel op een snelle voorsprong was gekomen. Maar omdat binnen de minuut de bal aan de andere kant al weer in het net lag kon zich een wedstrijd ontspinnen die geheel in het voordeel van de Doetinchemmers kantelde. Dronten stond erbij en keek ernaar.

Feest in Doetinchem. Drama in Kampen. Doordat DZC zelf verdiend won en concurrent Go Ahead Kampen verloor werd de nacompetitie om degradatie te voorkomen ontlopen. Op zo’n manier de dans ontspringen voelt als een kampioenschap.

Wat voor onze mannen geldt is dat het een competitie met ups en downs is geweest, waarbij gezien de totaalprestatie het positieve gevoel overheerst. Wat achteraf opvalt is dat vanaf het vroege voorjaar, op een enkele uitschieter na, de voetbalpijp leeg was. Het is niet ondenkbaar dat het invoelings- en communicatieproces over blijvende en vertrekkende spelers voor het nieuwe seizoen een minder gewenst effect op het totaalresultaat van team en staf heeft gehad.

Dit team, dat zorgde voor vele fijne voetbaluurtjes, zal in de toekomst worden herinnerd als een team met groeipotentie, die helaas te vroeg uit elkaar gaat. Een 6e plaats (14 teams) in een zwaar 1D Oost is voor de historie en de omstandigheden waaronder een resultaat om trots op te zijn.

Proficiat voor kampioen SVZW. Jammer dat de sympathieke Zutphenaren volgend seizoen ontbreken. Een prettig nacompetitietoetje voor Flevo Boys, DETO en WHC en een toetje met bijsmaak voor Vroomshoopse Boys en Go Ahead Kampen.

Seizoen 2017-2018 is voor Dronten klaar, over en uit. De uitdaging 2018-2019 is vandaag begonnen!

Zie ook:

https://www.hollandsevelden.nl/competities/2017-2018/oost/za/1d/

Ga terug

Share |